КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Березень » 5 » Пам'ять про жертви Корюківської трагедії жива в наших серцях
13:04
Пам'ять про жертви Корюківської трагедії жива в наших серцях

Пам'ять про жертви  Корюківської трагедії жива в наших серцях

                                                                                                      ФОТОрепортаж


 З  року в  рік  1-3 березня  корюківчани   вшановують пам’ять  майже семи  тисяч   безневинно убієнних земляків: стариків, жінок, дітей,  які були вбиті, заживо спалені нацистськими  карателями  

  2 березня  до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки фашистським загарбникам    прийшли, щоб вклонитися пам'яті  загиблих  корюківчан та покласти живі квіти, вцілілі свідки тієї розправи, діти загиблих корюківчан, мешканці міста, представники громадських організацій, трудових колективів, молодь, керівники району та області.  Також  приїхали, щоб взяти участь  в жалобних заходах з відзначення 72-х роковин Корюківської трагедії,  представники Українського інституту національної пам’яті, делегація Латвійської республіки, представники  сусідніх районів та  засобів масової інформації. 
  
   Учасники жалобних заходів поклали квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки фашистським загарбникам. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у березні 1943 року та всіх загиблих мирних жителів на  Сході України, всіх загиблих  – бійців Збройних Сил України та військових формувань. 

  На  мітингу виступили:  свідок Корюківської трагедії Сергій Жарий,  голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв.  виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.  депутат Верховної Ради України ІІІ-ІV скликання Олег Петров,  представник латвійської делегації, депутат Сейму Латвії, голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Україною Айнарс Межуліс.


   Виступаючи перед учасниками мітингу, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман провів історичні паралелі між подіями Другої світової війни та сьогоднішнім днем. Як колись нацисти, не в змозі здолати народний опір, мстилися мирному населенню, так і сьогоднішні вороги України обстрілюють мирні житлові квартали на Донбасі, влаштовують терористичні акти в Одесі та Харкові.

— Соборність, єдність, злука, незалежність, мир – сакральність цих слів сьогодні набуває неабиякого значення. Лише зараз, під час військової агресії з боку Росії ми усвідомили, наскільки важливо бути патріотами своєї країни.

Історія нас вчить не допускати помилок минулого, але виявляється, що не всі добре знають свою історію. Кому потрібні були такі жертви 70 років тому? Кому вони потрібні зараз?

Буде вічна пам'ять про жертв Корюківської трагедії в наших серцях. Буде вічна пам'ять про загиблих мирних громадян і наших військових, які вже склали суворий життєвий іспит на патріотизм, віддавши за Україну найцінніше – своє життя, - підкреслив Сергій Журман.

На важливості зберігати пам’ять поколінь про Корюківську трагедію як найбільшу в історії Другої світової війни в Європі наголосив голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв.

Народний депутат України Анатолій Євлахов надіслав письмове звернення до корюківчан, у якому зазначив, що правда про трагедію Другої світової війни в Україні потрібна. Потрібна для відновлення історичної справедливості, для розуміння теперішніх подій, коли на українській землі терористи за підтримки іноземної держави знову чинять воєнні злочини проти мирних людей. Тому наш святий громадянський обов’язок берегти сувору правду про жорстоке вбивство мирних людей, не забувати трагічні події воєнних років, шанувати пам’ять загиблих.

Про трагічні сторінки Другої світової війни нагадав присутнім голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. Він зазначив, що довгий час правда про Корюківську трагедію замовчувалася. Лише кілька років тому про неї заговорили на державному та міжнародному рівнях. Активізувалася наукова та пошукова діяльність, спрямована на встановлення історичної правди та справедливості.

— Інститут національної пам’яті продовжує досліджувати тематику знищення Корюківки. Ми повинні розказати про неї всьому світу. Війни, в яких сторони не рахуються з життям цивільного населення, роблячи його заручником їх військово-політичних інтересів, мають раз і назавжди бути засудженими і мають залишитися у минулому, - зауважив Володимир В’ятрович.

Із закликом пам’ятати історію свого народу звернувся до учасників мітингу депутат Верховної Ради України ІІІ-ІV скликання Олег Петров.

Слова підтримки корюківчанам та всій Україні висловив представник латвійської делегації, депутат Сейму Латвії, голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Україною Айнарс Межуліс.

    А потім  урочищі Гай, на   місці будівництва Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами,   до могил, де перепоховані останки жертв Корюківської трагеді,ї поклали квіти.  Настоятель Свято-Вознесенської церкви УПЦ КП  о. Тарасій  Баїк провів поминальну літію за загиблими


 У Корюківському історичному музеї  виставлена експозиція, присвячена тематиці Корюківської трагедії та подіям на Сході України,  яку   відвідують  корюківчани  та  гості міста. 
 










 



 










































































               

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 759 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України