КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Червень » 24 » П А М 'Я Т Ь " Ніхто не забутий, ніщо не забуто ! " На могилі воїнів будуть рости квіти !
12:43
П А М 'Я Т Ь " Ніхто не забутий, ніщо не забуто ! " На могилі воїнів будуть рости квіти !

П А М 'Я Т Ь   " Ніхто  не  забутий,  ніщо  не  забуто ! "

 На  могилі  воїнів  будуть рости  квіти !

                                                   ФОТОрепортаж

.

  - "На своєму   сайті  у квітні ви розміщали  фоторепортаж про неприбрану могилу воїнів на центральному кладовищі міста,  минуло  два  місяці, а ніхто й пальцем не поворухнув: сміття як лежало біля могили, так і лежить, навіть  добавилося, а  ще  навкруги все заросло високою травою, приходьте завтра зранку до музею, ми підемо прибирати могилу, може сфотаграфуєте..." 

 З такими словами звернувся до мене один  із членів  патріотичного  клубу «Пам’ять»,  що діє при  Корюківському історичному музеї. 

Про  утримання центрального кладовища міста   міською та районною владою    ми  писали весною 2014 року  напередодні поминальних днів в публікації  "Безпамятство  ! Людоньки до чого ж ми дожилися ! "   http://korjukivka-sity.at.ua/news/bezpamjatstvo_ljudonki_do_chogo_mi_dozhilisja/2014-04-28-3009  

 В зазначений час на кладовище прийшли, як школярі - старшокласники, працівники музею, так  і  пенсіонери,  і почалася  робота:  виривали  та скошували траву, вирізали чагарники, далеченько,  на тракторний причеп,  виносили  з кучі сміття,  що пролежало не один рік, а ще школярі  старанно   пофарбували огорожу.  Декілька годин наполегливої праці  і причеп наповнений доверху, а біля могили воїнів - захистників Корюківщини поменшала "гора", хоча ще треба наступного разу дещо зробити  та  посадити  квіти...

   Ось що розповіла  про справи  патріотичного  клубу «Пам’ять» його керівник,  науковий  співробітник Корюківського історичного музею  Оксана Толкачова,
 З лютого 2014 року в Корюківці діє патріотичний клуб «Пам’ять» (Корюківський історичний музей), який налічує 15 членів клубу, як дорослих, так і учнів Корюківських загальноосвітніх шкіл. Діє клуб за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна пам’ять» (м. Київ).

Завдяки проведенню клубом пошукових роботи на території району, зберігається пам'ять і примножується інформація про події, що відбувались на території рідного краю в роки Великої Вітчизняної війни.

В ході пошукових робіт на території Корюківського району, співробітниками Корюківського історичного музею за останні роки було виявлено близько 70 могил (жертв Корюківської трагедії, воїнів 1941-1945 рр., 1905-1916 років, репресованих та інших). На території міста Корюківки поховано 15 бійців, поодинокі надписи на табличках повідомляють про їх загибель у перший рік війни.

Оскільки метою діяльності клубу є виховання у юних членів клубу відчуття патріотизму до своєї Батьківщини - Корюківщини зокрема і України загалом, утвердження гордості подвигами, які звершували наші пращури, виховання поваги до поколінь і вміння достойно зберігати пам’ять, 21 червня до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні членами клубу було проведено акцію «Солдате, дякуємо за Перемогу!».

Акція мала на меті упорядкування поховань періоду Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Окрім зазначеного клубу, до акції також долучилась Корюківська міська рада та громадський актив міста.

У переддень пам’ятної дати було здійснено упорядкування місць поховань періоду Великої Вітчизняної війни та прибрано сміття на міському кладовищі. Роботи з упорядкування продовжуватимуться.

Подібні акції вже проведено на кладовищі с.Кугуки (здійснено фарбування огорожі, надгробних пам'ятників могил).   Так   повідала   Оксана Толкачова.

   Пройшло два місяці як ми інформували читачів про безлад на центральному кладовищі,    з того  часу  так нічого і не змінилося, а  стало ще  гірше...  ще  більше виросли купи сміття біля  могил, зарослі чагарників та трави, повалені дерева... Навіть  могили поховань громадян в честь памяті яких названі вулиці міста, які вірою і правдою служили корюківчанам,  належно не доглянуті. Кладовища - то святе місце, на них спочивають  ті, хто були серед нас, наші рідні,  знайомі, друзі  і навести на них лад - наш  громадянський обовязок перед памяттю тих, хто пішов  із земного життя.       Був час, коли у місті Корюківка діяла міська ритуальна служба, організовувалися суботники по  прибиранню території кладовищ, закріплені працівники з благоустрою постійно прибирали на кладовищах, а тепер  в комунальних службах, радах, виконкомах сидьма протирають стільці столоначальники, днями "шарухтять" папірцями, пишуть грандіозні плани та програми, проводять наради, а організувати та провести конкретну роботу нікому...    Що заважає столоначальникам району залучити на ці роботи  безробітних через центр зайнятості, громадян  які відпрацьовують за рішенням судів  громадські  роботи,  зранку поставити під погрузку причепи, винести  на ношах сміття, почистити території кладовищ від чагарників, сухостою та трави, прибрати біля могил,  які давно не доглядаються, відремонтувати огорожі. На це все великі кошти не потрібні,  чи не так ???

 

  Думаю, що окремо,  в церквах,  з цієї проблеми своє слово до громади скажуть і священники, адже  до  їх  слів  люди більше всього  прислухаються

 А поки що,..  а поки що,  влада районна,  міська  та  і сільська не бачить того безладу на кладовищах - не хочуть, чи не можуть  організувати прибирання, то  постає слушне питання,   чому  місцеві депутати про цю  проблему  мовчать на сесіях рад  і чи  потрібна громаді така влада  і такі депутати  які нічого не робить???  

 

                     Так  було  біля  могили воїнів  у квітні  2014 року
 

 

Таким    ми   побачили  захоронення  21 червня 2014 року  

Так,  біля деяких  могил, на кладовищі  зараз

Причеп  вивезли,  а скільки  ще  треба прибрати ?...

  













 

Категорія: Точка зору | Переглядів: 830 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України