КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Серпень » 15 » Ознаки вундеркінда: не пропустіть генія
09:30
Ознаки вундеркінда: не пропустіть генія

          Ознаки вундеркінда: не пропустіть генія

.

  Всі батьки пишаються успіхами і досягненнями своїх синів і доньок, але більшість дітей є геніями тільки в очах люблячої родини. Однак можливість того, що саме ваша дитина належить до небагаточисленної касти вундеркіндів, виключати не слід. Як же вчасно розпізнати обдарованість дитини і розвивати її талант? 

Хороша пам’ять і допитливість

«В одне вухо влетіло, в інше - вилетіло» - це можна сказати про більшість дітей, але тільки не про вундеркінда. Дитина з високим IQ запам’ятовує найрізноманітнішу інформацію і здатна пізніше її відтворити. Так, один шестирічний хлопчик повернувся з екскурсії в музей космонавтики і в точності відтворив побачене там креслення ракети. Обдарована дитина допитлива: вже з дитячого віку вона хапає різні предмети, обмацує їх і роздивляється з усіх боків. Пізніше намагається збагнути, для чого служить та або інша річ, як вона діє, задає масу питань.

Широкий спектр інтересів

Обдарована дитина проявляє інтерес до самих різних сфер життя, у неї різнобічні інтереси, які постійно змінюються. Сьогодні її цікавлять динозаври та як з’явився Всесвіт, а завтра - історія і комп’ютери.

Рано починає писати і читати

  Якщо ваша дитина обдарована, вона з легкістю освоює читання і письмо вже в ранньому віці, причому нерідко самостійно, без допомоги дорослих.

Музична чи художня обдарованість

Діти, що демонструють здібності до музики, живопису або інших видів мистецтва, також вважаються обдарованими. Уміння малювати з перспективою, співати, не фальшивлячи, грати на музичних інструментах на слух, або прояв інших талантів - все це дозволяє віднести дитину до категорії вундеркіндів.

Здатність до концентрації уваги

Рідкісний випадок,щоб дитина могла всидіти на місці довше п’яти хвилин, а вундеркінди можуть проводити довгий час на самоті, працюючи над своїми проектами і зосередившись на тому, що їм цікаво.

Співпереживання чужих проблем

Обдаровані діти емоційно підключаються до доль героїв почутих казок. Вони розташовані до самостійного мислення, проявляють оригінальність і фантазію.

Хороший словниковий запас

Якщо дитина рано починає говорити, це ще не означає, що вона вундеркінд, але якщо вона вже в два-три роки говорить зв’язковими пропозиціями і використовує складні слова, швидше за все, вона дійсно обдарована. Наприклад, звичайна дитина в два роки скаже, вказуючи на собаку: «Гав-гав», а обдарований малюк може сказати: «Я бачу коричневу собаку, яка нюхає квіти на клумбі».

Увага до деталей

Обдарована дитина звертає увагу на деталі, вона не упустить жодної дрібниці. У ранньому дитинстві така дитина складає іграшки в точно такому порядку, як вона їх знайшла, і зауважує, якщо щось знаходиться не на своєму місці, а подорослішавши цікавиться, як конкретно влаштована та чи інша річ.

Самокритичність і схильність до самоаналізу

В цілому, діти мало замислюються про себе і свої вчинки, їх більше цікавить навколишній світ. Вундеркінди, навпаки, думають передусім про себе, аналізують свої слова і вчинки.

Розуміння складних концепцій

Діти з високим інтелектом здатні розуміти складні, у тому числі абстрактні концепції і відносини, у них розвинена схильність до абстрактного мислення. Вони здатні зрозуміти глибинну причину проблеми і знайти відповідне рішення. 

                                                             Джерело  інтернет

Категорія: Поради | Переглядів: 1008 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України