КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 22 » ОВЕС — СПРАВЖНІЙ «ЗБУДНИК ЖИТТЯ»
13:28
ОВЕС — СПРАВЖНІЙ «ЗБУДНИК ЖИТТЯ»

ОВЕС — СПРАВЖНІЙ «ЗБУДНИК ЖИТТЯ»


Будь-яка хвороба супроводжується такими неприємними явищами, як виснаження організму, відчуття кволості, утрата фізичної міцності. Відновлення сил є важливим не лише для поліпшення загального стану, а й для пришвидшення лікувального процесу, підвищення його ефективності та реабілітації після хвороби.
Сьогодні відомо багато різноманітних засобів, які допоможуть у цьому. Але серед них, мабуть, найдієвішим є овес. Цьому традиційному в українській народній медицині засобу важко знайти конкурента.

Микола МАРЧЕНКО,
дослідник з питань здоров’я.

ОПТИМАЛЬНО ЗБАЛАНСОВАНА РОСЛИНА
За своїм хімічним складом овес дуже схожий на материнське молоко. Тобто в ньому є все, що потрібно організму для побудови і розвитку. Недаремно наші пращури вигодовували вівсяним молоком малюків, якщо в матері з якихось причин зникало грудне. Крім того, як стверджують учені, вуглеводи, білки, вітаміни та мікроелементи в цій рослині оптимально збалансовані між собою. Тобто, потрапляючи в людський організм, овес забезпечує його потрібними елементами в потрібних пропорціях. Недаремно в багатьох країнах овес вважають другим хлібом. Відомий фізіолог назвав овес «справжнім збудником життя».

ЛІКУЄ ВСЕ!
Справді, зважаючи на вітамінно-мікроелементний склад вівса, складно віднайти в організмі орган чи систему, на яку б він не діяв благотворно. Зокрема, біологічно активні речовини поліфеноли стимулюють роботу печінки й підшлункової залози, вітаміни групи В відіграють неабияку роль у нормалізації роботи нервової системи. Вітаміни А і Е захищають клітини від ушкодження, підтримують роботу імунітету, гальмують процеси старіння. Вітамін К зміцнює судини. Залізо стимулює процес кровотворення, сприяє профілактиці та лікуванню анемії. Хром регулює вміст цукру в крові і профілактує розвиток діабету. Цинк допомагає імунній системі протистояти інфекційним та онкологічним захворюванням. Йод запобігає утворенню кист і пухлин молочної залози. Фтор, кальцій і фосфор забезпечують міцність кісткового апарату. Сірка нормалізує обмін речовин у нервовій, кістковій, хрящовій тканинах, крові, волоссі, нігтях. Потреба людського організму в сірці — 4—5 г на добу. Забезпечити його цією кількістю можна, вживаючи страви з вівса.
Якщо коротко охарактеризувати головні механізми впливу вівса на людський організм, то передусім треба виділити такі:
— має загальнозміцнювальний, тонізувальний ефект;
— поліпшує і оновлює склад крові;
— перешкоджає утворенню тромбів;
— підвищує кількість лейкоцитів, зміцнює імунітет;
— нормалізує обмін речовин;
— стимулює перистальтику кишечнику, активізує очисні процеси;
— нормалізує жировий обмін, сприяє схудненню.
На питання, чи може овес замінити полівітамінні аптечні комплекси, опираючись на думку вчених, можна з певністю відповісти: так.
Отже, для того, що відчути себе дужим і сповненим сил, потрібно регулярно вживати страви та напої з вівса. Пропонуємо кілька цілющих рецептів.
Вівсяне молоко.
1-й спосіб приготування. 1 склянку вівса (добре промитого) залити 5 склянками води (дистильованої або хоча б добре очищеної), варити на малому вогні, поки вариво не набуде стану рідкого киселю. Процідити, додати 1 склянку пряженого молока (не магазинного, а хорошої якості), крім того, за бажанням можна покласти меду (за смаком).
2-й спосіб. 1 склянку вівса залити 5 склянками води, варити до стану киселю, додати сухофрукти, поварити ще 20—30 хвилин, охолодити, процідити.
Вівсяний настій. 1 склянку вівса залити 5 склянками дистильованої чи активованої води, варити на малому вогні 25 хв, зняти каструлю з вогню, добре закутати, щоб якомога довше зберегти температуру, настояти 12 годин. Процідити, долити водою до початкового об’єму. Приймати по 0,5 склянки 3—4 рази на день за 30 хв перед їдою. Рецепт дуже простий, але вельми помічний. За 28—30 днів настій не лише повністю відновить сили організму, а й поліпшить показники крові. Після двотижневої перерви курс можна повторити. Узагалі треба зазначити, що період вживання вівса не обмежений, його можна застосовувати тривалий час.
Суп вівсяний. На 1,5 л води потрібно 2 картоплини, 1 велику цибулину, 0,5 склянки вівсяних пластівців, зелень, зовсім трішки солі. У киплячу воду покласти порізану на кубики картоплю, коли вона буде напівготовою, покласти дрібно порізані моркву й цибулю, через 5—6 хвилин додати кілька столових ложок вівсяних пластівців і ще поварити 5—10 хвилин (час варіння можна скоротити).
Вівсяно-сочевична каша. 1/4 склянки сочевиці, 1 склянка вівсяних пластівців, 0,5 цибулини, сік лимона, нерафінована олія. Сочевицю замочити на 1 добу, промити, додати вівсяні пластівці (попередньо залити їх водою на 20 хв, щоб розбухли, воду процідити), дрібно порізану цибулю, сік лимона й олію (за смаком). Страва буде ще кориснішою, якщо замість вівсяних пластівців взяти перемелений цільний овес.
Каша із «золотистого вівса». Сухий овес підсмажити до золотистого кольору, залити окропом, щоб вода на 3—4 см покривала зерно, кипятити 2—3 хв. Зняти каструлю з вогню й добре закутати, настояти 20—30 хв. Розварений овес присмачити часником, нерафінованою олією, сіллю або медом.
Напій для швидкого відновлення сил. 20 г вівсяних пластівців залити 200 мл окропу, після охолодження додати 15—25 г меду, 50 г перетертої журавлини, 2—3 ч. л. лимонного соку (або 0,5 г лимонної кислоти), 25 г глюкози, 0,3 г аскорбінової кислоти, 3 г фосфорнокислого натрію (три останні компоненти можна придбати в аптеці).
Цей напій допоможе позбутися відчуття втоми, відчути прилив бадьорості. Він поповнить організм живильними речовинами, нормалізує водно-сольовий та жировий баланс організму, допоможе поліпшити сон.
Вівсяно-трав’яний чай. Приготувати суміш трав: м’ята, малина (листя, гілочки, ягоди), липа, меліса, суниця (листя, квіти, ягоди) та інші. Можете взяти інші збори, використовуючи ті трави, які вам до вподоби і добре впливають на ваш організм. 1 ст. л. суміші залити 300 мл окропу, настояти 20 хв, процідити, додати 1 склянку відвару вівса, випити протягом дня. Лікарські трави доповнять і посилять цілющі властивості вівса, отож користь для організму подвоїться.
Вівсяний коктейль. Його можна приготувати, додавши до відвару вівса будь-які свіжовичавлені соки і в будь-яких пропорціях. Приміром, можна взяти по півсклянки відвару і яблучного соку, або гарбузового, чи морквяного. Смак цього коктейлю прикрасять кілька крапель лимонного соку та 0,5—1 ч. л. меду.
Бальзам для шлунка. У разі захворювань шлунка та кишечнику можна приготувати вівсяний настій за особливим рецептом, тоді він стане справжнім бальзамом для цих органів. Зерно вівса промити, просушити і перемолоти на кавомолці. 2 ст. л. вівсяного борошна залити в термосі 0,5 л окропу. Настоювати 2—3 години. Цей напій відновить здатність шлунка й кишечнику повноцінно перетравлювати їжу і засвоювати корисні речовини.
Настоянка для відновлення водного балансу. Для виведення зайвої рідини з організму можна рекомендувати таку суміш: 10 г вівса, 10 г листя і бруньок берези, 10 г шишок хмелю, 10 г трави хвоща польового, 10 г трави очитку, 10 г підмаренника, 10 г нечуйвітру волохатенького (рос. — ястребинка волосистая) залити 1 л горілки. Настояти 10 днів, приймати по 1 ст. л. тричі на день до поліпшення стану.
Спрощений, але не менш ефективний рецепт настоянки: взяти у рівних частинах (по 15—20 г) листя і бруньки берези, траву горицвіту, траву хвоща польового, шишки хмелю, овес, залити 1 л горілки, настояти 2 тижні. Вживати, як і в попередньому рецепті.
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2939 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України