КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Вересень » 29 » Отруєння грибами може проявитися на четверту добу
15:52
Отруєння грибами може проявитися на четверту добу

Отруєння грибами може проявитися на четверту добу

Хворий має випити 10 літрів теплої води

 
 

Наталя Влащук, 40 років, із міста Хмільник на Вінниччині навесні отруїлася блідими поганками. До лікарів звернулася пізно. Тепер болить печінка, часто понижується тиск.

— По гриби ми ходимо років зо 30, знаю їх добре. Можу з першого погляду визначити, чи їстівний гриб, — розповідає. — Наприкінці травня поїхали з чоловіком Андрієм у ліс неподалік від містечка Калинівки Вінницької області. Там багато грибів, ростуть попід самою трасою. Назбирали бабок, лисичок. Знайшли кілька маремух. Дехто каже, що вони неїстівні. Це не так. Їх треба вимочити дві години і двічі проварити, стають дуже смачними. 

Гриби вона посмажила і подала з відвареною картоплею. Слабкість відчула за дві доби після смачного обіду. Почало паморочитися у голові, тряслися руки й ноги.

— Ні рвоти, ні тошноти не було, але сильно впав тиск. Навіть піднятися з ліжка не могла. Чотири дні протрималася, далі визвала ”швидку”. Мені поміряли тиск і виписали таблетки для підняття тиску. Як лікарі поїхали, я почала сильно рвати, говорити серед ночі, звати покійну матір, кудись рвалася йти. Це мені рідні розказували, я цього не пам’ятаю.

Наталя потрапила у Вінницьку обласну лікарню ім. Пирогова із сильним жаром, галюцинаціями. Діагностували отруєння тяжкого стану.

— Капали мене більше як тиждень. За кілька днів стало краще, але боліла печінка. Вона не справлялася з отрутою.

У лікарні провела понад два тижні. Через ускладнення після хвороби не їсть жирного і смаженого. Лікарі пояснили, що реабілітація після хвороби може тривати більше як рік.

Вінничанку 8-річну Ангеліну Сокольчук після отруєння грибами лікували вдома.


— Їли всією родиною, але отруїлася тільки Ангелінка, — каже мати Олена, 33 роки. — Після вечері дитина сильно рвала, почався пронос. Дала їй багато теплої води, змушувала пити часто й малими ковтками. Я сама лікар, то знаю, що треба багато пити, щоб не було зневоднення організму. Можна ще взяти в аптеці регідрон. Він частково дезінфікує. В лікарню ми поїхали зранку наступного дня. Здали аналізи, доньку прокапали, щоб вивести токсини з організму. 

— Що швидше людина звернеться у лікарню, то менше ускладнень буде після отруєння, — говорить 44-річний Віталій Чорний, завідувач відділення реанімації із Шаргородської районної лікарні Вінницької області. — Давати гриби дітям не можна. Вони важче переносять отруєння, ніж дорослі.

Гриби в організмі людини не перетравлюються. Найбільш небезпечними є бліді поганки.

— Симптоми після отруєння поганкою можуть проявитися на третій день після вживання. При цьому може не бути рвоти, але людина відчуває слабкість, безсилля, понижується тиск, пульс стає частішим, — додає Віталій Васильович. — Доки чекаєте ”швидку”, хворий має випити майже 10 літрів теплої кип’яченої води.

Під наглядом лікарів людина перебуває 10–12 днів.

— Усі просяться з лікарні додому вже на третій день, коли їм стає легше. Не відпускаємо, бо є так звана скрита фаза отруєння. На третій день стає легше, а потім раптом на печінку падає отрута, і хворого знову везуть у лікарню в коматозному стані.

Не можна їсти грибів, які ростуть на узбіччі вздовж трас. Вони вбирають свинець, який виділяється з автомобільних вихлопних газів. Тоді буває отруєння навіть їстівними грибами.

 ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 
Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті http://korjukivka-sity.at.ua/  ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1 

 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 870 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України