КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Березень » 13 » ОТАКОї ! Цибуля зупиняє старіння
10:46
ОТАКОї ! Цибуля зупиняє старіння

        ОТАКОї !

   Цибуля зупиняє старіння

.

  Японські науковці, займаючись дослідженнями корисних властивостей цибулі, були шоковані результатами. Всім відомо, що цибуля дезінфікує і загоює рани, лікує інфекційні захворювання та цингу, але, як виявилось, не лише в цьому її користь. 


Дослідники відзначили, що звичайна цибуля здатна очищати клітини головного мозку та уповільнювати процес старіння. Вона містить активні сірчані сполуки, які, потрапляючи в кров, позитивно діють на ряд ключових зон. Зокрема, ці речовини здатні активізувати й омолодити клітини мозку, що відповідають за пам’ять і емоції.

Не тільки від грипу

Цибуля — чудовий профілактичний засіб від грипу, нежитю, болю в горлі та кашлю.
Наприклад, кашель чудово лікує цибулевий сироп: відварити 100120 г подрібненої цибулі в 250 г води впродовж 510 хв., процідити. Додати 10 ч. ложок цукру і варити на малому вогні до стану сиропу. Приймати по 26 ч. ложок на день.
При грипі чи нежитю натріть на дрібній тертці цибулину і якомога довше подихайте над її кашкою. Можна також загорнути свіжонатерту цибулю в марлю і вкласти тампони в ніздрі.

Щоби знищити бактерії в роті, достатньо пожувати цибулю впродовж 3 хв.
Свіжа цибуля загоює рани й легкі опіки. Тонка напівпрозора шкірочка між шарами цибулі — чудовий антисептичний пластир. Її накладають безпосередньо на уражене місце і прикривають зверху марлею. Цей метод знижує ймовірність утворення шрамів на шкірі.

Запечену в тісті цибулю прикладають до наривів, які ще не визріли, з метою пришвидшення цього процесу. А соком свіжої цибулі добре протирати місця укусів бджіл (попередньо вийнявши жало) та комарів. Це зменшить неприємні відчуття та запобігатиме набрякам.

Свіжа цибуля, стимулюючи секрецію залоз, покращує травлення, підсилюючи виділення шлункового соку, збуджує апетит, лікує розлади шлунка, має сечогінну дію, а також заспокоює нервову систему. Якщо прийняти на ніч чайну ложку цибулевого соку, змішаного з молоком чи медом, сон значно покращиться.

Але цибуля корисна не всім. Наприклад, вона протипоказана хворим на виразку шлунка й дванадцятипалої кишки (подразнює слизову оболонку), людям із хворою печінкою, серйозними недугами серця, нирок.
Відомо, що цибуля має хороші сечогінні властивості, але у разі загострення ниркових захворювань її в сирому вигляді взагалі не рекомендують вживати. В усякому разі, треба просто уважно дослухатися до реакції свого організму, аби точніше визначити, чи підходить вам цибуля і в якій кількості.

Конкурентка «Віагри»

Цибуля зміцнює серцевий м’яз і покращує в ньому кровообіг, запобігаючи ішемічній хворобі, знижує рівень холестерину в крові.
У разі високого тиску змішайте однакові частини соку цибулі й меду. Приймайте по 2 ч. ложки один раз на день впродовж тижня. Після покращення продовжуйте приймати ще впродовж кількох днів.
Про збудливу і тонізуючу дію цибулі відомо давно. Медики дійшли висновку, що цибуля і витяжки з неї — серйозна конкуренція «Віагрі». При цьому цибуля і препарати на її основі не мають жодної побічної дії.
Споживання цибулі дає збудливий ефект через потужний вплив на слизову оболонку. Вона підвищує не лише потенцію чоловіків, а й сексуальність жінок, тому її корисно вживати обом партнерам.

До того ж, цибуля сприяє профілактиці онкологічних захворювань передміхурової залози у чоловіків. Співробітники американського Національного інституту раку дійшли висновку, що вживання 10 г цього овочу на день удвічі знижує ризик виникнення пухлин простати.
А болгарські вчені рекомендують при аденомі й гіпертрофії простати з’їдати на ніч невеличку цибулину з хлібом і сіллю чи випивати з медом сік однієї цибулини.

Цибуляні маски

Живильна для будьякої шкіри. Свіжий сік цибулі змішують з рідким медом (1:1 чи 2:1) і наносять на шкіру обличчя на 1520 хвилин. Знімають маску спочатку вологим, потім сухим тампоном. Ця маска ще й відбілює шкіру. Щоб усунути пігментні плями і ластовиння, роблять таку маску щодня.

Для жирної шкіри. З двох голівок ріпчастої цибулі витискають сік, до кашки додають столову ложку соку лимона і накладають маску на обличчя на 2025 хв., потім змивають теплою водою.

                                                                    ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 

Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті    http://korjukivka-sity.at.ua/  

ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я      http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1


 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1105 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України