КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Березень » 18 » ОБЕРЕЖНО ШАХРАЇ !
19:08
ОБЕРЕЖНО ШАХРАЇ !

                       ОБЕРЕЖНО  ШАХРАЇ ! 

.

 На території області останнім часом зареєстровано 5 звернень громадян, які постраждали від нового і специфічного виду шахрайства.

   В усіх випадках зловмисники примудрилися незаконно зняти кошти з банківських карток потерпілих. Молоді активні люди, віком від 25 до 35 років, внаслідок дій шахраїв втратили різні суми грошей, найменша з яких 700 гривень, а максимальна - 5 тисяч гривень.

Схема скоєння цих злочинів однакова: шахраї через мережу Інтернет відстежують осіб, які виставляють на Інтернет-аукціонах або спеціалізованих сайтах оголошення про продаж особистих речей. Зловмисник телефонує такій людині та вдає з себе покупця. Він домовляється перерахувати гроші за товар на банківську картку продавця, а для цього дізнається його прізвище, ім'я та по-батькові, а також номер картки.

За кілька хвилин спільник фальшивого "покупця" знову телефонує жертві. Він представляється працівником банку, який здійснює операцію, і повідомляє, що на банківську картку продавця зараз будуть перераховані гроші. Але для їх занесення на рахунок, мовляв, потрібно назвати код підтвердження, який приходить на телефон у вигляді СМС-повідомлення. Довірливий продавець диктує код підтвердження самозваному "банківському працівнику", після чого шахраї за допомогою цього коду, без застосування банківської картки власника, спокійно знімають гроші з рахунку.

Отже, міліція звертається до всіх громадян: будьте обачними. Ні в якому разі не довіряйте незнайомцям конфіденційну інформацію, зміст якої повинен бути відомим тільки вам. Також майте на увазі, що справжні банківські працівники ніколи не займатимуться розв'язанням подібних питань за телефоном. Обмін конфіденційними відомостями можливий тільки при особистому зверненні клієнта до банківської установи.


Категорія: Право знати | Переглядів: 677 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України