КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Липень » 25 » ОБЕРЕЖНО ! Двох менянок у лісі покусали гадюки
10:52
ОБЕРЕЖНО ! Двох менянок у лісі покусали гадюки

   ОБЕРЕЖНО !   Двох менянок у лісі покусали гадюки

 
 .


  Жінки їздили по чорниці у Домашлин Корюківського району. Першу потерпілу доставили до районної лікарні 5 липня. А через сім днів – нова жертва гадюки. 

 
– Родом я із Домашлина, – розповідає потерпіла Віра Журило, – виросла у лісі. Щороку і я, і мої діти збираємо чорниці, але таке трапилося уперше.

Того дня жінка поїхала скутером у ліс зібрати на продаж ягід, щоб хоч якусь копійку заробити. Зібрала літрів три. Надибала буйний кущик, аж тільки протягла руку – щось як укусить! Віра Василівна глянь – а під кущем плямиста гадюка.

– Боляче не було, але пішла кров, – згадує жінка. – Сяк-так добралася до нашого будиночка в Домашлині, а звідти мене одразу забрали на машині донька з невісткою.

За словами Віри Журило, «швидка» доїхала моментально. Лікарі оперативно надали першу допомогу.

– Я щиро дякую усім медикам, які рятували мене, працівникам реанімаційного відділення. Вони дуже добре до мене ставилися, – зауважує Віра Василівна.

Не гангрена, а чорниця

– Перша потерпіла дісталася лікарні за дві години після укусу гадюки, – розповідає заступник головного лікаря по медичній частині Володимир Салій. – Поки жіночка доїхала з Домашлина до Мени, поки зібралася…
Інша потерпіла барилася ще на годину довше. Хоча після укусу змії потрібно якомога швидше звернутися до лікаря. Адже отрута розповсюджується по тілу, і наслідки можуть бути невідворотні.

За словами Володимира Аркадійовича, обох жінок гадюки вкусили за кисть. Потерпілі були дуже налякані. Одна питала, чи взагалі буде жити.

– У однієї потерпілої були настільки сині руки, навіть місця укусу не було видно. Ми вже злякалися, що у жінки почалася гангрена. А насправді руки посиніли від чорниці, – посміхається Володимир Салій. – Наші медики помили їх розчином лимонної кислоти, то вже тоді можна було розгледіти, куди вкусив плазун.

Коні не винні

За словами завідувача терапевтичного відділення ЦРЛ Світлани Кочубей, потерпілих помістили в реанімацію. Негайно провели масивну дезінтоксикаційну терапію. А з Чернігова було оперативно доставлено протиотрутну сироватку, яка зберігається там для всієї області. До речі, одна доза такої сироватки коштує 1 390 гривень. Дорого, тому що для її отримання треба… убити одного коня.

– Після введення отрути гадюки коню виробляється імунітет, який і використовується як протиотрутна вакцина. А тварина, на жаль, помирає, – констатує Володимир Салій.

Через три дні після шпиталізації потерпілих виписали. Рятували жінок за рахунок лікарні.

– Років 10 як взагалі не було випадків укусів гадюк, – зауважує Світлана Кочубей. – За спекотної погоди змії дуже активні. Тому в такі дні краще утриматися від збирання ягід.

Варто пам’ятати основні правила поведінки, якщо вкусила гадюка. Лікарі категорично не рекомендують накладати джут, припікати, різати уражене місце, а тим паче відсмоктувати отруту. Бо вона всотується у слизову оболонку рота і починає розповсюджуватися по організму. Необхідно промити рану водою і негайно звернутися до лікаря.

– А ще слід обережно поводитися із шершнями, бджолами, осами. І при укусах цими комахами негайно звертайтеся до лікарні, – застерігає Світлана Владиславівна.

                     Вікторія Примак    http://nslovo.com/blog/  

Категорія: Події | Переглядів: 821 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України