КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Червень » 21 » Новгород-Сіверську районну лікарню приєднають до Семенівської ? А У НАС ?
09:40
Новгород-Сіверську районну лікарню приєднають до Семенівської ? А У НАС ?

  Новгород-Сіверську районну лікарню приєднають до Семенівської ?          А  У  НАС ?

  
 

      У Новгород-Сіверській лікарні почуте заперечують.

— Єдине, що проводиться, це створення центру первинної медико-санітарної допомоги, — говорить головний лікар Новгород-Сіверської центральної районної лікарні ім. І.В. Буяльського Світлана Шам. — У ньому будуть сімейні лікарі, педіатри, медичні сестри. До структури центру увійдуть ФАПи, амбулаторії. У центрі можуть бути і вузькі спеціалісти — хірург, офтальмолог, невролог, отоларинголог.
Лікарня залишається. Із стаціонарними відділеннями, з клінічною лабораторією, рентгенкабінетом, фізіотерапевтичним кабінетом. Усі стаціонарні відділення, які налічують 223 ліжка, залишаються.
Згідно з перспективним планом буде створюватися Новгород-Сіверський госпітальний округ, — нагадує Світлана Григорівна. — До нього увійдуть два райони. Новгород-Сіверський і Семенівський. Центр госпітального округу буде у Новгороді-Сіверському. Це цілком логічно, враховуючи і базу, і кадровий потенціал. Хірургічне відділення — на 43 ліжка, у його складі 10 травматологічних ліжок. Акушерсько-гінекологічне — на 30 ліжок, неврологічне — на 32, терапевтичне — на 35, решта відділень менші. Дитяче —13 ліжок, інфекційне, лор-очне — на 20, туберкульозне — на 10. Буває, в стаціонарі лікуються 189 пацієнтів, але буває і 250, і 270.
На третьому поверсі є кардіологічне відділення. У перспективі можливе створення міжрайонного інфарктного відділення. Також міжрайонного акушерсько-гінекологічного відділення.
У лікарні є сучасне обладнання. Рентген-апарат з цифровою обробкою. Сучасний зонд, його отримали по чорнобильській лінії. УЗД-апарат «Самсунг» — по лінії
 «Діти Чорнобиля». Найновіший апарат — спірограф. Дозволяє визначити функцію зовнішнього дихання у хворих на легеневі та серцеві захворювання. Його придбали за благодійні внески від населення у першому кварталі поточного року. Апарат стоїть у кардіологічному відділенні кабінету функціональної діагностики.

Чому б ні?

У Семенівській лікарні на думку про можливе приєднання до них Новгород-Сіверської лікарні тільки усміхаються.
— Чому б і ні? — говорить заступник головного лікаря з медичного обслуговуванню населення Семенівської центральної районної лікарні Таїсія Іваненко. — У нас стаціонарна багатопрофільна лікарня, гарне поліклінічне відділення. Хірургічне відділення лікарні на 30 місць, у тому числі п'ять лор-ліжок, три — офтальмологічних. Є терапевтичне, кардіологічне відділення, гінекологічне, дитяче (на 6 ліжок). Інфекційне відділення — боксоване (окремі ізольовані приміщення, так звані бокси). Таких відділень по області мало. Є фтизіатричний кабінет (для хворих на легеневі захворювання). В лікарні УЗД-апарат, його обслуговують два лікарі. Я вважаю, що ми не гірше від Новгорода-Сіверського працюємо. І обладнання у нас не гірше, ніж у них. У кожному відділенні є все необхідне для надання невідкладної медичної допомоги. Правда, застарілий рентген-апарат. Заявку давали, але результату поки що нема.
— Яка лікарня краща? Новгород-Сіверська чи Семенівська?
— Наша лікарня краща! — азартно відповідає Таїсія Іваненко. — Працюють фахівці вищої і першої категорій.
 Самі фахівці питаннями об'єднання особливо не переймаються.

Центр буде у нас!

Чи правда, що Новгород-Сіверську районну лікарню приєднають до Семенівської? На офіційний запит в управлінні охорони здоров'я Чернігівської ОДА відповіли, що це знають представницькі органи територіальних громад, районне начальство.
— Про приєднання Новгород-Сіверської лікарні до Семенівської вперше чую. Питання не розглядалося, — говорить голова Новгород-Сіверської районної держадміністрації В'ячеслав Кауфман. — Якщо буде створюватися госпітальний округ, його центр, звісно, буде в Новгороді-Сіверському.
 Віктор Пінчук не був жодного разу у Новгороді-Сіверському (Але, може, ще побуде:) — Авт.). До його фонду за допомогою у покращенні матеріальної бази лікарні ми не зверталися. Незручно робити це через голову Леоніда Кучми.

Кучмі вдячні. Думають, що і Пінчук не відмовить

У районних лікарнях болісно ставляться до визначених зверху «столиць». Не хочеться бути підпорядкованим. Може, звернутися за допомогою до спонсорів? Стати багатшими, отже, сильнішими?
І Новгород-Сіверській, і Семенівській лікарні за часів президентства допомагав Леонід Кучма. Тепер не допомагає.
— Ремонт зробили у 2003 році, — розповідає головний лікар Новгород-Сіверської центральної лікарні Світлана Шам. — За допомогою Кучми відремонтували центральний корпус і поліклініку. А от терапевтичний корпус не встигли.

— Кучма вже не при владі, можливості не ті. До мільярдера, зятя Кучми Віктора Пінчука не пробували звернутись?
— Поки що ні, але ви подали чудову ідею! Не виключена, що Віктор Пінчук може відгукнутися, — міркує Світлана Григорівна. — Він допомагає багатьом лікарням. І навіть заповів, щоб після смерті більше половини його статків пішли на благодійництво. Я читала.
— Кучмі дуже вдячні, — згадують екс-президента у Семенівській районній лікарні.
— Відремонтував лікарню! Він наш земляк. Костобобрівська дільнична лікарня завдяки йому відремонтована.

— Віктор Пінчук не допомагає?
 — Не зверталися. Думаю, якщо звернемося, він нам не відмовить, — розмірковує начмед Таїсія Іваненко.

                                  Плани

Усього у Чернігівській області планується створити сім округів, повідомляє управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА на своєму сайті.

1. Чернігівський. До нього увійдуть Чернігів, Чернігівський, Городнянський, Куликівський, Ріпкинський райони. Центральна лікарня госпітального округу (ГО) буде у Чернігові. У районах — лікарні планового лікування, центри первинної медико-санітарної допомоги.
2. Корюківський госпітальний округ. Увійдуть Корюківський, Коропський, Щорський, Сосницький, Менський райони. Центр — у Корюківці.
3. Бахмацький округ: Бахмацький, Борзнянський райони. Центр — у Бахмачі.
4. Прилуцький округ: Прилуцький, Талалаївський, Варвинський, Срібнянський. Центр — у Прилуках.
5. Ніжинський: Ніжинський, Носівський, Ічнянський. Центр — у Ніжині.
6. Козелецький: Козелецький, Носівський, Бобровицький райони. Центр — у Козельці.
7. Новгород-Сіверський округ: Новгород-Сіверський, Семенівський. Центр — у Новгороді-Сіверському.

                           Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №25 (1415)
Категорія: Точка зору | Переглядів: 1090 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України