КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 19 » Нічний перегляд телевізора спричиняє депресію
17:13
Нічний перегляд телевізора спричиняє депресію

Нічний перегляд телевізора спричиняє депресію

 



Сидіння до пізньої ночі перед екраном телевізора, смартфона або просто за наявності верхнього світла загрожує депресією.

Наука вже знає, що вплив навіть приглушеного світла в нічний час може призвести до найрізноманітніших негативних наслідків для здоров'я - від порушення сну і збільшення ваги до раку молочної залози.

В останні десятиліття кількість випадків депресії помітно зросла. Немає ніяких підстав звинувачувати у всьому якийсь один фактор. Проте дослідники підозрюють, що порушення світлового режиму може грати ключову роль. Ця думка заснована на простому факті. Сьогодні є багато штучних джерел світла, ніж, скажімо, сто років тому. Все частіше комп'ютер ставлять поруч із ліжком. Все більше людей засинає перед увімкненим телевізором. Встановлено також, що люди, які працюють у нічну зміну, мають більш високий рівень афективних розладів у порівнянні з людьми, які сплять уночі.

Щоб довести це, Трейсі Бедросян з Університету штату Огайо (США) і її колеги розділили 16 хом'яків на дві групи. Всі тварини проводили по 16 годин на добу під яскравим світлом. В інший час вісім хом'яків насолоджувалися темрявою, а інші спали в приглушеному світлі, інтенсивність якого знаходилася на рівні працюючого телевізора в темній кімнаті.

Вісім тижнів потому, хом'яки, які ніколи не були в темряві, стали демонструвати ознаки поганого настрою. Це виражалося, зокрема, в тому, що вони пили на 20% менше підсолодженої води, тобто отримували менше задоволення від своєї звичайної діяльності.

Крім того, в гіпокампі депресивних хом'яків було виявлено менше дендритних шипиків, ніж у нормальних гризунів. Це означає, що між нервовими клітинами в цьому відділі мозку зв'язок слабший. Знижена щільність гіпокампу спостерігається і у людей з депресією.

Винний у всьому, на думку вчених, мелатонін. Як тільки приходить ніч, організм починає посилено виробляти цей гормон, спектр дії якого досить широкий. Зокрема, він діє як антиоксидант і регулятор циркадного ритму. Він допомагає нам заснути і відповідає за виробництво ряду інших гормонів. Мабуть, навіть невелика кількість розсіяного світла в нічний час може призвести до вироблення неправильної кількості мелатоніну.
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 819 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України