КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Лютий » 7 » Ні деревини, ні грошей не мають лісівники з Холмів. Через -???.
11:46
Ні деревини, ні грошей не мають лісівники з Холмів. Через -???.

  Ні деревини, ні грошей не мають лісівники з Холмів. Через -???.                                  

   Деревину, затриману торік у травні на Закарпатті, лісівники Корюківщини не можуть повернути навіть через суд. Тим часом вона гниє, а збитки через простій вагонів зростають. Як розповіла економіст зі збуту державного підприємства «Холминське лісове господарство» (Корюківський район) Леся Авдієвська, продукцію, що йшла на експорт, затримали митники.

«Нам повідомили, що того дня, коли ми відвантажували її, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль видав розпорядження про те, що паливною деревиною може бути лише та, яка сягає у довжину не більше метра, – пояснила вона. – Ми ж відправляли двометрову, згідно до ГОСТу. Митники пропонували, аби ми своїм коштом доправили усі 3 вагони до Чернігова для повторного митного огляду. Ми відмовилися і почали писати листи, куди тільки могли».

Щоправда, активність лісівників мала зовсім несподіваний ефект.

«За 5 місяців нам надіслали акт зважування, де вказана менша вага вантажу, ніж ми відправляли та зазначали в документах. У суді в Чернігові, куди мусили звернутися, нам спочатку відмовили, бо не минуло півроку – терміну повторного митного огляду. У листопаді нашу деревину вивантажили у Мукачівському лісгоспі на Закарпатті, де її переміряли та зважили експерти. Зрештою, надіслали протокол про порушення митних правил. В чому воно полягає, ми так і не зрозуміли і не знаємо до цього часу – чи то недостача, чи то не та продукція, що заявлена в митній декларації. Ми знову подали до суду, вже до київського. Коли робили це, Москаль своє розпорядження відкликав і тепер митниця не придумає, що вдіяти. Досі ніяких зрушень», – констатувала Леся Авдієвська.

Наприкінці минулого року з Холмів на південь України рушив ще один вагон з деревиною.

«В Одесі його затримали, відкрили кримінальне провадження. Ніби тому, що вказане в документах не співпадає з наявним вантажем. Нісенітниця! У Чернігові ж, коли оформляли, фотофіксацію робив експерт торгово-промислової палати, огляд проводив інспектор з митниці. Наша продукція зіпсувалася, деревина гниє, її ніхто не купить. Що нам далі робить? Збитки несемо – 4 тисячі євро за 177, 7 кубометра плюс за простій вагонів 1,2 мільйона гривень», – жалілася економіст зі збуту.

Ситуація зацікавила навіть столичних «акул пера», які днями спрямували до Генеральної прокуратури інформаційний запит стосовно Москаля.

«Нам незрозуміло, що буде з цією деревиною і як він відшкодовуватиме ці збитки. Поставлено також запитання Генпрокуророві Луценку щодо Чернігівської області», – наголосив під час прес-конференції у Чернігові журналіст інформагентства «Новини України» Олег Дейнека.

Більше про проблеми лісівників Корюківщини – на відео з онлайн-трансляції прес-конференції, яку вів автор:

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 610 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України