КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Лютий » 12 » Незабаром про владу дізнаємося все !
10:06
Незабаром про владу дізнаємося все !

    Незабаром про владу  дізнаємося  все !

  «Органи та посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальними громадами»  -  стаття 75 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»

«Якби у нас був тоді контроль над владою, то до повстання,  до Майдану у 2013 році не дійшло б.  Місцеву владу змусять відкрити інформацію про свою діяльність

- .

 
   Вже в першій половині 2016 року очікуються суттєві зміни у сфері прозорості діяльності органів місцевого самоврядування. Нововведення стосуватимуться поіменного голосування, відкритості даних та відкритості публічних коштів. Вони набуватимуть чинності 23 лютого, 21 квітня і 30 червня 2016 року відповідно.

  Відтепер  з прийняттям  законів  можна легко довести корупційні діяння депутата місцевої ради й за це позбавити його депутатських повноважень. Інше нововведення закону: вся документація місцевої ради має з'являтися на веб-сайтах. Це стосується  розпоряджень голови ради, рішень сесій і виконкомів, протоколів профільних депутатських комісій, стенограм засідань сесій. Треба знати, що громадяни безперешкодно можуть приходити на засідання сесій, виконкомів, депутатських комісій. Що більше людей це знатимуть і практикуватимуть такий найпростіший спосіб контролю над владою, то менше буде приводів палити шини і вдаватися до інших радикальних дій ...

  Вже скоро громадянин починатиме свій тиждень з перегляду сайтів  місцевих  рад, звідки знатиме, які питання розглядатиме рада на найближчій сесії.  Інформація про те  за законом  повинна   з'явитися не пізніше, як за 20 днів перед засіданням депутатів. Рівно скільки часу мають не депутати, щоб сформувати особисте бачення щодо того, чи  іншого  пункту порядку денного сесії.  Найвищим пілотажем у громадській активності є власні пропозиції до порядку денного, проекти рішень, місцевих положень тощо. Тут включаються такі механізми, як громадські слухання, місцеві ініціативи та збори громадян за місцем проживання.  Також незабаром можна буде простежити, як голосують депутати з того, чи іншого  питання,  а  ще громада  може побачити, куди рухаються бюджетні кошти у їхньому розподілі між дитсадками, чи іншими бюджетними установами.  

"Поіменне голосування депутатів”

Так, починаючи із 23 лютого 2016 року (набуває чинності Закон України "Про внесення зміни до статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні” щодо поіменних голосувань”  всі рішення місцевих рад, окрім деяких особливих випадків, приймаються відкритим поіменним голосуванням, а результати та протокол сесії ради мають бути оприлюднені в день голосування на офіційному веб-сайті ради.

Що це дає звичайним громадянам? Найперше, поіменні голосування дають розуміння, хто із депутатів приймав рішення на користь, чи проти конкретних справ (будь-то виділення земельних ділянок, чи прийняття бюджету міста). Відтепер жоден депутат не зможе відкрутитись, його голосування навіки закарбуються в його репутації. Таким чином кожен охочий та правоохоронні органи зможуть відслідкувати можливий конфлікт інтересів депутатів при голосуванні за те чи інше рішення, а це вже не лише публічний розголос, це покарання за корупційне діяння. Крім того, поіменне голосування допоможе виборцям оцінити, чи обраний депутат виконує свої передвиборчі обіцянки, чи вступивши у корупційну змову, голосує задля власної вигоди. І найприємніше – тепер, якщо ви не встигли на сесію ради, можна буде, не виходячи із дому, в той же день прочитати протокол сесії ради та ознайомитись, як голосував кожен депутат.

"Відкриті набори даних”

До 21 квітня 2016 року Постанова Кабміну №835 (Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних) зобов’язує розпорядників інформації, в тому числі органи місцевого самоврядування, оприлюднити надважливу інформацію.

Перелік цих наборів даних:

Основні положення генеральних планів населених пунктів та детальних планів територій
Перелік об’єктів комунальної власності
Перелік об’єктів комунальної власності, що передані в оренду чи інше право користування (з даними про умови передачі об’єктів в оренду)
Перелік незадіяних земельних ділянок і майнових об’єктів (приміщень) комунальної форми власності, які можуть бути передані в користування
Перелік суб’єктів господарювання комунальної власності
Фінансова звітність суб’єктів господарювання комунальної власності
Реєстр боргових зобов’язань суб’єктів господарювання комунальної власності територіальної громади
Відомості щодо комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності
Перелік перевізників, що надають послуги пасажирського автомобільного транспорту та маршрути перевезення
Перелік розповсюджувачів реклами, що отримали дозвіл на розміщення зовнішньої реклами
Інформація про рекламні засоби
Перелік земельних ділянок, що пропонуються для здійснення забудови

Перелік укладених договорів

  Всі ці набори даних, окрім публікації на власних сайтах, повинні бути продубльовані на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних: (поки працює в тестовому режимі). Що це дає мешканцям міст та селищ? Тепер місцева влада не зможе робити маніпуляцій із найважливішими документами, адже дуже часто місцеві можновладці будь-якою ціною намагаються втримати у секреті, скажімо, інформацію про земельні ділянки під забудову,або ж фінансові звіти комунальних підприємств. Також можна буде відстежити з якими виконавцями було укладено договори.

"Відкритість публічних коштів”

  30 червня в мережі Інтернет на єдиному Порталі публічних коштів України буде оприлюднено деталізовану інформацію про те, як держава розпоряджається нашими коштами. Йдеться не лише про державний бюджет, а й про найдрібніші транзакції які проводить будь то селищна рада, котресь із комунальних підприємств обласного центру, чи державний банк. Всього фінансові оборудки 75 тисяч розпорядників з усієї України будуть як на долоні. Інформація на сайті настільки деталізована, що кожен охочий зможе перевірити кількість та вартість закуплених матеріалів, у кого ці послуги чи матеріали були придбані, кількість та витрати на службові відрядження, інформація про стан виконання договорів, тощо.
                                              За матеріалами Сайтів громад

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 688 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України