КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Січень » 6 » "Не вважав за захват бути рівним Богові" - архієпископ Євстратій
20:40
"Не вважав за захват бути рівним Богові" - архієпископ Євстратій
  
     "Не вважав за захват бути рівним Богові" - архієпископ Євстратій

 .РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ (2016/17) 
архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія 
боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним 
Чернігівської єпархії Української Православної Церкви 
Київського Патріархату
 

Всечесні отці, дорогі брати і сестри! 
Христос народився! – Славимо Його! 

За що ми славимо Господа Ісуса Христа у зв’язку з Його народженням? За те, що «Він, – як пише апостол Павло у посланні до филип’ян – будучи образом Божим, не вважав за захват бути рівним Богові‚ але принизив Себе Самого, прийнявши образ раба, зробившись подібним до людей, i з вигляду став як чоловік; упокорив Себе, був слухняним аж до смерти, i смерти хресної. Тому i Бог звеличив Його i дав Йому ім’я вище над усяке ім’я» (Фил. 2:6-9). З цих слів Писання ми бачимо, що народження Сина Божого від Духа Святого і Марії Діви сталося не заради того, щоби додати Йому слави, але заради спасіння людей, які перебували у рабстві гріху та смерті. 

Незміримий і Всемогутній Бог, що «все через Нього сталось, і без Нього ніщо не сталося, що сталося», як пише апостол Іоан про Сина Божого у перших рядках свого євангельського повіствування (Ін. 1:3) – Він упокорюється, применшується, принижується. І через це упокорення Він здійснює волю Свого Отця, досягає перемоги над дияволом, розриває кайдани вічні, що тримали у в’язниці рабства всіх людей, починаючи від Адама та Єви. 

Навіть саме народження Спасителя було зовнішньо ознаменоване упокоренням, бо стається не у славі царських палат – хоча Він з царського роду Давидового – і навіть не у звичайному домі, а у вертепі-печері, у загоні для свійських тварин. І далі все Його земне життя – це шлях смирення і виконання волі Отця Небесного. Аж до найбільш ганебної смерті на хресті упокорюється Той, хто одним словом міг би викликати на Свій захист всі сили небесні та всі стихії земні. І як через гордість та непокору частини ангелів й перших людей у світ увійшло зло та гріх, так через смирення Сина Божого і Сина Людського приходить спасіння і зло перемагається. 

Тож і нас усіх апостол Павел настановляє у згаданому посланні до филип’ян: «У вас повинні бути ті самі почування, як i в Христі Ісусі» (Фил. 2:5). Які це почування? «Майте одні думки, майте ту саму любов, будьте однодушні та однодумні; нічого не робіть з суперництва або чванливости, але в покірності шануйте один одного вищим за себе. Не про себе тільки кожен турбуйся, але кожний i про інших» (Фил. 2:2-4) – вчить апостол. 

Наш час є складним, зло і гріх діють у світі та серед людей, бачимо багато несправедливості та неправди і серед себе самих, і навколо. Однак і час земного життя Спасителя не був інакшим: зло і гріх, несправедливість і неправда також діяли в людях і мали силу в світі настільки велику, що духів злоби Писання називає «світоправителями темряви віку цього» (Еф. 6:12). Але Господь Ісус Христос через покірність волі Отця Свого переміг зло і як Син Людський прославився предвічною Божественною славою та відкрив можливість кожному з нас бути причетними до цієї слави. Так і ми, маючи тверду віру в Бога, виконуючи волю Його, діючи згідно Господніх Заповідей, маючи за зразок Самого Спасителя і всіх святих – можемо подолати зло і вийти переможцями. І тому ми радіємо, і в цій радості знову і знову прославляємо народженого Христа. 

У ці святкові дні сердечно вітаю з Різдвом Христовим і Новим роком усіх дітей Православної Церкви – побожних пастирів, ченців і мирян Чернігово-Сіверського краю, як тих, хто належить до Української Церкви, так і братів та сестер, які поки що перебувають у розділенні з нами заради приналежності до Російської Церкви. Вітаю всіх християн, які святкують Різдво Христове і прославляють народженого Спасителя. Вітаю також державну і місцеву владу, військовослужбовців та правоохоронців, які несуть служіння українському народу, і закликаю всіх нас у ці дні особливо молитися про нашу Українську державу, про владу і військо її, про перемогу над ворогом і справедливий мир. 

   Радіймо, бо Господь дав нам знаряддя для боротьби з духовним ворогом: шолом спасіння, щит віри, броню правди і меч слова Божого. Господь зміцнює наші сили та приведе нас до перемоги правди і добра. 

                                                                                                  ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО! 

                                                                                                                                           ЄВСТРАТІЙ, 
                                                                                                                                           архієпископ Чернігівський і Ніжинський 


                                                                                                                                            Різдво Христове 2016/2017 рр., 
                                                                                                                                            м. Чернігів 

Категорія: Свята | Переглядів: 519 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України