КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Травень » 3 » Не їжте ковбасу, якщо не бачили з чого її готували !
17:39
Не їжте ковбасу, якщо не бачили з чого її готували !

   Не їжте ковбасу, якщо не бачили з чого її готували ! 

.

 До Великодня залишилося не так багато часу, тож господині поспішають заздалегідь запастися традиційними ковбаскою, шинкою, шпондером. Сосиски ТА КОВБАСИ не менш популярні, оскільки сучасний темп життя не залишає часу на приготування домашньої їжі. До того ж приготовлене за всіма правилами дієтології варене м’ясо — не таке смачне, як запашна ковбаска або шпондер. 

   Але фахівці з Британського фонду серця зробили невтішний висновок. Дослідження у 10 європейських країнах, яке тривало протягом тринадцяти років за участі півмільйона людей, показало, що любителі цих смаколиків ризикують рано померти. Якщо вживати понад 160 грамів продуктів з переробленого м’яса на день, ризик смерті протягом найближчих 12 років підвищується на 44%. Причини — серцево-судинні захворювання та рак. 

За словами лікаря-дієтолога Бориса Скачка, будь-яка смачна їжа призводить до переїдання, яке, своєю чергою, провокує в’язкість крові, а значить — інфаркт та інсульт. Для того, щоб ковбасні вироби мали привабливий колір, використовують барвники, тобто нітрати. Якщо до організму не надходять антиоксиданти, погано працює печінка — виникає імунодефіцит, а значить — рак.

У ковбаси та сосиски додають багато жиру, а це — небезпечний холестерин, що спричиняє бляшки на судинах. Якщо в організмі людини його багато — будь-яке навантаження може стати фатальним. Щоб збільшити масу продукту, використовують карогени, які також шкодять організму. Виходить, платимо не за їжу, а за її "хімічні” смак, колір та аромат. Не варто вважати, що ціна визначає якість. Склад продукту може бути однаковим, але один виробник виставляє вищу ціну, щоб зробити його "елітним”, інший — нижчу, аби швидше продати.

Визначити якість ковбаси або сосиски нескладно: запропонуйте її псові чи коту. Надлишок хімічних додатків ваш чотирилапий улюбленець відчує завжди і відмовиться від "смаколика”.

Щоб зберегти здоров’я, споживати такі продукти варто не частіше, ніж раз на два тижні. Замініть їх вареним м’ясом, рибою чи птицею. Бутерброд краще зробити з шинкою, твердим сиром або смаженим яйцем.

У великодній кошик кладіть виключно домашню ковбасу: якщо вона сіруватого кольору — значить, хорошої якості.

Лікар-дієтолог Оксана Кравченко зауважила, що ковбасні вироби містять перемелені кістки та шкіру, соя та водно-соєвий субстрат надають їй важкості та "наповненого” вигляду. Багато хто використовує диво харчових технологій — субстанцію MDM, виготовлену з кісток із залишеними на них м’ясом, жилами, хрящами та сухожиллями, які важко обрізати.

Згідно зі стандартами ДСТУ, найдорожча варена ковбаса повинна містити не менш як 70% м’яса, реш-та — соєві та молочні продукти, білкові стабілізатори, крохмаль та крупи. У виробах другого сорту має бути 60% м’яса та 40% - додатків. Напівкопчена ковбаса вищого сорту повин-на складатися з м’яса на 100%, а у продукті першого сорту допускається 10% додатків (соєві продукти та борошно). Однак якість таких продуктів зараз перевіряють рідко, адже державі бракує грошей. Стежать хіба що за тим, щоб були безпечними.

На деяких м’ясокомбінатах протерміновані сосиски та ковбаси знезаражують хімічними реактивами та знову пускають у виробництво.

Більшість ковбасних виробів небезпечні для здоров’я й через низьку якість м’яса та жиру. Сою додають у 90% виробів, й приблизно у 70% вона — генетично модифікована.

Щоб обрати якісну ковбасу чи сосиски, слід навчитися їх вибирати. Не купуйте яскраво-рожевих, гарних виробів. Привабливі на вигляд продукти містять барвники, шкідливі для організму навіть у невеликій кількості. Вироби з плямами, з вкрапленнями та шматочками застиглого бульйону краще оминати. Вимагайте у продавця сертифікат якості, а на розфасованому продукті читайте всю інформацію щодо виробника, харчової та енергетичної цінності, маси, умов зберігання, стандартів та сертифікації. Не забувайте перевіряти термін придатності.

Неякісні продукти призводять до передчасного старіння всього організму. Пацієнти, які зловживають шкідливими ковбасами та сосисками, нерідко потерпають від ожиріння, погано виглядають, мають "букет” захворювань.

                                   Джерело            Високий Замок
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 774 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України