КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Січень » 22 » Народні засоби для підвищення імунітету
02:13
Народні засоби для підвищення імунітету

           Народні засоби для підвищення імунітету  

 

 Підвищення імунітету - це несприйнятливість до безлічі захворювань, і, відповідно, хороше здоров'я, високий тонус і настрій. Хоча в наших аптеках з кожним днем все додається медикаментозних засобів для підвищення імунітету, народні засоби не втрачають своєї популярності і значущості в цьому процесі. І це зрозуміло - природні препарати багато в чому не поступаються синтетичним, легко доступні і, справді, є дієвими в лікуванні різних захворювань.

Саме тому багато наукові лабораторії, які займаються пошуком речовин для підвищення імунітету, знаходять натхнення саме в природних ресурсах, виділяючи і вивчаючи активні компоненти рослин і створюючи нові рецепти, засновані на дарах природи. Народна медицина століттями створювала рецепти для підвищення імунітету, передаючи їх з покоління в покоління. Деякі з них ми пропонуємо вашій увазі

- 2 столові ложки листя волоського горіха залийте 0,5 л окропу, настоюйте ніч у термосі і пийте по чверті склянки на день. Більш простий рецепт: 5-6 горіхів потрібно з'їдати щодня протягом місяця. - З хвої ялини готують вітамінний напій, який рекомендується вживати для запобігання цинги та посилення опірності організму. Для приготування напою беруть 2 столові ложки хвої, промивають його в холодній воді, закладають в посуд, закривають кришкою, заливають склянкою окропу, кип'ятять 20 хвилин, настоюють 30 хвилин і проціджують. Перед вживанням присмачують цукром, медом або капустяним розсолом і п'ють по склянці на день у 2-3 прийоми.



- 250 г цибулі дрібно наріжте і змішайте з 200 г цукру. Додайте 0,5 л води і варіть на тихому вогні не менше півтори години. В охолоджену масу додайте 2 столові ложки меду, процідіть і вилийте в скляну пляшку. Приймайте по столовій ложці 3-5 разів на день.

- Візьміть 0,5 кг розім'ятої журавлини, склянка ядер волоського горіха і 2-3 зелених яблука зі шкіркою, нарізаних кубиками. Додайте 0,5 склянки води і 0,5 кг цукру і варіть суміш на маленькому вогні до кипіння, після чого розкладіть отриману масу по скляних банках. Приймати потрібно по 1 столовій ложці вранці і ввечері, запиваючи чаєм.

- Пропонований вітамінний компот потрібно пити не менше 0,5 л на день. Трави: мелісу, м'яту, квіти каштана, іван-чай (їх можна купити в аптеці або заготовити самим) візьміть по п'ять столових ложок, і заваріть в одному літрі окропу, дайте настоятися протягом двох годин. Журавлину і будь-які інші ягоди - чорну смородину, калину, вишню, полуницю (кількість на ваш смак) зваріть в 2 літрах води.

- Трав'яний збір: трава сухоцвіту болотнього змішується в рівних частинах з мелісою, коренем валеріани, шишками хмелю, квітами липи, травою материнки, пустирником й насінням коріандру. Заваріть збір до попередньо ошпареному заварювальному чайнику з розрахунку 1 ст. ложка (з верхом) збору на 0,5 л крутого окропу. Чайник потрібно укутати і дати йому постояти мінімум 1,5-2 години, а краще - всю ніч. Випивати цю порцію треба за день у 2-3 прийоми. Крім зміцнення імунітету цей збір знімає аритмію, прискорене серцебиття і корисний при цілому ряді неврозів серця і судинної системи. Якщо збільшити в ньому процентний вміст сухоцвіту, то він до того ж стане хорошим засобом лікування гастритів і панкреатитів.

- 500 грам листя алое промити, просушити, поставити на 5 днів у холодильник. Важливо - квітці повинно бути не менше 3 років, і перед тим, як зрізати листя, його не можна поливати 2 тижні. Пропустити через м'ясорубку листя алое так, щоб вийшло 3 / 4 склянки. Змішайте алое з такою ж кількістю меду і 1,5 склянки кагору. Пийте по 1 столовій ложці 3 рази на день до їди.

- Змішайте по півсклянки соку редьки і моркви, додайте по столовій ложці меду і лимонного (журавлинного) соку. Приймайте в сезон застуд вранці і на ніч по столовій ложці.

- Бальзам: візьміть 500 грам товчених волоських горіхів, 300 грам меду, 100 грам соку алое, додайте сік 4 лимонів і склянку горілки. Все добре перемішайте і залиште на добу в темному місці. Приймайте по столовій ложці 3 рази на день за півгодини до їжі.

- А можна скористатися рецептом вітамінної ванни для зміцнення імунітету. Вам знадобляться листя, сухі плоди або гілочки малини, брусниці, обліпихи, смородини, шипшини або горобини (можна використовувати тільки ті компоненти, які є в наявності). Складіть суміш з рівним вмістом всіх компонентів, залийте окропом, настоюйте 5-10 хвилин. Отриманий відвар додайте у ванну. Також можна використовувати кілька крапель олії евкаліпта або кедра. Тривалість ванної процедури - 10-15 хвилин. Така ванна зміцнить імунітет, полегшить утруднене дихання застудою, заспокоїть головні болі і ломоту в тілі.


Попереджаємо, перш ніж скористатися опублікованими рецептами народної медицини обов'язково порадьтеся з лікарем!



Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 3916 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України