КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 21 » Найчорніший день за 456 років
13:04
Найчорніший день за 456 років

Найчорніший день за 456 років

  
Вівторком, 21 грудень, стане унікальним днем: саме вперше за кілька століть співпадуть одразу три події - повний місяць, зимове сонцестояння і повне затемнення Місяця.

Місячні затемнення завжди трапляються саме при повному місяці, проте вкрай рідко припадають на дні з найменш тривалої світлої фазою. Останній раз такий збіг було 456 років тому, і 21 грудня 2010 р. стане самим темним днем за чотири з половиною століття.

Повне затемнення Місяця, єдине в цьому році, можна буде спостерігати не на всій території Росії. І обумовлено це не погодними умовами, а географією. Природне явище почнеться в 10:41 мск, весь цикл займе 3 години 28 хвилин.

Однак мешканці західної частини країни не зможуть спостерігати, як Місяць сховається в тіні Землі. У північно-східній частині Росії вдасться побачити його першу фазу - так зване напівтіньове затемнення. А потім зійде Сонце, і повна фаза затемнення вже не буде видно. Області найкращої видимості нинішнього повного місячного затемнення - Північна Америка, західна частина Південної Америки і північ Скандинавського півострова.

Місячним затемненням називається астрономічне явище, при якому природний супутник Землі входить в конус тіні, що відкидається нашою планетою. Діаметр плями тіні Землі на відстані 363 тис. км (мінімальна відстань Землі до Місяця) становить близько 2,5 діаметра Місяця, тому нічне світило може надаватися повністю затемненим.

Навіть при повному затьмаренні Місяць не зникає повністю, а стає темно-червоною. Цей факт пояснюється тим, що наш супутник навіть у фазі повного затемнення продовжує освітлюватися. Сонячні промені, що проходять по дотичній до земної поверхні, розсіюються в атмосфері Землі і за рахунок цього частково досягають Місяця. Оскільки земна атмосфера найбільш прозора для променів червоно-помаранчевої частини спектру, саме ці промені в більшій мірі досягають поверхні Місяця при затемненні, що й пояснює забарвлення місячного диска. По суті, це той же ефект, що і оранжево-червоне свічення неба у горизонту перед сходом або відразу після заходу.


Категорія: Цікавинки | Переглядів: 916 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України