КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Травень » 23 » На засіданні Колегії в райдержадміністрації
15:18
На засіданні Колегії в райдержадміністрації
                                 На засіданні Колегії в райдержадміністрації


Про оздоровлення, освітянську реформу та роботу комунальних служб  


Иллюстрация

На розширеному засіданні Колегії райдержадміністрації, яке провів голова райдержадміністрації 23 травня, обговорювали ряд актуальних питань життєдіяльності району та міста, функціонування бюджетної сфери.  Заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень окреслив основні завдання галузі освіти району в контексті реалізації концепції «Нової української школи».

 Він, зокрема, зауважив, що ідея реформи передбачає введення 12-річної шкільної освіти. Початкова школа – чотири роки, як базовий період, адаптаційний цикл і 3–4 класи, потім – базова середня школа, яка буде називатися гімназією, там п’ять років, де 5–6 класи мають свої особливості, 7–9 – свої, профільна середня школа (три роки) – два цикли (академічного спрямування – академічний ліцей; професійного спрямування – професійний ліцей). Впровадження Нової української школи розпочнеться з набору до першого класу в 2018 році. Діти підуть до першого класу нової школи з новими підручниками і підготовленими викладачами. Закінчать школу в 2030 році.

Старт нової початкової школи в 2018 році – І етап реформи. Передбачається, що у 2018/2019 н.р. у загальноосвітніх школах району буде навчатися 74 першокласника. Функціонуватиме 7 класів 1 класу із наповнюваністю 5 і більше учнів. Проте, передбачається і функціонування 3 класів в Охрамієвицькій, Рибинській та Жуклянській ЗОШ з наповнюваністю менше 5 учнів, де має бути організована індивідуальна форма навчання (5 год.) або навчання у класі-комплекті, де крім першого класу навчатимуться ще 2 класи початкової ланки. Звичайно складно при такій організації навчання надавати якісну освіту, що можливо тільки на базі опорної школи. Школи району вчителями початкових класів забезпечені, необхідно тільки організувати відповідну роботу щодо організації роботи з учнями першого класу (курси підвищення кваліфікації при ОІППО, робота районних методичних об’єднань).

ІІ етап реформи розпочнеться у 2020 році і стосуватиметься базової школи. Передбачається, що у 5 класах шкіл району навчатиметься 90 учнів. Найбільша кількість учнів у Холминській ЗОШ І-ІІІ ст. (2 класи – 38 учнів), найменша – 2 учні у Жуклянській ЗОШ І-ІІ ст., і відсутній клас – у Б.Слобідській ЗОШ І-ІІ ст. Виникає проблема у забезпеченні вчителями інформатики в Савинківській ЗОШ І-ІІІ ст., Охрамієвицькій ЗОШ І-ІІ ст., Б.Слобідській ЗОШ І-ІІ ст., вчителів історії в Б.Слобідській ЗОШ І-ІІ ст., Рибинській ЗОШ І-ІІІ ст., вчителів математики в Перелюбській ЗОШ І-ІІІ ст., Рибинській ЗОШ І-ІІІ ст., вчителя фізики в Перелюбській ЗОШ І-ІІІст., вчителя фізичного виховання у Рибинській ЗОШ І-ІІІ ст.

ІІІ етап – у 2023 році і стосуватиметься запровадження профільної школи. А це Козилівська, Холминська, Олександрівська, Перелюбська ЗОШ І-ІІІ ст. Проблемою залишиться наповнюваність класів та забезпечення кваліфікованими вчителями.

Про нинішню ситуацію з наповненістю класів у сільських школах району розповіли директори навчальних закладів Перелюба та Рибинська, а Домашлинський сільський голова Алла Єгунова з власного досвіду підтвердила необхідність укомплектування шкіл як учнями так і педагогами.

Перший заступник голови райдержадміністрації Анжела Ющенко зауважила, що опалювальний період 2016-2017 років пройшов без особливих ускладнень. Разом з тим було акцентовано увагу на зростанні боргів установ за електроенергію. У своїй доповіді Анжела Ющенко зазначила, що комунальними службами планується проведення ряду робіт з реконструкції та модернізації котелень, ремонту водогонів. Було звернуто увагу присутніх на належній організації роботи з підготовки до нового опалювального періоду.

Одним із пріоритетних завдань на сьогодні є проведення оздоровчої кампанії. Заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень ознайомив учасників засідання з планом літньої оздоровчої кампанії 2017 року, відповідно до якого:

- у 17 пришкільних таборах з денним перебуванням закладів освіти протягом 14 днів відпочинуть 1090 дітей;

- у районному сезонному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Зелений гай» протягом однієї зміни буде оздоровлено 90 дітей;

- за путівками Міністерства охорони здоров’я та управління охорони здоров’я облдержадміністрації планується оздоровити 320 дітей, які перебувають на диспансерному обліку в центральній районній лікарні;

- за путівками департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації планується оздоровлено до 30 дітей соціально-уразливих категорій;

- через підприємства, за сприяння профспілок планується оздоровити 150 дітей.

Доповнила інформацію про перспективи дитячого оздоровлення лікар-педіатр Корюківської ЦРЛ Любов Товстоног. Вона зазначила, що по лінії охорони здоров’я путівки надаються в спеціалізовані лікувальні санаторії для дітей, що перебувають на диспансерному обліку. Перевага надається дітям з декретованих груп. Вона також закликала керівників територіальних громад та директорів шкіл особливу увагу в рамках оздоровчої кампанії приділяти дітям учасників АТО та вимушених переселенців.

По завершенню засідання Колегії голова райдержадміністрації закликав присутніх до тісної співпраці при вирішенні піднятих сьогодні питань та зауважив на належній підготовці до проведення свята Останнього дзвоника, яке у школах району відбудеться 26 травня.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю 
апарату райдержадміністрації

                                            Джерело  http://koradm.cg.gov.ua/index.php?id=246030&tp=0
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 889 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України