КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Лютий » 10 » На Чернігівщині відбулося об’єднання опозиції
12:55
На Чернігівщині відбулося об’єднання опозиції

      На Чернігівщині відбулося об’єднання опозиції  

 .
  Ця подія відбулася 9 лютого ввечері під час чергового засідання Клубу молодого політолога на тему "Перспективи об’єднання опозиції на виборах 2012”.
Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Чернігівщині підписали керівники обласних організацій трьох політичних сил: ВО "Батьківщина”, ВО "Свобода” та "Фронт змін”. Далі аналогічні дії відбудуться на районних та міських рівнях.
Перед тим, як заключити договір керівники обласних організацій цих сил, а також представники "Удару”, "Громадянської позиції” та Української народної партії висловили кожен своє бачення на ці спільні дії та роботу в об’єднаній опозиції. Останні угоду не підписували, але співпрацю обіцяли.


Тож керівник обласної організації "Батьківщина” заявив, що у його політичної організації вже є шість претендентів на всі 6 мажоритарних округів. Проте якщо у когось кандидат буде кращим, то "ми готові йти на компроміс”, – сказав Олександр Кодола. На його переконання спільні дії, спільні акції та єдиний кандидат від опозиції – це "єдиний ключ від окупації діючої влади”.

Керівник обласної організації ВО "Свобода” Андрій Міщенко впевнений, що кандидати-мажоритарники від опозиціі вже сьогодні мають шанси за даними одного з опитувань перемогти у 150 округах. Він зазначив, що його політична сила буде підтримувати "єдиного кандидата” за умови виконання таких умов: голосування за імпічмент Президенту, люстрація (заборона функціонерам високого рангу, які скомпрометували себе, протягом певного часу займати посади в державному апараті, балотуватись в представницькі органи, бути суддями і т. д. або магічні обряди, спрямовані на очищення людей, на захист від хвороб та інших бід. – Вікіпедія), зміна Кабінету міністрів та участь у голосуванні по іншим законам. "У свій час опозиція перемогла, але не змогла втримати владу”, – переконаний свободівець.

Керівник обласної організації "Фронт змін” Олександр Нерета також висловився про позицію його політичної сили щодо об’єднання. Він також зазначив, що вже запрацював обласний штаб партійної організації і все готове до підтримки та визначення єдиного кандидата від опозиції.

Сергій Аверченко, керівник чернігівського "Удару”, у своєму виступі наголошував на необхідності об’єднання, але на його думку визначення єдиного кандидата від опозиції має проходити через народний праймеріз. Він переконаний, що саме народ повинен визначити свого кандидата.

Яким критеріям має відповідати кандидат від опозиції роз’яснив представник "Громадянської позиції” Олександр Мельник. По-перше, цей кандидат повинен бути "прохідним” тобто мати можливість виграти, а, по-друге, увійшовши до парламенту не зрадити. "Громадянська позиція” на шість округів вже зараз має 12 кандидатів, – розповів Олександр. – Кожен з них зараз проходить перевірку – має залишитися один на округ”. Проте якщо від об’єднаних опозиційний сил представник буде кращий, то "Громадянська позиція” зніме свого кандидата і підтримає "об’єднаного”. І при цьому на думку пана Мельника "суспільство повинно вирішувати, а не партія”.

Представник УНП Сергій Соломаха висловив свою думку що на Чернігівщині таки буде п’ять округів, і принаймні в трьох з них переможе кандидат від опозиції. Бо, як він сказав, Чернігівщина – це область опозиційна до будь-якої влади.

Після виступів представники опозиції відповіли на запитання журналістів, а потім керівник обласної організації ВО "Батьківщини” зачитав текст угоди, який і був підписаний трьома керівниками обласних організацій.

І на закінчення цитата від Андрія Міщенка: "У "Свободи” правило: декілька трупів – так, – жодної "тушки”.

Текст угоди:

                                   Угода про спільні дії об’єднаної опозиції на Чернігівщині


  Ми, голови обласних організацій політичних партій Чернігівщини, на основі Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції України, яку 22 січня 2012 року в Києві підписали лідери наших політичних сил, з метою її практичного втілення для:

– повернення країни на демократичний шлях розвитку та забезпечення умов для добробуту і можливостей для самореалізації кожної людини,

– повноцінного забезпечення європейських стандартів свобод та прав громадян, припинення політичних репресій і звільнення лідерів опозиційних партій – Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів,

– захисту конституційного права громадян України на формування органів влади, отже – на вільні та чесні вибори, –

проголошуємо координацію дій обласних організацій політичних партій у Чернігівській області для боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя.

З цією метою опозиційні політичні партії, що співпрацюють у Комітеті опору диктатурі та здійснюють спільні дії на обласному, районних і місцевому рівнях:


– укладають відповідні угоди між усіма районними і міськими партійними організаціями в Чернігівській області й узгоджують спільні політичні принципи, підходи та дії на всіх рівнях місцевих рад;

– узгоджують позицію щодо діяльності обласної та районних державних адміністрацій у Чернігівській області та послідовно її дотримуються, у тому числі й у місцевих радах;

– координують дії, спрямовані на забезпечення підготовки і проведення чесних виборів народних депутатів України, встановлення їх правдивих результатів, недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян.

Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для об’єднаних сил опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють. Тому ми відмовляємося від публічної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами.

Голови обласних організацій політичних партій зобов’язуються забезпечити безумовне визнання та виконання цієї угоди на всіх рівнях партійних структур у Чернігівській області.

З метою консолідації національних і демократичних сил закликаємо всіх, хто здатний протистояти режиму Януковича, підтримати нашу ініціативу та діяти спільно.

Тільки разом ми зможемо досягти спільної мети – побороти диктатуру та побудувати справедливу та заможну країну!

                                                        Джерело http://monitor.cn.ua/ua/politics/3026
Категорія: Події | Переглядів: 786 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України