КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Травень » 5 » "Альтернатива" діє ! Молодіжний проект "Активна громада" від КММГО "Альтернатива"
09:04
"Альтернатива" діє ! Молодіжний проект "Активна громада" від КММГО "Альтернатива"

           "Альтернатива" діє ! 

Молодіжний проект "Активна громада" від КММГО "Альтернатива"

.

 Нещодавно члени Корюківської міської молодіжної громадської організації «Альтернатива» оголосили про початок молодіжного проекту «Активна громада», ми попросили голову цієї організації детальніше розповісти про цей проект!!! 

              Шановний Володимире Леонідовичу розкажіть як виникла ідея подібного проекту для нашого міста? 

Згідно даних опитування громадської думки, проведеного КММГО «Альтернатива» серед молоді міста Корюківки свідомими громадянами вважають себе лише 17% хлопців та 30% дівчат, решта опитаних не відчувають свою приналежність до громадянського суспільства, байдужі до питань культурного, політичного і соціального життя країни, внаслідок відсутності активного культурного та громадського молодіжного руху. Ці факти нас дуже прикро вразили, тому ми вирішили робити щось, що дозволить кожній молодій людині відчути що вона в змозі робити щось корисне для суспільства і що це корисно і цікаво для неї самої.

    Яким чином проект «Активна громада» може зарадити такій невтішній тенденції? 


Ряд заходів який буде проводитись в рамках проекту, з одного боку прищеплюватиме молоді міста навички культурного, здорового і змістовного дозвілля, апелюватиме до моральних, духовних і загальнонаціональних цінностей, а з іншого - дасть змогу кожній молодій людині допомагати в організації цих заходів на волонтерських засадах і завдяки цьому відчути свою причетність до цього міста, цієї країни, цього народу.

       Розкажіть тепер більш детально які конкретно заходи будуть проводитись? 
Найбільш грандіозною затією нашого проекту стане збір коштів для встановлення дитячого майданчику в центрі міста. Протягом трьох літніх місяців кожної суботи та неділі з 10:00 до 13:00 волонтери зі скриньками обійдуть будинки та квартири мешканців нашого міста з пропозицією долучитися фінансово до акції. Нашою організацією будуть проведені окремі заходи метою яких буде збір коштів на встановлення майданчика – розпродаж дитячих іграшок в рамках фестивалю батьків та дітей «Смугастий равлик» та ярмарки на День Незалежності. Міська та районна влада висловила усну підтримку проекту і пообіцяла долучитися організаційно (обговорюється місце – сквер у центрі міста та час встановлення – початок осені до Дня міста) і фінансово. Наші сподівання на суму близько 50000 тисяч гривень за які можна придбати сучасний дитячий майданчик, який встановимо за безпосередньої участі громади міста.


       Про наступні заходи розповім у порядку їх почерговості від найперших і до кінця проекту. 

1. Велопробіг до Еліно з нагоди дня Перемоги (9 травня)
О 9:00 з центральної площі міста стартує велопробіг присвячений Дню Перемоги. Основна мета поїздки – згадати подвиги героїв часів Другої світової війни, вшанувати пам’ять загиблих, відвідавши музей «Лісоград», що в селі Єліно.
2. Творчий захід до Дня Матері (13 травня)
Наші активісти виготовлять вітальні листівки з нагоди цього дня та роздадуть на вулицях нашого міста всім кого зустрінуть, щоб ті могли подарувати їх своїм мамам, висловивши принагідно свою любов і вдячність.
3. Інформаційно-просвітницька акція «Європа – це ми» (20 травня)
О 10:00 на центральній площі міста будуть роздані брошури які допоможуть краще зрозуміти значення Європейських цінностей для молодого покоління українців.
4. Фестиваль батьків та дітей «Смугастий равлик» (2 червня)
З 10:00 в парку що за будинком Культури буде проведено ряд заходів для батьків з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку, в рамках фестивалю: книжкова виставка, фотовиставка, театральні постановки, майстер-класи з рукоділля, ігри, конкурси, музичні номери, продаж книг та іграшок, дитячий кафетерій…
5. Похід у Карпати (16-22 червня)
Мандрівка на найвищу вершину України – Говерлу та до географічного центру Європи, неподалік міста Рахова!
6. Велопробіг до Синьківки з нагоди дня молоді (23-24 червня)
Відвідаємо щорічний фестиваль дружби трьох народів.
7. Квест до дня Конституції (28 червня)
Інтелектуально-пошукова гра стартує о 18:00 з центральної площі та змусить команди гарно попрацювати як м’язами так і звивинами, щоб знайти відповіді на поставленні питання.
8. Футбольний турнір на кубок «Альтернативи» (липень)
Команди юнаків та дівчат віком 11-15 років будуть мати нагоду протягом місяця кожної суботи з 16:00 змагатися за перемогу в нашому футбольному турнірі.
9. Велопробіг у вишиванках до дня Незалежності України (24 серпня)
Одягай вишиванку і гайда на велопрогулянку містом – красиво і патріотично! Долучитися можна на центральній площі о 9:00.
10. Ніч патріотичного кіно під відкритим небом (25 серпня)
В ніч з суботи на неділю під відкритим небом в сквері, що біля адміністрації пропонуємо переглянути декілька патріотичних фільмів та провести приємний час у колі друзів.

   Яким чином можна зголоситись стати волонтером і взяти участь у плануванні і проведенні заходів? 


Ті хто хоче допомагати в підготовці та проведенні вищеперерахованих заходів можуть подзвонити по телефону або писати на електронну адресу:
моб. 097-77-45-815
E-mail: alternatyva2011@ukr.net

     Наостанок висловіть ваші сподівання щодо наслідків реалізації проекту «Активна громада». 


   Ми віримо що внаслідок цього проекту буде виявлено велику кількість ініціативних і небайдужих молодих людей, які стануть міцним і чисельним активом нашої організації. В подальшому зможуть не лише підтримувати низку культурних, благодійних, екологічних, спортивно- оздоровчих та інших заходів «Альтернативи», а й самостійно їх ініціювати.
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 937 | Додав: Владко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Світлана  
Молодці!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України