КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Серпень » 13 » Мисливський сезон розпочався ! Про що пам'ятати?
09:47
Мисливський сезон розпочався ! Про що пам'ятати?
  

            Мисливський сезон розпочався !   Про що пам'ятати?

 .

   На багатій на мисливські угіддя Чернігівщині розпочався мисливський сезон 2016-2017 років. Поліція закликає мисливців до виваженої поведінки та попереджає про відповідальність, яку тягне за собою порушення правил полювання.

Згідно із Законом України «Про мисливське господарство та полювання», наказами користувачів мисливських угідь про відкриття полювання, цьогорічний мисливський сезон на Чернігівщині розпочався 6 серпня о 16-00 полюванням на пернату дичину.

Готуються до відкриття сезону полювання не лише мисливці. Підготовчі заходи проводять і поліцейські, працівники місцевих осередків "Українського товариства мисливців та рибалок” та персонал лісових господарств. Ці заходи спрямовані на те, аби свято для мисливців не затьмарилося надзвичайними подіями.

Поліція нагадує, що порушення правил полювання, за статтею 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від шести - до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від тридцяти - до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне порушення правил полювання або таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, тягне за собою накладення штрафу:

на громадян від 60 - до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих об’єктів тваринного світу, або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Для посадових осіб покарання складає штраф у розмірі від 90 - до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.

Порушення правил поводження з мисливською гладкоствольною або холодною зброєю призводить до настання відповідальності за статтею 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вона визначає, що «придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без належного дозволу - тягнуть за собою накладення штрафу від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої. А в разі повторного порушення - штраф від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї».

Також нагадуємо шановним власникам зброї та шанувальникам полювання, що не проходження перереєстрації не дає їм права на полювання. Мисливцям же під час полювання необхідно дотримуватися всіх правил безпеки та вживати запобіжних заходів щодо збереження зброї. Втрата рушниць трапляється під час необережного з ними поводження, найчастіше на човнах, а також в лісі під час полювання, коли мисливське спорядження залишається без нагляду.

Якщо такий випадок все ж трапився, то власники зброї повинні негайно проінформувати про це відділення чи групу дозвільної системи, де зареєстрована втрачена зброя. Несвоєчасне повідомлення про зникнення зброї тягне за собою накладення штрафу, передбаченого чинним законодавством.

                                                                                     Джерело  інтернет  http://svoboda.fm/ 

Категорія: Рибалка та полювання | Переглядів: 596 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України