КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Жовтень » 10 » Медики порадили українцям, як уберегтися від грипу під час епідемії
22:39
Медики порадили українцям, як уберегтися від грипу під час епідемії

Медики порадили українцям, як уберегтися

від грипу під час епідемії

 


За прогнозами медиків, на жовтень-листопад припаде сезонний сплеск активності вірусу грипу. У цей період кількість хворих перевищить показники перших холодних тижнів вересня в кілька разів.

Про це повідомили учасники круглого столу "Як уберегтися від простуди і грипу", який відбувся у п'ятницю, 8 жовтня, у Києві.

Загалом же цьогорічний показник захворюваності не перевищить результатів минулого року.

"Хворітимуть 6-7 мільйонів українців. З цього числа власне грипом - кожен шостий або сьомий", - уточнила завідувачка епідеміологічним відділенням Центральної СЕС МОЗ України Марія Ємець.

Експерти зазначили, що для ефективної боротьби з епідемією, важливо визначити, який саме вірус поширюється серед населення.

"Нині в світі відкрито понад 100 тестологічних лабораторій, які покликані вчасно виявляти нові штами грипу. Крім цього, вже діє глобальний центр з нагляду за вірусними інфекціями. Проте абсолютно точно передбачити те, як поводитиметься грип, неможливо. Тож треба ефективно боротися з хворобою, щойно вона виявить перші ознаки. В Україні має бути організований єдиний центр, який відслідковуватиме ситуацію з грипом та ГРВІ", - зазначила заступник директора Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. Громашевського Світлана Доан.

Медики виокремили основні способи попередження грипу та ГРВІ, якими мають користуватися українці.

"Перш за все, треба намагатися уникати паніки, розповсюдженню якої почасти сприяють ЗМІ. Страх - це найперший ворог лікування. Окрім цього, слід пам'ятати, що ліки не мають бути сильнішими за саму хворобу. Найліпший засіб профілактики - здоровий спосіб життя: відсутність шкідливих звичок, вживання здорової їжі, вітамінів. Важливе значення має ізоляція хворих від здорових людей. Якщо у родині хтось захворів, бажано носити вдома марлеву пов'язку. Особливо вразливим групам населення, як-то дітям, особам літнього віку та людям зі зниженим імунітетом можна порадити застосовувати гомеопатичні ліки", - зазначила національний віце-президент Міжнародної медичної гомеопатичної ліги в Україні Наталія Костинська.

Експерти нагадали, що визначення виду грипу, окрім клінічного висновку, інколи потребує лабораторної експертизи.

"У будь-якому разі треба звертатися до лікаря, а не займатися самолікуванням. Форми грипу найрізноманітніші, тому визначити захворювання складно навіть лікарю", - зазначила Світлана Доан.

Фармацевти радять бути особливо обережними під час вибору ліків.

"Людям важко розібратися у величезній кількості ліків, які нині рекламуються. Треба пам'ятати, що засоби, які діють на імунітет людини, можна розділити на чотири групи. Перша - імуностимулятори, які посилюють захисну дію організму. Друга - імунодепресанти, які тимчасово пригнічують захист організму з лікувальною метою. Третя - імуномодулятори, які впливають на якусь певну функцію імунітету. Четверта - імунокоректори, які мають тонізуючу дію. Щоб визначити, який з них потрібен саме вам, треба обов'язково порадитися з лікарем. Особливу небезпеку становить також вживання противірусних препаратів для профілактики. Це категорично заборонено. Їх вживають лише під час хвороби", - підкреслила Наталія Костинська.

Носити марлеві пов'язки радять вже зараз.

"Пандемічний грип найчастіше підхоплюється у людяних місцях. Не варто чекати, доки настане епідемія. Найпростіший засіб попередження захворюванню - пов'язку - можна і треба одягати на ранніх стадіях розповсюдження грипу", - порадила Наталія Костинська.

Фахівці наголосили, що не слід вживати безрецептурні ліки.

"Проблемою для фармацевтичного ринку України є ліцензування безрецептурних ліків. Арбідол, Амізон і Аміксин... - це одні із багатьох препаратів, які часто рекламуються по ТБ і відпускаються без рецепту, а при цьому мають вікові обмеження лише з 6-12 років. З ними треба поводитися особливо обережно", - наголосив президент ТОВ «НВК «Екофарм» Анатолій Новік.

Якщо ж препарат має рецептуру, то лікарі порадили уважно її вивчити та дотримуватися рекомендацій.

"Жоден нормальний водій не сідає за кермо, якщо не знає правил дорожнього руху. Чому ж люди вживають ліки, не ознайомившись із рецептом? У багатьох випадках це призводить якщо не до летального результату, то до відчутних побічних ефектів", - зазначила Наталія Костинська.

Під час епідемії Україна не зможе розраховувати на цільові ліки власного виробництва.

"Для їхнього виробництва треба мати відповідні рекомендації ВООЗ, а отже і обладнання стандарту GMP, тобто таке, що відповідає міжнародній системі норм та правил. Закупівля і експлуатація такого обладнання спричинить до того, що ліки подорожчають вдвічі", - зазначив Анатолій Новік.

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 948 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України