КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Січень » 9 » Марнотрацтво щедрої влади Сто тисяч гривень на вітер, а Діда Мороза не купили ?
03:34
Марнотрацтво щедрої влади Сто тисяч гривень на вітер, а Діда Мороза не купили ?

    

 

    Марнотрацтво  щедрої  влади

   Сто тисяч  гривень на  вітер  пустили,              а  Діда  Мороза  не  купили ?

.

   Це ж треба - стільки "вбухали" грошей, а вона ніяка та ялинка, що на площі, а ось біля  фабрики - справжня, дійсно красива та нарядна !  А що  ти  хочеш - у  міській владі   гроші  не рахують...   Чи своїх також ???

   Колись, давно це було, у дитячих садочках, школах  та  й  вдома бабусі розповідали діточкам казочку про "сороку-білобоку ":  одному дала , другому дала, ще своєму кращому кашки багато  дала, а іншим ні...  Не можу стверджувати, що посадовці міської влади, деякі міські  депутати  і, зокрема,  міській голова  Ігор Матюха чули і пам'ятають цю казочку, але дійсність розподілу і використання коштів міського  бюджету- річ уперта...

   Собі і любим друзям - максимальні оклади і премії, витрачені міліони на облаштування приміщення  для  міськради, яке відібрали у діток, сотні тисяч на будівництво гаража, на меблі і кондиціонери..., а  на  нагальні проблеми,  які  терміново треба вирішувати у місті для громадян, то  одна відповідь: нема коштів...  Та чи вони й будуть, коли з одного боку марнотратство, а з іншого - великі пільги "своїм" комерційним підприємствам за оренду комунального майна, та з аренди  земельних ділянок...

   Вже не один рік  немає  коштів   відремонтувати тротуар по вулиці Шевченка від лікарні до церкви, відремонтувати та збудувати автобусні зупинки на вулицях міста, спиляти сухостойні аварійні дерева, підновити адресне господарство, замінити зіпсовані дорожні знаки, виконати  ямкові ремонти  асфальтного покриття на вулицях міста, підремонтувати  та пофарбувати паркани хоча би в центральній частині міста, навести порядок в центральному парку за автостанцією, придбати банку фарби і пофарбувати  багатостраждальний літак, що скоро можливо  впаде   від сорому,  а  ще  терміново навести належний  екологічний  порядок  на міському полігоні  твердих побутових відходів,  виконати роботи по водовідведенню  в мікрорайонах міста,  нарешті звалити  на  "алеї героїв"  по вулиці Карла Маркса  "міського болванчика" ( стовбур  засохлого дерева) - символ безгосподарності міської влади і байдужості до благоустрою міських та районних депутатів, а ще навести лад на кладовищах міста, а ще прибрати безліч смітників, а ще допомогти з ремонтами приватного сектора людям похилого віку, інвалідам, а ще закінчити ремонт дамбочки по вулиці  Бульварній,  а ще..., а ще...,  а ще...

  Готуючи цей матеріал, я звернувся по телефону  до одного депутата Корюківської міської ради  і  ось, що він сказав:  

  -"А я говорив на сесїі  і  голосував проти, щоб  купляли ту дорогущу ялинку,  ми  що в пустелі живемо, скільки красунь в навколішніх лісах та  і у місті скільки росте?.. Яка  проблема привезти живу ялинку з шишками  і поставити краном, а на цю штучну треба тисячі витратити, щоб поставити, а ще стільки, щоб розібрати  і  зберігати треба десь...  Згоден, що це марнотратство, особливо в наш скрутний час, це коли в дитячих садочках міста збирають гроші з батьків на все, а тут міському голові захотілося "випендритися", поставив на голосування і проголосували, та не всі.  Я не голосував та ще два Сергії не голосували, отож не було кворуму, та що скажеш - гроші викинули на вітер - от і все... А на сесіях більшість нас не чує, тридцять питань розглядають без обговорення за півгодини, хоч голосуй, хоч ні, а приймуть те, що пропонує  влада, перед виборцями соромно"... 

    Незабаром депутати міської ради будуть приймати бюджет міста на 2014 рік:  які кошти виділять на нагальні потреби міста - побачимо,  чи будуть ті депутати - "слуги народу" радиться з виборцями,  як і на що використати  кошти бюджету, чи знову згадають   казочку про "сороку- білобоку" ???

А ось який був прийнятий бюджет міста на 2013 рік  ТИСНУТИ   ТУТ !http://koryukivka-rada.gov.ua/normativni-dokumenti/rishennya-koryukivskoї-miskoї-radi/15-zhovtnya-2013-roku/

      

     Отож, у Корюківці — нова, штучна ялинка, точніше сосна !

 — У цьому році вперше поставили штучну сосну з ілюмінацією, — каже заступник корюківського міського голови Олександр Биков. — Рішенням сесії виділили кошти. Чимало — до 90 тисяч гривень. Висота сосни —11 метрів.

   Для  довідки розміщуємо інформацію  про  ялинки,  витрати  на них,  що встановлені  в райцентрах Чернігівщини,  яка   опублікована в обласних ЗМІ:

   У Срібному — аж 33 штуки

 — Двадцятиметрову ялину вирубали у пенсіонерки в селі Карпилівка (у 69-річного колишнього агронома — Ганни Аникіної. — Авт.). — каже срібнянський селищний голова Олег Куделя. — Взяла недорого. Ялинка розкішна. Придбали 150 метрів кольорової гірлянди. Навколо великої ялинки по колу 32 маленькі. По три метри, живі, з Сокиринського лісництва. На новорічне облаштування витратили вісім тисяч гривень.

У Семенівці найвища — 40 метрів!

 —Ялинку не встановлюємо років п'ятнадцять, — каже семенівський міський голова Олександр Бичков. — Прикрашаємо ту столітню, що росте у міському парку. її висота близько сорока метрів. Поблизу дзвіниця церкви — вона сягає 47 метрів. То ялинка трошки до неї не дістає. Є вишка, запрошуємо прикрашати фахівця-верхолаза. На святкування витратили тисячу гривень, десь півтисячі — на оновлення гірлянд, стільки ж — на оплату праці.

У Талалаївці з підковою

 — Років десять прикрашаємо 20-метрову живу ялинку на площі, їй років тридцять, — каже талалаївський селищний голова Юрій Величко. — На відкритті повісили на ялинку підкову з картону.

У Ніжині найвища за три роки

 — Ялинка одна з найвищих за останні три роки — 18 метрів, — каже заступник міського голови Олександр Мороз. — Зрубали у приватному секторі Ніжина.

У Носівці не менша

Ялинка справжня. Спиляли на території Носівки, на подвір'ї. Висота 18 метрів. Іграшки саморобні.

У Коропі — 300 подарунків і синій кінь

— 17-метрову красуню зрубали на околиці лісу, — каже секретар селищної ради Ольга Чернявська. — Пухнаста, розлога. Іграшки саморобні. З дощику, паперу, фольги. Робили працівники селищної ради. На площі на будівлі адміністрації на даху, над входом, синій кінь — символ 2014 року. Кінь майже у натуральну величину з оргаліту.
 Дітям на новорчіному святі роздаємо подарунки. Всього 300 штук. На подарунки традиційно скидаються місцеві підприємці. На новорічне облаштування витратили десь шість тисяч гривень.

У Бахмачі з будиночком

 — Ялинка справжня, метрів шістнадцять, — розповідає заступник бахмацького міського голови Анатолій Варнак. — Виросла у Бахмачі. На облаштування витратили (з транспортними послугами) до десяти тисяч гривень.

У Сосниці — та, що заважала!

— Ялинку висотою 15 метрів зрубали на території селища, в автоколоні, — каже сосницький селищний голова Віктор Городинський.
— Вона там заважала, руйнувала фундамент, от директор і погодився її віддати. На ялинці висить кінь. Не синій, а білий, з пінопласту.
 На святкування нічого не витрачали. З іграшками щороку допомагають школа, гімназія, інтернат.

У Борзні — пишніша

Торік для ялинки в Борзні зварили нову 15-метрову трубу, туди вставляють живі гілки.
 — Ялинка у цьому році дуже струнка, красива і пишна, — розповідає борзнянський міський голова Анатолій Койда.

В Ічні

 — Ялинка метрів 15. Виписали в лісництві, — відповів ічнянський міський голова Григорій Герасименко.

 У Щорсі

 У міськраді кажуть, що ялинку висотою 15-20 метрів вирубали у приватному секторі в селі Єнькова Рудня. Людина погодилася віддати її безкоштовно. Близько двох з половиною тисяч витратили на прикраси (спонсорські кошти), близько чотирьох — встановлення-розбирання.

У Прилуках крутиться

 — Ялинка — 14-метровий металевий стовбур з живими гілками. Дуже гарна, світиться, крутиться навколо своєї осі, — розповідає директор КП «Міськсвітло» Валерій Рябець. — Завдяки спеціальному механізму. Це багато років так. Ілюмінації на ній до ста тисяч гривень. Докуповуємо кожен рік. У цьому році вирізали нові фігури з дерева — Діда Мороза, Снігуроньку, зайчика. На приготування до свята виділили до двадцяти тисяч гривень.

У Корюківці — нова, штучна!

 — У цьому році вперше поставили штучну сосну з Ілюмінацією, — каже заступник корюківського міського голови Олександр Биков. — Рішенням сесії виділили кошти. Чимало — до 90 тисяч гривень. Висота сосни —11 метрів.

Новгород-Сіверський

 Ялинка жива, з лісу. Висота 10-11 метрів. Під ялинкою два будиночки, млинок та гірка. У міськраді жартують — синього коня у них на ялинці немає, але, якщо треба, пофарбують і живого.

У Городні

 — Років сім-вісім прикрашаємо живу ялинку, що росте біля будинку культури, — каже заступник міського голови Федір Кундік. — Висота 10-15 метрів.

Куликівка

 Ялинка справжня, метрів 11. Спиляли у приватному секторі в селі Дроздівка. Іграшки виготовляли за допомогою дошкільнят — пінгвіни, сонечка, ромашки. Допомагали приватні підприємці. Олег Єлісєєв встановив дві дерев'яні гойдалки з головами-конями, парканчик.

 У Козельці

— Ялинка справжня, з урочища Рим, Козелецьке лісництво, — каже секретар селищної ради Світлана Адаменко. — Стоїть біля будинку культури. Вісім метрів. Прикраси допомагали робити школи, будинок творчості, приносили люди.
 Найцікавіша іграшка — біла куля з малюнком голубого коня, яку зробили діти, — символ нового року. На новорічні облаштування витратили до двох з половиною тисяч гривень.

Варві — подарували

 — Ялинка справжня, метрів сім-вісім, — каже секретар Варвинської селищної ради Григорій Озимай. — Вирубали у селі Світличне, на садибі жінки, що працює на взуттєвій фабриці «Тозіналі». Жінка її подарувала. У цьому році більше прикрас, гірлянд, ніж у минулому. Дід Мороз і Снігуронька — з радянських часів.

Мена

 Прикрасили живу ялинку, що росте на площі, навпроти адміністрації. її нарядили вперше. Та, яку пересадили на площу весною 2011-го з лісу, пропала. У міськраді кажуть: як випав минулого року у березні сніг і посипали його сіллю, вона й засохла. Біля ялинки — ігрове містечко. Будиночок, дві гірки. Його встановлювали і раніше.

Ріпки

Як і у минулі роки, тут у металевий стовбур (9,5 метра) втикають гілки сосни. На новорічне облаштування витратили 2,5 тисячі гривень.

                                          Аліна Сіренко, тижневик «Вісник Ч» №1 (1443)
Категорія: Точка зору | Переглядів: 967 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України