КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Листопад » 29 » МАЙТЕ НА УВАЗІ ! В області розпочинається операція “Новорічна ялинка”
18:33
МАЙТЕ НА УВАЗІ ! В області розпочинається операція “Новорічна ялинка”

      МАЙТЕ  НА  УВАЗІ !

 В області розпочинається операція "Новорічна ялинка”  

 .

  З початком новорічних приготувань і сподівань на приємний передсвятковий настрій для працівників Держекоінспекції у Чернігівській області настає сезон відловлювання "ялинкових браконьєрів".

  З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок хвойних насаджень у передноворічний період 2013 року наказом Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області в період з 1 по 31 грудня 2012 року проводиться операція "Новорічна ялинка".

  До проведення заходів з охорони хвойних насаджень від самовільних рубок, у першу чергу селекційних плантацій та ділянок особливо цінних і інтродукованих хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, залізниць та особливо на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду залучатимуться рейдові групи, створені з державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, представників органів внутрішніх справ, громадських організацій та засобів масової інформації.

  Рейдові групи перевірятимуть лісогосподарські підприємства і пункти реалізації ялинок, а на контрольних постах ДАІ проводитимуть перевірку транспортних засобів щодо законностіперевезення хвойних дерев.                                                           

  Посилений державний контроль за вирубкою новорічних ялинок приділятиметься на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення. 
Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев хвойних порід (ст. 65) тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн. і на посадових осіб від 119 до 204 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років та ця особа не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (згідно ст. 307 КУпАП). Одночасно законодавством передбачено ще й стягнення за заподіяну шкоду державі внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень громадянами та посадовими особами, яка з кожним роком збільшується.

  Крім того, попереджаємо, що передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання), що згідно ст. 88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від 51 до 255 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої, рішення будуть прийматись відповідними місцевими судами.

Незважаючи на це, знаходяться "підприємці", які все ж намагаються заробити на знищенні лісу. Але часто трапляється й так, що патрульний рейд вилучає "нічиї" деревця - люди не зізнаються, щоб не платити штраф.

 Хотілося б застерегти, особливо тих громадян, в яких є потреба транспортування новорічних ялинок, що для цього необхідно мати документ про підтвердження законності їх придбання. Відсутність документів на новорічні ялинки буде розцінюватись як порушення природоохоронного законодавства.

 Та чи є альтернатива вирубуванню лісових красунь? Так. Ви можете купити штучну ялинку, яка буде служити вам багато років, тим більше, що вибір штучних "новорічних красунь" зараз дуже великий. Маючи свій будинок та двір, можна виростити власну ялинку чи сосну і прикрашати її на новорічні свята. Останнім часом з'явилася нова послуга — продаж ялинок у горщиках. Зрештою, оселю можна прикрасити оригінальним ялинковим букетом. Частину ялинок можна замінити новорічною ікебаною із 2-3 хвойних гілок.

Тож, подбаємо разом про збереження хвойних насаджень. Приємно буде усвідомлювати в новорічний вечір, що збережені ялинки будуть рости на радість людям та прийдешньому поколінню.

І все ж таки свято наближається.
Шановні добродії!
Бажаємо Вам чистого довкілля та духовного задоволення! Гармонії Вам з навколишнім світом та з оточуючими Вас людьми!

Краса навколишнього світу робить наше життя повноцінним, тож Веселих свят та незабутніх вражень у 2013 році!

                                                               29.11.2012   — Прес-служба УДАІ УМВС 

Категорія: Право знати | Переглядів: 666 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України