КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Вересень » 26 » Лікування захворювань щитоподібної залози без хірургічного втручання
22:42
Лікування захворювань щитоподібної залози без хірургічного втручання

Лікування захворювань щитоподібної залози

без хірургічного втручання



Професор Віктор Шідловський радить перед лікуванням щитоподібної залози провести цитологічне дослідження(фото з архіву клініки ”Віта Сана”)

Найпоширенішими ендокринними захворюваннями лікарі називають цукровий діабет та вади в роботі щитоподібної залози. Майже 50% населення мають проблеми саме з щитоподібною залозою. Частіше за інші зустрічаються нетоксичний — ендемічний і спорадичний зоб. Токсичний — тиреотоксикоз або ”базедка”, гіпотиреози й запальні процеси, почастішали вузлові форми зобу. Усе більше хворих стикаються з раковими захворюваннями цієї залози. 


Найбільш витратним та агресивним на сьогодні залишається хірургічне втручання, яке показане і при певних формах вузлового зобу. Хворий змушений перенести наркоз, втратити щонайменше одну частку щитоподібної залози, а про операцію йому нагадуватиме рубець на шиї.

Сьогодні в Україні є інший метод лікування цієї недуги. Медичний центр ”Віта Сана” на базі Тернопільської міської клінічної лікарні швидкої допомоги на вул. Шпитальній, 2 уперше в Україні пропонує альтернативу операції — неоперативне лікування захворювань щитоподібної залози високоефективним малоінвазивним методом лазеріндукованої інтерстиціальної термотерапії — ЛІТТ. За допомогою діодного лазера безпечно та ефективно видаляють лише уражені ділянки органа. Цей метод ефективний також при захворюваннях молочної залози, підшкірної жирової основи.

У 1980-х метод лазеріндукованої інтерстиціальної термотерапії був доступний лише для лікування верхів суспільства. З 1996 року лазеріндуковану локальну гіпертермію впроваджують у масове використання. Сьогодні нею користуються в провідних клініках усього світу.

В Україні першими опанували цей метод тернополяни, засновники медичного центру ”Віта Сана”, який працює з 2007 року. Підштовхнула їх до цього висока частота захворювань жінок на вузлову патологію щитоподібної залози. До того ж левову частку хвороб щитоподібної залози займають вузлові форми, що пов’язують насамперед з дефіцитом йоду.

— Лікування за допомогою лазера проводиться в амбулаторних умовах, не потребує спеціальної підготовки, не змінює звиклий для пацієнта ритм життя, — розповідає доктор медичних наук, директор центру ”Віта Сана” Віктор Шідловський. — До того ж немає потреби в наркозі, не проводиться оперативне втручання. Як наслідок, немає специфічних післяопераційних ускладнень, рубців, а головне — зберігається щитоподібна залоза, а також її функція.

Цей метод поєднує дію світла та температури на кінці світлопровідника, котрий введений у вузол. Використовується температура, яка впливає на білкові структури клітини. Це не руйнує клітину цілком, але припиняє її подальший поділ. За рахунок того, що вузли щитоподібної залози мають кровопостачання через капсулу, температура, яка створюється в вузлі, не поширюється за межі його капсули, оскільки в даному випадку кров слугує охолоджувальною рідиною. Лікування зачіпає лише вузол, температура оточуючої тканини не змінюється. Підвищення температури спостерігається лише у вузлі. Згодом пролікована тканина поступово зменшується та заміщається внутрішнім рубцем, який не несе загрози ні для щитоподібної залози, ні для організму в цілому. Усі маніпуляції проводяться лише під контролем УЗД та з суворим дотриманням стерильності. Абсолютних протипоказань до використання лазеріндукованої інтерстиціальної термотерапії немає.


У центрі ”Віта Сана” за допомогою діодного лазера лікують лише уражені ділянки щитоподібної залози


Та перш ніж приступати до лікування, медики радять провести цитологічне дослідження: під контролем УЗД береться невелика група клітин власне вузла і досліджується під мікроскопом, крім того, визначається рівень гормонів щитоподібної залози. Лише після результатів досліджень лікарі приймають рішення про метод лікування у конкретного хворого.

— По-перше, для кожного пацієнта в нашому центрі визначається індивідуальна схема лікування, — додає Віктор Олександрович. — По-друге, постійно ведеться контроль нашими спеціалістами, за перебігом лікування, а у нас працюють лише висококваліфіковані медики.

На цьому тернополяни не зупинятимуться. Професор Віктор Шідловський планує освоїти сучасні технології для лікування інших захворювань, зокрема, судинних пухлин. А найближчим часом медичний центр ”Віта Сана” за допомогою склеротерапії та лазера боротиметься з варикозною хворобою.


Медичний центр новітніх лазерних технологій лікування ”Віта Сана” працює на базі Тернопільської міської клінічної лікарні швидкої допомоги: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 2, третій поверх. Телефон для попереднього запису: 0(352) 40 02 41.

vita_sana@ukr.net

http://www.vitasana.at.ua.
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 903 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України