КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Лютий » 4 » Лікувальні властивості продуктів бджільництва
08:22
Лікувальні властивості продуктів бджільництва
                                Лікувальні  властивості  продуктів бджільництва

 .Бджолиний мед - густа, прозора, ароматна, солодка рідина. Мед бджоли виробляють із зібраного на рослинах солодкого соку - нектару. Такої кількості речовин, як у меді, більше немає у жодному продукті харчування. Це, в основному глюкоза і фруктоза (до 80—85 %), а ще вітаміни, білки, органічні кислоти тощо. У медові наявні всі макро- і мікроелементи, необхідні організму людини.

Ми пропонуємо Вашій увазі наступну інформацію:

Травневий мед  - зібраний на початку червня. Велике різноманіття квітів (верба, первоцвіт, кульбаба, вишня, черешня, яблуня, груша та ін.) зумовлює його багатий склад на вітаміни та мікроелементи.  Використовується як загальнозміцнюючий засіб. Рекомендований при стресових станах, серцево-судинних та бронхо-легеневих захворюваннях. З успіхом застосовується при простудних захворюваннях, кашлі, при головному болі, при перевтомах. Корисний для зміцнення волосся.

Мед з лісового різнотрав`я наділений  високими харчовими та лікувальними властивостями. Це мед,  зібраний з малини, ожини, волошки синьої, горобини, глоду та інших рослин, які трапляються у лісі.  Дуже насичений летучими маслами та смолами, особливо корисний при захворюваннях дихальних (бронхіт, бронхіальна астма) та сечовивідних шляхів, володіє сечогінним ефектом, зміцнює імунітет. Особливо ефективний при безсонні.

Липовий мед – має приємний ніжний аромат і смак. З давніх давен славиться своїми смаковими та цілющими властивостями. Мед характеризується вираженою протизапальною, антисептичною, жаропонижуючою, сечогінною та загальнозміцнюючою дією. Його застосовують при лікуванні простудних захворювань (нежить, ангіна, ларингіт, трахеїт, бронхіт), при бронхіальній астмі, гінекологічних та серцево-судинних захворюваннях, запальних процесах. В народній медицині широко застосовується як протикірний засіб, його дають при свинці, судорогах у дітей. Липовий мед показаний при лікуванні гнійних ран, опіків, при екземі, тощо, а з козячим молоком – при туберкульозі.

Хвойний мед бджоли збирають з медв’яної роси хвойних дерев (цукриста рідина, яку виділяють рослини та дерева вночі при спекотній денній погоді). Його також називають падевий мед. Хвойний мед густіший за квітковий, містить високу концентрацію мінералів, білкових сполук та солей, що є його характерною особливістю. Корисний при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, покращує флору кишечника, а також сприяє підвищенню апетиту. Дуже корисно вживати хвойний мед після прийому антибіотиків. Розчиніть 1 або 2 ложки хвойного меду у склянці води, і отримаєте оптимальну денну норму мінералів та поживних речовин.

Мед в сотах – це мед, який ще не витягнутий з воскових сот, мед разом з порізаними на шматочки частинками рамок. Користь меду в сотах обумовлена його складом: у ньому присутній віск, прополіс, перга, пилок. Застосування сотового меду дозволяє організму протистояти: багатьом хворобам органів дихальної системи, очей, порушенню діяльності шлунково-кишкового тракту, фізичному виснаженню та недокрів’ю. Він ефективний при бронхіті, кашлі, болю в горлі, закладеності носа, застуді тощо. При пережовуванні сот, їх частина потрапляє в шлунок, де вони виконують функції природного абсорбенту, нейтралізуючи дію шкідливих речовин.

До Вашої уваги також інші продукти бджільництва:

Бджолиний забрус - це воскові кришечки, мед та верхні частинки кожної чарунки рамки. Забрус має високі лікувальні властивості. Лікування і просте, і смачне, і не має побічних ефектів. Нежить, запалення слизової оболонки носа та горла, стоматити, трахеїти, бронхіти, пневмонія, ангіна при правильному використанні забрусу лікуються в два-три рази швидше, ніж при звичайному медикаментозному лікуванні.

Медово-горіхова паста – улюблений смаколик для дітей та дорослих ласунів. Містить тільки натуральні складники: мед, горіх волоський, фундук, чорний класичний шоколад. Можна вживати замість вершкового масла, намазавши на хліб, замість цукру і цукерок.

Прополіс - це речовина, зібрана бджолою з бруньок тополі, берези та інших листяних і хвойних дерев. В склад прополісу входить більше 50 речовин. Прополіс прискорює обмін речовин на рівні клітини, регенерує кісткову, хрящову тканину, заживляє рани. Прополіс має болезаспокійливі, протизапальні, загоювальні, бактерицидні, протигрибкові властивості; нормалізує діяльність кишечника, попереджує розвиток карієсу, підвищує імунітет, позитивно впливає на серцево-судинну систему, лікує виразки шлунку, хронічні захворювання горла, ангіни, допомагає при жіночих хворобах, застосовується при лікуванні пролежнів, опіків, виразок і важкозагоюваних ран.

Бджолиний підмор – тіла померлих медоносних бджіл, використовуються в медицині для лікування різних хвороб. З бджолиного підмору виготовляють різноманітні мазі, спиртові екстракти тощо. Здатен зупиняти запальні процеси, стабілізувати артеріальний тиск, покращувати роботу системи крові, стан судин. Звичайно використовується для стабілізації артеріального тиску, при серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях нирок, судин головного мозку. Призначається також літнім людям для профілактики склеротичних процесів, зміцнення імунних сил організму. Екстракт застосовується також для лікування аденоми прoстати і при сексуальних порушеннях – імпотенції і фригідності.

Бджолиний віск - речовина, що виробляється особливими залозами молодих бджіл. Знаходить застосування в медицині, входить до складу деяких пластирів, мазей, кремів. Віск добре всмоктується шкірою і додає їй гладкого і ніжного вигляду, тому він широко застосовується також в косметичній медицині.

Воскові свічки виготовлені з високоякісного бджолиного воску та можуть бути оригінальним подарунком, доповненням до будь-якого інтер'єру, а також лікувальним засобом. Вогонь воскової свічки, який при горінні випромінює приємний медовий аромат, допомагає при різних захворюваннях, полегшуючи їх перебіг та прискорюючи одужання. Іноді, щоб впоратись з несприятливим психологічним станом, достатньо мовчки, на самоті посидіти поряд із запаленою свічкою.

Квітковий пилок - це один з основних харчових продуктів бджоли. Містить всі необхідні для росту і розвитку організму поживні речовини - білки, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, незамінні амінокислоти, гормони і т.п. Багато вчених говорять про бджолиний пилок, як про надзвичайно поживну та досконалу біологічну добавку.

Перга - квітковий пилок рослин, який збирають медоносні бджоли, змочують нектаром, складають у комірки стільників, утрамбовують і заливають медом. Перга відновлює діяльність шлунково-кишкового тракту, печінки, щитовидної залози, поліпшує систему кровообігу, зменшує інтоксикацію, уповільнює ріст пухлин.

Трутневий гомогенат - це продукт, отриманий внаслідок віджимання личинок бджолиних трутнів. Сприяє прискореному відновленню характеристик сім»яників і передміхурової залози, підвищує статевий потяг, допомагає при чоловічому безплідді, простатиті, аденомі простати. Прийом гомогенату жінками стимулює функціонування яєчників, сприяє відновленню гормонального фонду і дітородної функції. Незамінний гомогенат і для дорослих з ослабленим організмом, і для дітей при відставанні у фізичному, статевому і розумовому розвитку. Є чудовим стимулюючим, оздоровлюючим і омолоджуючим засобом. 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 781 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України