КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Лютий » 3 » ЛІКИ В ДОМІ... або ПРО КОРИСТЬ ТОПЛЕНОГО МАСЛА Лікувальна сила топленого масла
20:40
ЛІКИ В ДОМІ... або ПРО КОРИСТЬ ТОПЛЕНОГО МАСЛА Лікувальна сила топленого масла

                 ЛІКИ  В  ДОМІ...

або ПРО КОРИСТЬ ТОПЛЕНОГО МАСЛА

       Лікувальна сила топленого масла


Очищене топлене коров’яче масло (ГХІ, або ГІ) у давні ведичні часи цінувалося нарівні з зерном і золотом. Воно було найбільшим багатством кожної родини. Під час проведення вогняних ритуалів, співаючи мантри, лили масло-ГХІ у вогонь. Вважалося, що в цей час відкриваються «коридори благоденства», через які милість Бога і благополуччя сходять на Землю.

УНІВЕРСАЛЬНИЙ ЗАСІБ ДЛЯ ВИВЕДЕННЯ ТОКСИНІВ

Масло-ГХІ в Аюрведі вважають одним із саттвічних продуктів. Саттвічний — це милостивий, Божественний. Ось яку характеристику ГХІ дають Васант Лад і Давид Фроулі у своїй книзі «Трави та спеції»: «ГI (ГХІ) підвищує енергію травних процесів і дію ферментів в організмі… Його дія поширюється, зокрема, на травний вогонь тонкої кишки і вогненну силу печінки, керуючи трансформацією їжі. ГХІ не засмічує печінки, подібно іншим оліям та жирам, а, навпаки, додає їй сили. Масло-ГХІ живить кістковий мозок і нервову тканину, а також головний мозок. Воно сприятливо впливає на всі тонкі тканини тіла, включаючи репродуктивну,.. посилює вогонь інтелекту і сприйняття. Володіючи такими властивостями, ГХІ є чудовим омолоджувальним, тонізувальним засобом для розуму, мозку і нервової системи…»
Крім вище перерахованого, масло-ГХІ захищає наш організм від шкідливої дії вільних радикалів і є одним із універсальних засобів, який розм’якшує токсини й полегшує їх виведення.
Незважаючи на те, що ГХІ — це насичене масло, за своєю молекулярною структурою воно відрізняється від інших тваринних жирів, оскільки легше засвоюється. Білковий казеїн, що підвищує рівень холестерину в крові, видаляється з масла-ГХІ під час його приготування. А ще очищене топлене масло не містить лактози та інших домішок, тож його можуть вживати люди, які мають певну проблему із засвоєнням цієї речовини.
Та помилково думати, що ГХІ — це продукт, який внаслідок термічної обробки, яку застосовують для його приготування, втрачає всю свою користь. Насамперед ГХІ зберігає у своєму складі такі потрібні для нашого організму вітаміни, як Е та А, також антиоксиданти, котрі допомагають запобігти окисненню ліпідів, що зумовлює атеросклероз та ушкодження ДНК в клітинах; 4—5 відсотків лінолевої кислоти, яка забезпечує ріст і розвиток тканин та органів тіла, тощо.
Відповідно до стародавніх аюрведичних текстів, вживання ГХІ внутрішньо і застосування його зовнішньо зупиняє процес старіння та омолоджує організм. Тіло стає пружним, підвищується потенція. Позитивно впливає на щитоподібну і підшлункову залозу, підвищує апетит, поліпшує колір шкіри, усуває подразнення. За зовнішнього застосування чудово бореться зі зморшками. Добре приймати ГХІ у разі болю у попереку, суглобах, за ангіни, застуд, кашлю, алергії, будь-яких видів мігрені.
Основна перевага масла-ГХІ над іншими жирами в тому, що воно не горить, не піниться та не димить під час смаження. Страви, приготовлені на ГХІ, мають чудовий смак та аромат. Крім того, у ГХІ є й багато інших достоїнств. Тож, якщо ви введете цей продукт у свою кулінарну практику, перед вами відкриється багато нових можливостей, про які ви раніше й не мріяли. А головне — ви помітите, як організм наповниться життєдайною енергією вогню, яка додасть здоров’я, омолодить і подовжить життя.

 ЛІКУВАЛЬНА СИЛА ТОПЛЕНОГО МАСЛА

Топлене вершкове масло є найліпшим засобом у разі поганого травлення. Досить перед і після їди приймати по 1 ч. л. ГХІ. Спочатку його слід посмоктати в роті, а потім ковтнути.
ГХІ допомагає у разі фізичної слабкості та підвищує імунітет. Для цього його потрібно приймати вранці разом із медом, сухофруктами, спеціями (кориця, кардамон, шафран, солодка, фенхель), волоськими та кедровими горіхами або мигдалем. Також до цієї живильної суміші можна додавати сметану або ряжанку. Крім усього перерахованого, в ранковий час ліпше більше нічого не їсти. Результат з’явиться вже через 5—6 днів лікування. Для підтримання імунітету рекомендують випивати склянку гарячого молока з додаванням 0,25 ч. л. ГХІ.
У разі мігрені перед сном потрібно натирати ГХІ скроні, руки, ноги (для жінок ділянку придатків). Під час натирання слід використовувати невелику кількість топленого масла (близько 0,5—1 ч. л. на все тіло). Зазвичай лікувальний ефект настає тільки у вегетаріанців, не раніш як через 10—15 днів з початку лікування.
Якщо в зимовий час вам постійно холодно і болять суглоби, поперек, застуда, то ГХІ — це простий і ефективний засіб для відновлення нормальної роботи організму. Для лікування досить перед сном натирати руки і ноги трохи підігрітим маслом (брати для цього не більше 1 ч. л.).
ГХІ зміцнює нервову систему: взяти топленого масла на шматок тканини і щоранку робити масаж тіла за годинниковою стрілкою — починати з волосистої частини голови, грудей і далі по всьому тілу, не пропускаючи жодних западин (вушних раковин, носа і т.ін.). Обминати слід лише зону травної системи. Масло проникає через шкіру в глибші шари і чудово живить організм. Якщо є можливість, можна залишити масло на довше, вдягнувши стару піжаму. Навіть невеликий масаж перед душем також принесе користь.
Топлене вершкове масло — чудова основа для приготування ефективних ліків. Якщо використовувати траву або її відвар у суміші з ГХІ, то сила дії зростає багаторазово. ГХІ є каталізатором, що підсилює лікувальну дію. Досить змішати порошок трави з топленим маслом у пропорції 1 частина ГХІ до 0,5 частини трави і смоктати цю суміш у роті. Час використання і кількість визначають відповідно до призначень, запропонованих для цієї трави.
Допомагає також лікувальний відвар. Для цього слід приготувати відвар з потрібних для вас трав (кількість трави і води брати у співвідношенні 1:16). Варити траву слід на слабкому вогні, доки кількість води не зменшиться до 1/4 початкового об’єму. Після цього відвар перецідити і змішати з ГХІ в рівних кількостях. Цю суміш потрібно знову проварити на малому вогні до повного випарування води.
Людям зі зниженими психічними функціями (пам’яті, мислення, концентрації уваги) та психологічними розладами, які супроводжуються наступними симптомами: психічна слабкість, пасивність, депресивність, апатія, слабовілля, не завадить збільшити кількість ГХІ у своєму щоденному раціоні.
Кілька ложок ГХІ можна додавати під час прийняття ванни — шкіра набуде ніжності та шовковистості.
Коли турбують запори, ГХІ потрібно вживати з теплим молоком.
Якщо вживати ГХІ регулярно — по 0,5 ч. л. щодня, це допоможе в лікуванні виразкової хвороби.
Накладання ГХІ на рани прискорює їхнє загоєння (не можна накладати масло-ГХІ на опіки).
Для збільшення тепла в організмі, особливо в зимовий період, Аюрведа рекомендує пити гаряче молоко з ГХІ на ніч.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАСЛО-ГХІ
ГХІ можна приготувати самостійно, перетоплюючи звичайне вершкове масло (бажано брати свіже домашнє) на слабкому вогні. Суть приготування лікувального масла в тому, щоб видалити з нього всі домішки і воду. Масло для приготування ГХІ не повинне містити будь-яких добавок, а також солі.
Найпростіший спосіб приготування масла-ГХІ — на водяній бані. Так можна уникнути пригорання. 400 г вершкового масла потрібно тримати на водяній бані 3—6 годин.
Інший спосіб приготування масла-ГХІ — на відкритому вогні. Та слід зазначити, що застосування цього способу хоча й дає змогу отримувати більшу кількість масла за більш короткий час, але під час його приготування потрібно бути дуже уважним, оскільки воно може легко підгоріти, а підгоріле масло не застосовують з лікувальною метою.
Тому, щоб уникнути підгоряння, слід заздалегідь приготувати три ідеально чисті каструлі з грубим або подвійним дном, бажано емальовані. Алюмінієвий посуд не годиться.
Масло слід порізати дрібно і скласти в першу каструлю. Каструлю поставити на слабкий вогонь і спостерігати за процесом. У міру розтоплення зверху утворюється шапка білої піни, яку слід постійно збирати. Масло на початковому етапі мутне. Коли воно розтопиться, то потрібно стежити, щоб надто не кипіло і не пузирилося. Для цього, як тільки масло закипить, вогонь слід зменшити як можливо.
Поступово масло стане прозорим, і на дні накопичиться рідкий осад. У міру перетоплення осад ущільнюється. Ось тут виникає небезпека, що він підгорить. У цей момент потрібно зняти посудину з вогню, а на газ поставити чисту каструлю. У неї слід перелити масло тонкою цівкою таким чином, щоб осад залишився в першій каструлі. Далі продовжувати топити масло в другій каструлі. Піни та осаду буде значно менше. Піну слід постійно збирати і стежити за осадом. Масло топиться в другій каструлі зазвичай недовго, конкретний час залежить від кількості продукту. Якщо відчуваєте, що осад ось-ось почне підгоряти, слід останній раз зняти піну і прийняти каструлю з вогню. Далі на конфорку поставити третю каструлю і знову перелити масло тонкою цівкою з другої каструлі в третю так, щоб осад залишився.
Якщо все зроблено правильно на попередніх етапах, то в третій каструлі вже не буде ні піни, ні осаду. Вона слугує скоріше для перевірки якості продукту, ніж для його подальшого очищення. Щоб остаточно переконатися, що масло повністю очистилося, можна на короткий час (на 10—15 секунд) увімкнути вогонь на повну потужність. Чисте масло на великому вогні не кипить і не утворює піни й осаду. Якщо передержати, то є ризик, що масло перетвориться на мило. Цей ризик особливо великий, якщо недостатньо добре помито каструлі.
Отже, потрібно пам’ятати про дві крайнощі, які не можна допускати в цьому процесі: за недостатнього прогрівання масла в ньому може залишитися вода і масло зіпсується, а перегрівання загрожує пригоранням і омиленням масла. Також не можна допускати коричневих плям на дні посуду, їдкого диму і неприємного запаху.
Можна скористатися і чавунним казанком, тоді три каструлі не потрібні, оскільки в цьому посуді масло не пригорає. У казанку розтопити вершкове масло на середньому вогні і довести його до кипіння. Коли масло почне пінитися, зменшити вогонь до мінімуму і не накривати кришкою. Залишити масло на слабкому вогні, поки воно не стане золотистим і прозорим настільки, що крізь нього можна буде побачити дно. На поверхні плаватимуть тверді часточки. Казанок слід зняти з вогню. Вистелити друшляк марлею і процідити. Потім обережно перелити ГХІ в суху банку і дати охолонути до кімнатної температури, не накриваючи. Готове масло має бути янтарно-жовтого забарвлення, з приємним запахом і смаком. Правильно приготоване ГХІ може зберігатися дуже довго без холодильника в сухому прохолодному місці, а за кімнатної температури — 3—4 місяці.
Час приготування топленого масла залежить від взятої кількості продукту. Із 1 кг масла приблизно за 1 годину виходить близько 700 г ГХІ.
Цікаво знати, що правильно приготоване ГХІ в герметичних умовах не псується. Більше того: що довше воно лежить, то набуває ліпшого лікувального ефекту. Наприклад, масло-ГХІ сторічної витримки є надзвичайними ліками, в давнину його використовували для лікування царів.

 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 3422 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України