КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Травень » 2 » ЛІКИ ПОРЯД ! Молочний чортополох – чудовий засіб для лікування печінки
21:08
ЛІКИ ПОРЯД ! Молочний чортополох – чудовий засіб для лікування печінки

   ЛІКИ  ПОРЯД !

Молочний чортополох – чудовий засіб для лікування печінки

.

   Хто з нас потребує лікування печінки? Практично всі. Хвороби печінки – чума нашого сторіччя. Але існує натуральний спосіб їх лікування.

  Бідна, бідна печінка! Ця хімічна фабрика по очищенню організму пропускає через себе величезну кількість страшних отрут. Якщо цих отрут виявляються дуже багато, клітини печінки руйнуються, печінка починає гірше функціонувати і врешті-решт її робота припиняється зовсім. Але навіть якщо ви, як більшість українців, не надто переймаєтеся з приводу своєї печінки, Вам варто було б про це замислитись


На Вашу печінку впливають всі отрути сучасної цивілізації – пестициди, вихлопні гази та інші речовини, що забруднюють атмосферу, всілякі медичні препарати і алкоголь. Все це може несподівано викликати серйозне пошкодження печінки. І дійсно, 80% всіх захворювань печінки в Україні викликано алкоголем. Навіть у тих хто споживає помірно, печінка часто страждає від ожиріння, а це говорить про захворювання, яке тільки починається. Пошкоджену ж печінку традиційна медицина практично не виліковує. Ось що вона пропонує: могутні стероїди та імунодепресанти, а як останній засіб – пересадку печінки.
Саме тому, якщо Ви п’єте більше алкоголю, ніж слідувало б, приймаєте ліки, які можуть пошкодити печінку, наприклад препарати, що знижують рівень холестерину в крові, ацетамінофен і антидепресанти, використовуєте пестициди або Ваша робота пов’язана з такими речовинами, як тетрахлорид вуглецю, а також в тому випадку, якщо у вас вже є ознаки порушення роботи печінки, Вам потрібно знати про існування дивовижного засобу – насіння рослини під назвою молочний чортополох, або розторопші плямистої (Silybum marianum з родини айстрових). Ця рослина здатна припинити постійне «бомбардування» Вашого організму токсичними речовинами.

Існує легенда, за якою Діва Марія вказала людям на цілющі властивості розторопші, а білі плями на її листі символізують молоко Богородиці. Ім’я Пречистої згадується і в народних назвах цієї рослини: Мар’їна колючка, чортополох Марії, Мар’їн татарник, святий чортополох, молочний будяк, силобій. А одну зі своїх найпопулярніших назв — «розторопша», рослина дістала за те, що дійсно поспішає на допомогу хворому, швидко й ефективно лікуючи тяжкі недуги.

Розторопша плямиста поширена в південних районах європейської частини нашої країни, на Кавказі, в Західному Сибіру і Середній Азії. Росте на пустирях, засмічених сухих місцях, уподовж доріг. Останніми роками вирощується в садах, городах і на полях сільськогосподарських підприємств як лікарська рослина.

У лісостепу України даний вид не трапляється в природних умовах. Тому для отримання лікарської сировини її потрібно вирощувати в культурних посівах.

У Європі росторопша користується великою увагою і пошаною, і люди ретельно охороняють свою печінку всілякими способами. Плоди (насіння) розторопши у них – популярний рослинний засіб, який приймають при хворобах. Воно перевірене серйозними науковими дослідженнями, які доводять, що цей засіб дійсно запобігає і лікує пошкодження печінки, відновлює клітини і тканини. Майже всі ці дослідження проводилися в Німеччині, де розторопша схвалена урядом як додатковий лікувальний засіб при хронічних запальних процесах і цирозі печінки.

Розторопша може запобігти загибелі печінки через небезпеки, які несе сучасна цивілізація і тому заслуговує серйозної уваги. Ця рослина може дати Вам «чудове лікування» або допоможе уникнути потреби в лікуванні.
Печінка, будучи основним очищаючим органом, відіграє життєво важливу роль в збереженні нашого здоров’я. Молочний чортополох тисячоліттями використовувався для лікування печінки. Він містить натуральну речовину силімарин – це суміш глікозидів (силібін, силідіанін, силіхристин), яка, перш за все, допомагає печінці здійснювати детоксикаційну функцію, зокрема за рахунок підвищення рівня антиоксидантного захисту (підвищується вміст супероксиддисмутази і глютатионпероксидази). Очевидно, що всі вищезгадані властивості ставлять препарати чортополоху молочного до одного переліку з лікарськими препаратами, коли мова йде про гострі або хронічні захворювання печінки і навіть про цироз.

Силімарин володіє не тільки антиоксидантними властивостями, але впливає на печінку ще двома способами: по-перше, він укріплює клітинні мембрани, а по-друге, сприяє утворенню нових клітин, стимулює синтез білка. В результаті збільшується вироблення жовчі. Якщо печінка функціонує нормально, то підтримується і вся імунна система організму. Це також відноситься до протиракового захисту організму, особливо, коли йде мова про гормонально-залежні пухлини. Тому рекомендується прийом молочного чортополоху для профілактики захворювань жіночих репродуктивних органів.

Багато фітотерапевтів застосовують цю траву при псоріазі, періоди загострення якого чітко пов’язані з погіршенням печінкової функції. Простіші дерматологічні проблеми у вигляді різних шкірних висипань (роздратування шкіри), можуть бути першими симптомами порушень функції печінки.

Олія, екстракт і шрот насіння розторопші добре впливають на обмін речовин, підвищують опірність організму до різних захворювань, володіють антиалергенними і детоксикаційними властивостями, завдяки унікальному набору Омега-3 - полінасиченних жирних кислот в оптимальному співвідношенні. Виявлена антиоксидантна, антимутагенна, мембранопротекторна, ранозагоювальна дія олії розторопші.

У шроті (подрібнене насіння) присутня значна кількість вітамінів групи В, потрібних для регулювання жирового обміну, живлення серцевого м’яза, нервової системи, шкіри, органа зору. Шрот із розторопші незамінний у разі запорів, тобто активізує перистальтику кишечнику, помічний і за дисбактеріозу, має здатність знижувати рівень цукру в крові, очищує кров, лікує варикоз.

Для загального оздоровлення і профілактики рекомендують щодня з’їдати до 4 ч. л. шроту.

У народній фітотерапії відваром коріння розторопші полощуть ротову порожнину в разі зубного болю. Внутрішньо приймають відвар за проносів, катарів шлунка, затримки сечі, гепатитів, жовчнокам’яної хвороби тощо.

Сік із листя розторопші п’ють у разі колітів, закрепів, запалення товстої кишки і слизової оболонки шлунка, як жовчогінний і сечогінний засіб.

Останні дослідження виявили, що препарати розторопші певною мірою ефективні в разі отруєнь одним із найнебезпечніших грибів — блідою поганкою. Широко застосовується розторопша в гомеопатії.

Олія розторопші в поєднанні з іншими компонентами природного походження використовується в косметичних композиціях для посилення обмінних процесів і відновлення нормального тургору шкіри, догляду за запаленою шкірою, що піддалася термічній дії або дії ультрафіолетових променів.

У дерматології олію розторопші застосовують для лікування вітиліго, псоріазу, облисіння, вугрів. Для оздоровлення організму її можна постійно додавати в їжу (до 3 ст. л. на добу). Вона позитивно діє не тільки на печінку, а й на весь травний тракт і особливо корисна за виразки шлунка. Крім того, олія розторопші має протисклеротичні властивості, поліпшує кровотворення, знижує прояви алергійних реакцій.

Нарешті, розторопша благотворно впливає на травлення, оскільки достатню кількість жовчі забезпечує повне переварювання жирів і оптимальне засвоєння жиророзчинних вітамінів.

Практично повна відсутність токсичності і приємний смак плодів розторопші дозволяє використовувати порошок з них як сурогат кави і у виробництві лікувально-профілактичних хлібобулочних і кондитерських виробів.

Що говорить про молочний чортополох наука?

  У 70-х роках німецькі дослідники з Мюнхенського університету підтвердили репутацію чортополоху як народного засобу від хвороб печінки. Вони виділили в насінні і плодах цієї рослини активні фармакологічні речовини і навіть описали, як вони справляються з найнебезпечнішими для печінки отрутами. У ряді досліджень вони використовували речовину, що діяла поволі, поступово руйнувала печінку за 130 днів у 100% щурів. Проте якщо тваринам одночасно з отрутою давали расторопшу, цілих 70% з них виживали! 

З тих пір було проведено більше 200 експериментальних і клінічних досліджень, які свідчать про те, що чортополох, – ефективний засіб від самих різних захворювань, зокрема ожиріння печінки, що часто зустрічається навіть у помірно випиваючих, гострого і хронічного гепатиту, пошкодження печінки різними ліками, алергії і навіть від цирозу на пізніх стадіях, що зазвичай практично не лікується ніякими традиційними ліками.

Одне великомасштабне дослідження, проведене в Німеччині в 1992 році, показало, що чортополох приніс величезну користь 2 637 пацієнтам із захворюваннями печінки, гепатитом і цирозом. Після восьми тижнів щоденного прийому стандартних капсул розторопші 63% випробовуваних повідомили про зникнення симптомів (нудоти, втоми, втрати апетиту, здуття живота). Лабораторні аналізи підтвердили, що вміст ферментів печінки (їх підвищений вміст в крові свідчить про захворювання печінки) значно знизився – на 46%. Більш того, збільшена печінка в 27% випадків відновилася до нормальних розмірів, а в 56% - різко зменшилася до норми. Побічні ефекти (розлад шлунку, нудота і легка форма діареї), які змусили припинити прийом расторопші, виявилися менш ніж у 1% випробовуваних.

Зовсім нещодавно американські учені виявили, що чортополох володіє протираковими властивостями! З молочного чортополоха виготовляється препарат силібінін, який володіє здатністю запобігати утворенню ракових пухлин в легенях і простаті.

Народні рецепти з розторопші

Приготувати диво-ліки з розторопші можна і в домашніх умовах. 

На місячний курс лікування необхідно приблизно 600 г розторопші плямистої (від 400 г, з різних джерел). Доза також залежить й від організму. Насіння застосовують меленим. Добова норма - 20 г (2 ст. ложки насіння з верхом).

Визначену кількість треба помолоти перед застосуванням (вранці). Вживати упродовж дня по 1-2 чайних ложки за півгодини до їди (можна просто запити водою). Іншими словами, добову норму необхідно рівномірно розподілити на весь день.

Є й інший рецепт: розмолоти добову норму і звечора заварити в термосі, пити весь наступний день.

Відвар насіння розторопші

30 г подрібненого насіння залити 0,5 л гарячої води, кип’ятити на водяній бані доти, доки кількість води не зменшиться удвічі, настояти 10 хв, перецідити через два-три шари марлі.

Відвар насіння приймають за гепатитів, цирозу печінки, токсичних уражень печінки, розширення вен нижніх кінцівок, захворювань травного тракту по 1 ст. л. щогодини, починаючи з 8 до 20 години.

Курс лікування — 21 день, 2 тижні — перерва і знову повторити.

За хвороб печінки у дітей корисний відвар насіння на молоці: 1 ст. л. насіння залити 1 склянкою гарячого молока, довести суміш до кипіння, настояти ніч, а вранці знову довести до кипіння. Пити по 0,5 склянки 4 рази на день за 1 годину після їди.

Шрот із насіння розторопші

Для приготування шроту насіння перемолоти на млинку для кави.

У разі захворювань печінки приймають по 1 ч. л. шроту 4—5 разів на день за 20 хв до їди. Курс лікування 40 днів, перерва 14 днів, і так півроку-рік. З раціону слід вилучити жири й алкоголь.

За псоріазу приймають по 1 ч. л. шроту 3—4 рази на день за 30 хв до або під час їди.

Відвар коренів розторопші

1 ст. л. подрібнених коренів залити 1 склянкою окропу, кип’ятити в закритому емальованому посуді на водяній бані 30 хв, перецідити гарячим через два-три шари марлі, відтиснути і довести перевареною водою до початкового об’єму.

Народна медицина застосовує відвар коріння розторопші за радикулітів, судом, артритів, затримки сечовипускання, хвороб печінки, селезінки, жовчнокам’яної хвороби, запалень жовчовивідних шляхів, холециститів, гепатитів, колітів, геморою, алергійних захворювань шкіри, облисіння, псоріазу, прищів тощо. Приймати по 1 ст. л. тричі на день за півгодини до їди.

У разі набряків, водянки, ожиріння пити по 1 ч. л. через кожні дві години 5—6 разів на день.

Для виведення токсичних речовин і запобігання ураженням печінки вживають відвар трави з коренями: 2 ст. л. подрібненої сировини залити 0,5 л окропу, настояти ніч. Пити по 3/4 склянки тричі на день.

Коли болять зуби, застосовують такий засіб: 1 ст. л. подрібнених коренів залити 1 склянкою окропу, довести до кипіння, настояти 1 годину, перецідити; використовувати для полоскань і примочок на хворий зуб і ясна.

Сік зі свіжого листя розторопші

Сік вичавлюють зі свіжого листя, зірваного перед цвітінням рослини. Зазвичай зривають 3—4 найбільших листки, звичайним способом вичавлюють сік і додають до нього 70% спирту (у співвідношенні: 50 мл спирту на 1 л соку). Зберігають у холодильнику.

Сік листя приймають всередину в разі закрепів, хронічних колітів і гастритів по 1 ст. л тричі на день за півгодини до їди.

Регулярний прийом соку по 1 ст. л. вранці натщесерце налагоджує роботу кишечнику, нормалізує обмін речовин (зокрема, зникають прищі і вугри), поліпшує загальний стан.

Настій розторопші

1 ч. л. насіння або трави залити склянкою окропу, настояти 10—20 хв, перецідити. Настій п’ють гарячим, невеликими ковтками по 0,5 склянки: вранці — натщесерце, в обід — за півгодини до їди, ввечері — перед сном.

Такий настій корисно пити у разі чутливої печінки. Біль і нездужання незабаром припиняються, відновлюється добре самопочуття.

Після перенесеного гострого гепатиту, а також за порушення травлення, варикозного розширення вен, алкоголізму як додаткове лікування призначають регулярний прийом настою з розторопші. До розторопші можна додавати і м’яту перцеву — це не тільки поліпшить смак настою, а й посилить лікувальну дію.

Олія розторопші

Для приготування олії можна скористатися 3 способами.

Спосіб 1. Подрібнити насіння розторопші на млинку для кави і залити його олією у співвідношенні 1:2. Настояти 2—3 тижні за кімнатної температури, періодично струшуючи. Потім олію злити (без осаду) і використовувати для лікувальних цілей. Також нею можна заправляти салати.

Спосіб 2. Насіння розторопші подрібнити на кавовому млинку, засипати в термос і залити олією (1:2), підігрітою до 60 градусів. Настояти добу, потім профільтрувати і олія готова до застосування.

Спосіб 3. Насіння розторопші варити у маслиновій олії на водяній бані протягом 10—15 хв (на 0,5 л олії — 5—6 ч. л. насіння), перецідити і олія готова.

У разі клімактеричного атрофічного вагініту набрати у шприц без голки 3 мл олії розторопші і ввести в піхву, лежачи на спині і зігнувши ноги в колінах, після чого підняти стегна і 5—7 хв залишатися в такому положенні. Курс лікування — 12 процедур.

За ерозії шийки матки і трихомонадного кольпіту змішати 50 мл олії розторопші і 0,5 ч. л. олії чайного дерева; застосовувати так само, як у попередньому рецепті. Курс — 12 процедур.

Атеросклероз

Приймати по 1 ч. л. шроту 3—4 рази на день за 30 хв до їди, а під час їди — по 1 ч. л. олії розторопші. І те, і те можна додавати в їжу: олією заправляти салати, а шротом посипати другі страви. Курс лікування — місяць.

Для омолодження шкіри обличчя


Накладати серветки, просочені олією розторопші, на проблемні ділянки шкіри на 15—30 хв 1—2 рази на день. Шкіра набуває свіжого і здорового вигляду. 

Догляд за руками та нігтями


Олією розторопші злегка масажувати чисту шкіру рук, ніг, нігті 2—3 рази на день.

Догляд за волоссям

Олію розторопші змішати з шампунем або бальзамом для волосся у співвідношенні 1:10, суміш нанести на волосся і голову, втерти легкими рухами у шкіру голови, залишити на 5—10 хв, потім змити.

Олію розторопші застосовують для розслаблювального масажу через день: підвищує опірність організму, посилює імунітет. Для антицелюлітного ефекту слід робити більш жорсткий масаж проблемних ділянок шкіри.

Як профілактичний засіб вживати щоденно по 1 ч. л. олії після їди або у складі салатів і каш протягом 1—2 місяців.

Як засіб, що доповнює фармакотерапію у разі захворювань печінки, травного тракту та серця: приймати по 1 ч. л. двічі на день за 30 хв до їди протягом 30 днів. Після тижневої перерви курс можна повторити.

Дуже ефективним є застосування олії розторопші за опіків, ран та виразок, які довго не гояться, шкірних захворювань. На попередньо оброблену уражену ділянку накладати марлеву серветку, змочену в олії.

Також у разі ран, порізів і забиття можна застосовувати інший засіб: нижнє листя розторопші подрібнити, попередньо видаливши з нього колючки, і прикладати до болючих місць; пов’язку змінювати 1—2 рази на день.

Настоянка розторопші

50 г подрібненого насіння залити 0,5 л горілки, настояти, періодично струшуючи, 1—2 тижні, після цього настоянку перецідити. Приймати для профілактики захворювань печінки, шлунка, кишечнику по 20—25 крапель перед їдою до 5 разів на день.

                                                    За матеріалами сайтів www.nsp-ua.info та сайту "Ваше здоров`я”.

                                                                        ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 

Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті    http://korjukivka-sity.at.ua/  

ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я      http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2591 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України