КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Лютий » 14 » Круглий-стіл “Корюківка у смертельному вогні”
13:24
Круглий-стіл “Корюківка у смертельному вогні”

            Круглий-стіл "Корюківка у смертельному вогні”  


.
 

   12 лютого з ініціативи всеукраїнської газети "Голос України” у місті Корюківка відбувся "круглий стіл” на тему: "Корюківка у вогні” за участю відомих істориків – науковців, журналістів.

  Серед запрошених були: провідний науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Ростислав Пилявець, кандидат історичних наук (він ще в 2009 р. першим в Україні зробив наукову експертизу, організував експертну оцінку фахівців та підтвердив висновок С.В.Бутка, що Корюківська трагедія була найбільшою в Другій світовій війні в Європі серед подібних злочинів), заступник головного редактора газети "Голос України” Володимир Краснодемський, науковий співробітник, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко, керівник Чернігівського обласного "Пошукового клубу "Пам’ять Перемоги” Михайло Балан, голова Корюківської райдержадміністрації Олександр Довгаль, свідок Корюківської трагедії Діна Корнієвська, науковий співробітник Корюківського історичного музею Оксана Толкачова і начальник відділу культури та туризму Корюківської райдержадміністрації Людмила Бабич.

Ведучий заходу власний кореспондент "Голосу України” Сергій Павленко означив коло загальних питань, що виносилися на обговорення, зокрема: чому у роки Другої світової війни нацисти масово знищували мирне населення? Чиїми руками це робилося? Якою була позиція партизан? Аналізуючи трагічні події, які на початку березня 1943 року забрали життя майже семи тисяч мешканців Корюківки, науковці дійшли висновку: це найжахливіша трагедія у Європі часів Великої Вітчизняної війни.

Будівництво Меморіалу у Корюківці має бути не лише даниною пам’яті закатованим і страченим по-звірячому безневинним душам наших земляків, меморіальний комплекс повинен містити відомості про злочини німецьких загарбників по відношенню до мирного населення в масштабах усієї України, закарбувати у свідомості прийдешніх поколінь – нацизму і фашизму немає місця на Землі!

Учасники засідання ознайомилися з результатами пошукових робіт та ексгумації останків жертв Корюківської трагедії, яку під керівництвом Михайла Балана було проведено восени минулого року. Про підготовку до початку будівництва меморіального комплексу розповів Олександр Довгаль.

                                                                 Ірина Гайова, редактор Корюківської районної газети "Маяк”

                                                                                          Джерело   http://monitor.cn.ua/ua/culture/11045

Категорія: Право знати | Переглядів: 714 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України