КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Липень » 10 » Кричущі проблеми селян потонули в популізмі парламентарів
10:16
Кричущі проблеми селян потонули в популізмі парламентарів

    Кричущі проблеми селян потонули в популізмі парламентарів 

.

  Наближення місцевих виборів і бажання окремих політиків сподобатися тим чи іншим верствам населення призводить до драматичних подій, які ми спостерігали минулого тижня. Поряд з цим проблематика селян залишилась поза увагою. Звісно, у селян зараз гаряча пора збору врожаю, тому їм ніколи влаштовувати масові пікети біля парламенту.

  Першим і найбільш болючим для більшості мешканців сіл є низькі закупівельні ціни на молоко. У більшості сільських домогосподарств молочне скотарство є чи не єдиним джерелом доходів. Упродовж року ми спостерігаємо зростання цін у магазинах на все, включаючи молоко, проте закупівельні ціни залишаються на рівні 2012 року. Впродовж останніх шести місяців я з колегами неодноразово звертався до уряду з клопотанням врегулювати дане питання. Окрім цього, уряд отримує тисячі звернень з аналогічними вимогами від рад усіх рівнів. Мною було подано відповідний законопроект, який встановлює мінімальні ціни на молоко – це не властиві для парламенту функції, проте в ситуації абсолютного ігнорування зі сторони уряду – це крайня міра, але навіть вона вже чотири пленарні тижні ставиться до порядку денного таким чином, щоб парламент не встигнув її розглянути. Нарешті, минулої п’ятниці стало відомо, що у Мінагрополітики таки дійшли руки і до найбіднішого селянина, було утворено робочу групу з вивчення даного питання, вже є підозра у порушенні антимонопольного законодавства. Щиро сподіваюсь, що дана проблема буде розглянута швидше, ніж міністерство звернуло на неї увагу. 

  Наступною проблемою, яка тісно пов’язана з першою, є дотація для тваринництва, право на яку аграрії втратили з 1 січня цього року. Повернувши минулорічну дотацію, ми частково можемо вирішити перше питання, адже кінцевими отримувачами дотації є саме селяни. Законопроект схвалений профільним комітетом, до якого я входжу, і готовий до прийняття в цілому. 

  Найважливішим питанням, що потребує пошуку зваженого рішення, є питання оподаткування аграріїв. Міжнародні кредитори змушують український уряд відмовитись від пільгового оподаткування підприємств аграрної галузі. Мотиви наших іноземних партнерів зрозумілі, адже пільгове оподаткування автоматично створює можливості для зловживань. Аграрний сектор – єдина галузь, яка демонструє позитивну динаміку, аграрії є найбільшими експортерами, вони щорічно створюють нові робочі місця і збільшують відрахування до бюджету і державних монополій, таких як «Нафтогаз», «Укрзалізниця» тощо. На моє переконання, перегляд існуючого режиму оподаткування для аграріїв призведе до незворотних наслідків, які повністю нівелюють очікуваний ефект.    У всьому світі сільське господарство  є дотаційним, щороку аграрії отримують сотні мільярдів доларів державної підтримки, це окрім дешевих кредитів та розвинутої аграрної науки. На превеликий жаль, вітчизняні аграрії не отримують з переліченого нічого, пільговий режим оподаткування є чи не єдиним стимулом для розвитку селян. Припустимо, держава замінить податкові пільги дотаціями, за прикладом Європи чи США, проте в умовах тотальної корупції про справедливий розподіл цієї дотації не може бути й мови. Чинні норми законодавства передбачають збереження існуючих умов оподаткування аграріїв до 2018 року, до того часу порушувати дане питання не потрібно. В умовах нестабільного валютного курсу і слабкої банківської системи аграрії мають отримати гарантію того, що існуючі правила гри будуть збережені, а решту вони зроблять самі, головне – не втручатися. 

   Після подій минулого тижня у залі парламенту увага ЗМІ та економічних експертів зосереджена виключно на популістському питанні, при тому що поряд є набагато складніша проблематика, яка стосується чверті економіки та найбільшого експортера України, 40% її мешканців.

  Наближення місцевих виборів і популізм, на якому вже будують передвиборну кампанію деякі політичні сили, може відволікти парламентарів від реальної роботи та прийняття прагматичних рішень. Наступний пленарний тиждень має стати не лише тижнем виборів, а й тижнем, коли парламент без популізму прийме відповідальні рішення, на які очікують українські селяни. 

      прес-служба народного депутата України Анатолія ЄВЛАХОВА,
телефони для довідок: Володимир Лисенко: Київстар: (097) 551 45 20; МТС: (066) 543 05 20; Лайф: (063) 999 96 20

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 706 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України