КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Листопад » 29 » КОЖНА БІДНА ЛЮДИНА МАЄ БУТИ ЗАХИЩЕНА СУБСИДІЄЮ - ПОРОШЕНКО З ВІЗИТОМ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ
10:01
КОЖНА БІДНА ЛЮДИНА МАЄ БУТИ ЗАХИЩЕНА СУБСИДІЄЮ - ПОРОШЕНКО З ВІЗИТОМ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ
  

   КОЖНА БІДНА ЛЮДИНА МАЄ БУТИ ЗАХИЩЕНА СУБСИДІЄЮ -           ПОРОШЕНКО З ВІЗИТОМ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

 

Президент України Петро Порошенко під час представлення нового голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Мисника громадсько-політичному активу, поставив новому очільнику низку задач із розвитку області та продовження започаткованих реформ.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

"Вперше державний бюджет України буде складати більше одного трильйона гривень. Ми майже втричі збільшили видаткову частину бюджету у порівнянні з 2013 роком", - зауважив глава держави.

Президент також зазначив, що 52% зведеного державного бюджету складають бюджети місцеві, а це є реальним результатом децентралізації.

"І лідери громад відчули на собі преваги децентралізації… зростає бюджет розвитку, зростають можливості голови (громади – ред.). Зростає фінансування програм і скорочується відстань від громади до влади, яка здатна приймати рішення", - зазначив він.

Глава держави підкреслив, що пишається тим, що децентралізація була започаткована в області ще під час його приїзду на Чернігівщину у 2014 році.

"Тоді ніхто не вірив – хто ж добровільно віддає владу і гроші? Влада була в Києві, чого ж її віддавати на місця?", - нагадав Петро Порошенко першу реакцію на цю реформу.

"На сьогоднішній день місцеві бюджети більше ніж державний бюджет. І той, хто по-справжньому працює, той заробляє гроші і без погодження з Києвом забезпечує зростання життя в громаді", - підкреслив він.

"Перше завдання – це оборона. Друге завдання – це захист людей", - звернувся глава держави до Олександра Мисника.

"Жодна бідна людина не має постраждати. Кожна бідна людина має бути захищена субсидією", - підкреслив президент важливість максимального спрощення доступу до субсидій громадян, які їх потребують.

"Не дати дискредитувати реформи", - особливо наголосив Петро Порошенко.

За його словами, Чернігівщина є одним із лідерів створення об’єднаних територіальних громад. Президент підкреслив, що має бути знайдено можливість законодавчо забезпечити проведення чергових виборів в об’єднаних громадах, попри особливий правовий режим.

"Як воєнний стан не може пересунути президентські вибори, так і нам потрібно зробити все можливе для того, щоб знайти можливість провести вибори в об’єднаних територіальних громадах", - зазначив він.

Петро Порошенко зауважив, що це також буде одним із завдань нового голови ОДА – пошук порозуміння у питанні забезпечення захисту волевиявлення громадян.

Він також зазначив, що кожен член громади повинен бути повністю проінформованим про плани розвитку громади у 2019, 2020, 2021 роках. Має бути середньострокове планування реалізації проектів розвитку громади і кошти громади не мають лежати без руху на депозитах. "Люди повинні краще жити вже зараз", - підкреслив глава держави.

За його словами, важливим фактором розвитку області є і залучення інвестицій.

"Чернігівщина також тут не пасе задніх. І за інвестора треба боротися", - підкреслив президент.

Петро Порошенко також наголосив на важливості розвитку проекту сільської медицини. Він нагадав, що Генеральна прокуратура повернула в бюджет 1,5 млрд доларів, вкрадених у держави колишнім керівництвом.

"Серед пріоритетів, на які вони мають бути використані, були – оборона країни, в тому числі і будівництво гуртожитків для військовослужбовців-контрактників,… і кошти були спрямовані на сільську медицину", - зазначив президент.

"Ми маємо захисти конституційне право кожного мешканця села на надання якісної медичної допомоги", - підкреслив Петро Порошенко та додав, що проект сільської медицини передбачає і розвиток телемедицини, яка розширить можливості для отримання висококваліфікованої лікарської допомоги у сільській місцевості та найвіддаленіших куточках держави.

Водночас глава держави розкритикував темпи впровадження цього проекту будівництва сільських амбулаторій.

"Сьогодні по Україні схвалено 513 проектів на суму більше 3 млрд грн., ще 250 млн грн. буде витрачено на закупівлю автомобілів для цих амбулаторій. Але мене не влаштовує, що поки що з цих амбулаторій будується лише трохи більше 90. Я такі темпи не сприймаю. Гроші є. І ми це маємо захистити", - резюмував він.

В рамках робочої поїздки глава держави також ознайомився із роботою Центру надання адміністративних послуг Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

Раніше "Прямий" повідомляв, що президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Чернігівську область представив нового голову Чернігівської обласної державної адміністрації.

                                                                                                      https://prm.ua/poroshenko-postaviv-zadachi


Категорія: Громада та влада | Переглядів: 482 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України