КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Грудень » 30 » Кожен край має свій звичай і свої традиції святкування
07:31
Кожен край має свій звичай і свої традиції святкування

    Святкування  Нового  року:  кожен край  має свої  звичаї  і  традиції   

.

      Кожен край має свій звичай і  свої традиції  святкування  зустрічі Нового та  Старого Нового року  .       Українці  в новорічну ніч  традиційно ходять до ялинки на зустріч з друзями і Дідом Морозом, збираються за святковими столами, гуляють до ранку, знову йдуть до ялинки, а на  Старий Новий рік шедрують та засівають...

    Незабаром  для  українців  відкриються європейські  кордони, то  можна буде  в новорічну ніч завітати до будь- якої держави і  подивитися як там зустрічають Новий рік, а взагалі в  Європі  існує чимало цікавих  різноманітних традицій зустрічі Нового року,отож  пропонуємо дізнатися про них  у цій підбірці.
 
  31 грудня пишними феєрверками в Шотландії розпочинається зимове свято "Hogmanay". Чоловіки йдуть вулицями у традиційних кілтах. Несуть віскі, шматки вугілля і хліб з родзинками. Із цим усім заходять до осель - такі собі посланці щастя, на зразок українських колядників. Рівно опівночі співають старовинну кельтську пісню  
 
  У Данському королівстві існує стара добра традиція: о 18 годині монархиня - Маргрете - звертається до підданих по радіо і телебаченню. Потім люди вечеряють із друзями і п’ють багато шампанського. Вночі їдять "Kransekage" - яскраво прикрашений пиріг з мигдального тіста. Той, хто після шампанського й аквавіту ще здатен підвестися, опівночі стрибає зі стільця.
 
  У Німеччині в Новий рік дарують щасливі талісмани: у вигляді сажотрусів, конюшини або свинок. А ще - символічні металеві фігурки різного значення. По телебаченню показують "Вечерю на одного": старенька святкує свій 90-й день народження із чотирма померлими друзями. Всіх їх заміняє батлер, який наприкінці вечора стає п'яний як квач. Цікаво, що стрічка іде англійською мовою.
 
  В Австрії з усіх радіоприймачів і телевізорів опівночі лунає вальс "Дунайські хвилі": із гаслом "влитися в Новий рік" всі у ритмі вальсу втанцьовують у наступний рік. Пригощаються солодкими "щасливими рибками". Увага: спочатку треба відкусити плавник, щоби щастя не впливло. Погана прикмета: розвішувати білизну у новорічну ніч. Це приносить нещастя.
 
  У Швейцарії на Новий рік організовують паради, б’ють у барабани і галасують - це має відлякати привидів і демонів. Іноді запускають ракети. Швейцарці полюбляють найхолоднішу пору року й охоче влаштовують новорічний салют. Не обходиться святкування і без традиційного сирного фондю. 

  Іспанці мають веселу новорічну традицію: поки годинник відбиває північ, треба з’їсти по виноградині на кожен удар. При цьому не можна ані проковтнути жодну, ані помилитися з підрахунком, адже тоді новий рік буде невдалим. У селах і містах люди збираються на майданах і разом з усім світом святкують Новий рік. О 5-й ранку їдять churros - гарячу випічку із заварного тіста.
   
  У Франції влаштовують застілля: з вишуканими стравами, шампанським і хорошим вином. Готують національну страву "Foie Gras" - гусячу печінку, особливо популярну під час новорічного святкування. Французи не надто активно стріляють петардами - їх зазвичай притримують до 14 липня, Дня республіки. Натомість у новорічну ніч вони насолоджуються чарівним підсвітленням Ейфелевої вежі та Тріумфальної арки.

  Італійці дарують одне одному червону білизну - у крамницях під новий рік справжній ажіотаж на неї. У святкову ніч треба добре попоїсти: зазвичай готують свинячу рульку із сочевицею. Це приносить щастя. Гарною прикметою вважають викинути з вікна стару білизну. Тоді, переконані італійці, більше не буде безладдя. А ще вони пишуть на шматочках паперу побажання і спалюють їх.
 
  У Чехії рікою ллється ігристе. Закусують його традиційними бутербродами, що називаються "Chlebicky". Щоб дізнатися свою долю у наступному році, розрізають яблуко: якщо всередині бачать хрест і насіння, це не віщує нічого доброго. Коли ж побачене нагадає зірку, це означає удачу в новому році. Опівночі по телебаченню грає національний гімн, а в столиці - Празі - вибухає пишний салют.
 
 Болгари святкують новий рік гучно і смачно. Так вони проганяють злих духів. Перевдягнені монстрами чоловіки у страшних масках танцюють і гучно дзвонять у причеплені до костюмів дзвони. Це обіцяє добрий врожай і добробут у новому році. А удари по спині віщують здоров’я і багатство.
 
  У новорічну ніч греки грають в азартні ігри: переможцю в новому році щаститиме, а тому, хто програв, пощастить принаймні в коханні. Поширена традиція - випікати хліб із монеткою всередині. Кому дістанеться шматочок з монетою, той у новому році розбагатіє. Цього року в хлібі, імовірно, ховатимуть одразу кілька монеток. Фінансове щастя не завадило би багатьом грекам.
 
  У Туреччині щастя приваблюють так: опівночі відкривають крани, а всі двері спочатку відчиняють, а потім зачиняють. Удачу і здоров’я, вважають турки, приносить і червона білизна. Задля злагоди і спокою гучно сміються і їдять солодощі. У багатьох місцях країни ставлять ялинку, під якою складають подарунки від "Noel Baba" - святого Миколая.

                                                                                                                                     З Новим Роком!
Категорія: Свята | Переглядів: 561 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України