КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Березень » 14 » Коропська ОТГ хоче отримати гроші від навколишніх сіл, діти з яких їздять до неї до шкіл
08:47
Коропська ОТГ хоче отримати гроші від навколишніх сіл, діти з яких їздять до неї до шкіл
 

Коропська ОТГ хоче отримати гроші від навколишніх сіл, діти з яких їздять до неї до шкіл

 

Коропська об’єднана територіальна громада хоче, аби сільради, які у перспективному плані були, але не увійшли у склад ОТГ, платили гроші за дітей, котрі їздять до них у школу і дитсадки. Таких сіл, де немає школи і дитсадка, два: Сохачі і Райгородок. Із Сохачів дітей возять у дитсадок і школу в Риботин. Із Райгородка їздять до Лукнова.

— У лютому від в. о. голови Коропської РДА Валентини Саволей прийшов лист. Діти нашого населеного пункту відвідують заклад, що утримується за рахунок коштів Коропської ОТГ. Голова Віктор Журавель звернувся до райдержадміністрації щодо відшкодування. Нас просять передбачити та перерахувати гроші на утримання дітей (за навчальний рік) на суму 150,5 тисячі гривень до бюджету Коропської об’єднаної громади, — каже Михайло Гладиш, сільський голова Сохачів. — Переговорили з нашими депутатами. Обдзвонив адміністрації, побалакали. Прийшли до висновку — це нонсенс. Наш «білий дім» до цієї історії ніякого відношення взагалі не має. Бо кошти на дітей виділяють райради, бюджет яких уже закладений, затверджений.

Як виділялися гроші на автобус, з бюджету сільради ми передали 43 тисячі. Тепер він возить дітей і по території об’єднаної громади. Та у листі мова йде не про підвіз шкільних автобусів, бо і з цим питань би не було. Виділили 20 тисяч гривень з сільського бюджету і возіть. А за навчання-харчування. З нашого села до Риботинської школи ходить вісім дітей, у дитсадок четверо. За кожну дитину виставили рахунок досі, вісім тисяч гривень на рік. Якщо і стягувати з сільради гроші, то тільки з наступного року. Поговорив з райгородським сільським головою Наталією Яременко. У них 24 дитини ходить у Лукнівську школу і шестеро до дитсадка. Три десятки, сума набігає солідна, близько 300 тисяч гривень на рік. Це накладно для них. Наша сільрада не пропаде. Але із солідарності підтримаємо Райгородок.

Бо зібралися — типу, як трійка при Сталіні, вирішили: оце ваші діти, оце ми порахували, оце платіть. Шум підняли. Приходять люди, жаліються. Коропське начальство налякало, якщо не сільрада, то батьки будуть платити. Казали, через необ’єднання у лікарню пускати не будуть. Недобре так робити. Поки існують райони, усі повинні разом співпрацювати. Я сказав, дороблю людям газ, і будемо платити з початку нового року, як годиться.

З директором Коропської школи вже балакав, прорахували, виходить якщо у Риботин возити дітей, то вісім тисяч, а до Коропа — шість.

Чому не об’єдналися?

— Люди не схотіли. Сільрада у нас самодостатня. Провели газ до села. Люди сказали, зробимо проектну документацію, протягнемо газ по селу, тоді будемо думати, приєднуватись чи об’єднуватись.

— Чому громада повинна нести на собі затрати на підвіз і харчування дітей з сіл, які не увійшли до складу ОТГ? На рахунках у цих сільрад є кошти. Вони собі виписують премії. А за дітей, яких тепер утримуємо ми, платити не хочуть. Сохачі повинні платити у місяць близько 11 тисяч гривень. Райгородок близько 26 тисяч. За рік ми нарахували збитків близько 480 тисяч гривень Місяць з головами Райгородка і Сохачів намастися носій діалог. Але не вийшло. Звернулися до райдержадміністрації, райради. За рішенням сесії, поки райрада кошти буде компенсувати. Але проплати ще не було.


                          Автор: Юлія Сіменець, тижневик «Вісник Ч» №10 (1609), 9 березня 2017 року, gorod.cn.ua
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 463 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України