КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Серпень » 21 » Корюківська міськрада: мільйонери, офшори та «недорогі» авто
14:27
Корюківська міськрада: мільйонери, офшори та «недорогі» авто
  

Корюківська міськрада: мільйонери, офшори та «недорогі» авто

Моніторинг проводила Громадська організація "Агенція міських ініціатив”.

. 3 мільйонери, 6 депутатів без житла, депутати, що декларують занижену вартість авто – такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Корюківської ОТГ.  Серед мільйонерів - депутати з "Нашого краю”, "Аграрної партії” та РПЛ

  Найбільш заможним депутатом Корюківської міської ради відповідно декларації за 2017 рік став Олег Земляний від партії "Наш край”, підприємець. У минулому році дохід депутата склав 5,3 млн грн. До того ж дружина разом з сином заробили 2,6 млн грн від підприємницької діяльності.

  "Я деревообробкою займаюсь. Я є ФОПом і дружина є ФОПом. У мене до цього було 18 млн. грн оборота, але це ж не значить, що я їх заробив. І кредит у мене 400 тис грн. В принципі я в бізнесі з 2000 року, а депутатом я всього рік. Отже воно все зароблено протягом всіх років. Тому за 20 років 5 млн - це нічого, це ми бомжі в порівнянні з європейцями”, - пояснив депутат.

  Друге місце за рейтингом найбагатших серед депутатского корпусу Корюківської міської ради посідає представник "Аграрної партії”. Це директор агрокомпанії "Урожай” Олександр Левицький. За минулий рік він заробив 4,3 млн грн, його дружина - трохи більше мільйона гривень. Також згідно декларації депутат в минулому році позичив 2,8 млн. грн третім особам.

  Згідно поданої декларації депутат є власником Агрокомпанії "Урожай”, співласником "Агропрактик”, а його дружина - співвласниця ТОВ "Фуд Сервіс 2017”. Згідно даних youcontrol по всім кінцевим бенефіціарам значиться адреса в Луганську.

  Але від вищезазначених підприємств депутат і його дружина не заробили жодної копійки за минулий рік. Натомість свої мільйони вони заробили в Приватному сільськогосподарському підприємстві "Колос”, Сільськогосподарському ТОВ "Дружба”, Приватному сільськогосподарському підприємстві "Праця”, Приватному сільськогосподарському підприємстві "Червоний маяк” та фермерському господарстві "Урожай СЛ”. Всі ці підприємства мають "офшорні” коріння і належать одній фірмі "УРОЖАЙ СИСТЕМ ЛІМІТЕД" з Кіпру, також у всіх підприємствах значиться малий статутний капітал.

  До того ж, згідно даних в декларації, депутат немає місця проживання - не вказав жодної житлової площі.

  Натомість їздить він на Mercedes-Benz CLS 500 2012 року випуску, вартістю в $38,5 тис. А його дружина - Mercedes-Benz ML 350 CDI 4 MATIC 2013 року випуску, вартічстю в $32 тис.

  На жаль, зв’язатись з депутатом для коментаря нам так і не вдалося.

  Закриває трійку мільйонерів Максим Станіславський, підприємець та депутат від Радикальної партії Олега Ляшка. За минулий рік депутат задекларував 1,4 млн. грн. 

Заробили менше прожиткового мінімуму

  Значно гірші справи у депутата від Аграрної партії Артема Лисиці. Згідно декларації він тимчасово не працює і дохід задекларував за минулий рік майже 13 тис грн. До того ж він не вказав жодної житлової площі.

  На питання, як же Артем Лисиця прожив минулий рік за майже 13 тис грн, відповів, що працював по трудовому договору: "Ну як у селі живуть? Лисички, гриби збираємо. Стіни рівняємо, стелі вішаємо. Плюс по трудовому договору по сезону я працюю”.

  Депутатка з Аграрної партії Світлана Симончук також задекларувала минулорічний дохід, менший прожиткового мінімуму - 14,3 тис грн. Вона також тимчасово не працює. Натомість члени їх родини заробили майже 97 тис грн за 2017 рік. 

Депутати без житла

  Звичною помилкою для депутатів кожної ОТГ є прочерк у графі "нерухомість декларанта”. Слід зазначити, що за правилами подання е-декларації необхідно вказувати все майно, яке є не тільки на праві власності, але й у користуванні. Тобто всі депутати, які не вказали житло, але не живуть на вулиці – зробили помилки. З правилами подання можна ознайомитись на сайтіНаціонального агенства з питань запобігання корупції.

  Депутатів Корюківської міської ради, котрі допустили аналогічну помилку, виявилось аж 6 людей: Світлана Лещенко (БПП "Солідарність”), Олександр Левицький (Аграрна партія України), Олександр Левченко (Аграрна партія України), Анастасія Плющ (Аграрна партія України), Артем Лисиця (Радикальна партія Олега Ляшка), Валерій Чепа(Батьківщина).

  Світлана Лещенко, депутатка від БПП "Солідарність”, яка працює головним лікарем пояснила, що квартиру вона знімає, а у власності свого житла немає: "Я знімаю квартиру. І не знала, що все-одно треба вказувати житлову площу навіть, якщо вона не належить мені”.

  Депутат від Аграрної партії України Олександр Левченко (Управління поліції охорони в Чернігівській області, завідувач сектору обслуговування технічних засобів) був незадоволений нашим дзвінком і попросив в майбутньому надсилати йому подібні питання в письмовому вигляді. Хоча на наше питання, чи вважає він, що депутати - це публічні особи, відповів: "Так, я вважаю себе публічною особою”.

  А ось відсутність в декларації місця проживання депутат пояснив так: "Тому що я в тещі живу. Я нічого протизаконного не бачу в тому, що я в тещі живу. Перевіряйте. Нехай перевіряє суд, чи правильно, чи ні. А я ж то не власник, тому в декларації це вказувати не обов’язково”.

  Анастасія Плющ, головний юрисконсульт ПСП «Червоний маяк» та депутатка від Аграрної партії спочатку була здивована, що треба було вказувати житло, власником якого вона не є:

"Я проживаю в будинку батьків. Я вказую місце, де я зареєстрована. Але він мені не належить. Я ж не можу вказати, що він мій”.

  Але потім пообіцяла в майбутньому врахувати дані зауваження: "Я врахую ваші зауваження. В цьому немає проблем. Я не приховую, де я проживаю. Справа в тому, що я цього в роз’ясненнях ніде не бачила. Що таке декларація - я знаю, ще з паперового його вигляду. Раніше з цим не виникало ніяких питань. Але дякую за інформацію, вона для мене буде корисною”.

  Артем Лисиця, депутат від Радикальної партії також не вказав жодної житлової площі, де проживає:

"Там прописка змінювалась. У мене ще немає житлової площі. Мені ще тільки 30 років. Ще не заробив на житлову площу. Виправимо цю помилку в майбутньому”.

  Агроном ТОВ «Забарівське» та депутат від партії "Батьківщина” Валерій Чепа відсутність житлової площі в декларації пояснив так: "У власності нерухомості немає, але прописаний за певною адресою. Зачекайте, коли я подавав декларацію я проживав за даною пропискою і проживаю зараз там, і ніякого нерухомого майна на мені немає. Що я міг вказувати ще?”. 

Автолюбителі та занижені ціни на авто

  Найдорожчий автопарк у родини мільйонера Олександра Левицького. Депутат їздить на Mercedes-Benz CLS 500 2012 року випуску, вартістю в $38,5 тис та на Volkswagen Amarok 2012 року, вартістю $22 тис. А його дружина має у власності Mercedes-Benz ML 350 CDI 4 Matic 2013 року випуску, вартістю в $32 тис.

  На другому місці ще один мільйонер Олег Земляний, який вказав в своїй декларації AUDI Q5 2014 року за 820 тис грн. Окрім цього, у власності родини депутата є ще 6 вантажних та 4 легкових авто. Окрім цього, ми помітили цікаву річ. Дружина депутата придбала в 2016 році Hyndai Elantra 2012 року випуску за 10 тис. грн, яка зараз коштує більше $12 тис.

  "У мене є експертна оцінка, що авто дружини коштує 10 тис грн. Іншу суму я не маю права ставити. Все по закону”, - пояснив депутат.

  На третьому місці можна виділити технічного директора ПАТ «Слов’янські шпалери КФТП» та депутата від "Блок Петра Порошенка "Солідарність” Сергія Бабича. У його власності зазначений Nissan Teana J32 2013 року випуску (255 тис. грн), KIA Sportage 2.0 MT2 2007 року випуску, вартістю $9,9 тис. Також в декларації значиться, що його дружина придбала Toyota Corolla 2007 року випуску в 2017 році за 100 тис. грн, хоча ринкова вартість авто складає $7,9 тис.

  Слід зазначити, що контактні дані депутатів Корюківської міської ради на момент підготовки даного матеріалу були відсутні на офіційному сайті міськради. Хоча інформація про депутатський корпус разом з фото депутатів на сайті є. Контакти депутатів були надані тільки після офіційного запиту на отримання публічної інформації. 

                                                                                  ГО "Агенція міських ініціатив”

Категорія: Право знати | Переглядів: 539 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України