КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Лютий » 22 » Корюківка, Короп і Сосниця хочуть у складчину придбати міні — асфальтний завод за 5,5 млн грн
10:03
Корюківка, Короп і Сосниця хочуть у складчину придбати міні — асфальтний завод за 5,5 млн грн

    Приклад співробітництва територіальних громад                                                                                  Корюківка, Короп і Сосниця хочуть у складчину придбати міні —              асфальтний завод за 5,5 млн грн

.Три об’єднані територіальні громади — Корюківська, Сосницька і Коропська підписали договір про реалізацію спільного проекту. Він передбачає придбання одного на три громади компактного асфальтного міні — заводу для виконання ямкового ремонту доріг.
Сусіди. City дізналися, хто ініціатор такої ідеї і як це все відбуватиметься.

Запропонувала Сосниця

Корюківський міський голова Ратан Ахмедов розповів, що ідею з придбанням міні — заводу підкинув сосницький мер Андрій Портний, з яким вони товаришують. Але купуватимуть його не за власні кошти громад.

Хочуть подати проект і отримати підтримку з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР): 70% державні кошти і 30% співфінансування громад.

Втілити його в життя вони зможуть лише у 2020 році, бо на нинішній рік перелік проектів, які фінансуватимуться з ДФРР, затверджений.

І постаратися доведеться добре, щоб їхній проект не відхилили члени спеціальної комісії при облдержадміністрації, котрі щороку відбирають найкращі пропозиції з місць. 

Раніше відповідна обласна комісія затверджувала багато проектів, які стосувалися ремонтів об’єктів соцкультпобуту: лікарень, шкіл, закладів культури тощо. Тепер пріоритети змінились — перевагу надають ініціативам, які матимуть у майбутньому фінансовий зиск для громад і районів.

                          Скільки коштує міні — завод і що собою являє?

Такий асфальтний міні — завод коштує приблизно 5,5 мільйона гривень. Це машина, призначена для механізації ямкового ремонту проїжджої частини асфальтобетонного дорожнього покриття — вибоїн, тріщин та інших дефектів.

Інгредієнти для виготовлення суміші доведеться купувати. Економити зможуть відсотків десять на амортизації.

Однак головне навіть не вартість матеріалу та робіт, а те, що дуже дорого винайняти техніку, наприклад, у Броварах, власники якої схочуть у маленьких районах латати дірки на дорогах. Таких виконавців цікавлять великі обсяги робіт.

Маючи свій міні — завод, громади і собі в будь — який час лагодитимуть дорожнє покриття, ще й зможуть заробляти кошти. Отже, це саме той проект, котрий працюватиме на перспективу. 

Створять комунальне підприємство

Якщо у мерів трьох громад все вийде і вони придбають міні — завод, то створять спільне комунальне підприємство на базі Сосницької ОТГ. Там стоятиме диво — техніка і обслуговуватимуть її сосницькі спеціалісти.

А заявки на ремонти своїх доріг цьому КП оплачуватиме кожна громада окремо. В залежності від обсягів робіт.

Договір про міжмуніципальне співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту «Поліпшення дорожніх умов та транспортного обслуговування населення громад Сосницької, Коропської селищних рад та Корюківської міської ради» підписали у четвер 21 лютого.

                                                                                                Ірина ГАЙОВА         Сусіди. City

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 488 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України