КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Вересень » 8 » Комунальні пільги для ветеранів: кому і скільки?
17:01
Комунальні пільги для ветеранів: кому і скільки?

Комунальні пільги для ветеранів: кому і скільки?

Відповідно до статей 12,13,14 Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-ХІІ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» ветерани війни мають право на пільгову знижку плати за користування житлом (квартирна плата) та комунальними послугами (газом, електроенергією, водопостачанням і водовідведенням, теплопостачанням та іншими послугами) в межах норм, передбачених чинним законодавством.

Розмір пільгової знижки на оплату послуг залежить від пільгової категорії, а саме: інваліди війни мають право на знижку в розмірі 100 %, учасники бойових дій – 75 %, учасники війни – 50 %. Зазначені пільги надаються ветеранам війни незалежно від того, хто є наймачем і яка форма власності житлового фонду, з урахуванням членів їх сімей, які проживають разом з ними і визначені чинним законодавством.

Норми в межах, яких надаються пільги визначені постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1996 р. № 879 «Про встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, які мають пільги щодо їх оплати», а саме, пільги надаються в межах таких норм:

а) споживання електричної енергії на комунально-побутові потреби: у розмірі 75 кВт. год на сім'ю з однієї-двох осіб на місяць, у тому числі, якщо обидва члени сім’ї мають право на знижку і додатково 15 кВт. год на кожного іншого члена сім’ї, а також осіб, які не належать до членів сім’ї пільговика, але зареєстровані і проживають у зазначеному житловому приміщенні (будинку) і мають право на знижку плати, але не більш як 150 кВт. год на місяць.

У будинках, обладнаних стаціонарними електричними плитами, у розмірі 100 кВт. год на сім’ю з однієї-двох осіб на місяць, у тому числі, якщо обидва члени сім’ї мають право на знижку і додатково 25 кВт. год на кожного іншого члена сім’ї, а також осіб, які не належать до членів сім’ї пільговика, але зареєстровані і проживають у зазначеному житловому приміщенні (будинку) і мають право на знижку плати, але не більш як 200 кВт. год на місяць;

У будинках, обладнаних електроопалювальними установками, - 28 кВт.год на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період із розрахунку 21 кв. метр опалюваної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю, але не більше загального розміру опалюваної площі.

б) споживання природного газу для побутових потреб:

у разі використання на опалення житла: у розмірі 21 кв. метра опалюваної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, і додатково 10,5 кв. метрів на сім'ю - 11 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр площі на місяць в опалювальний період;

для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб - у розмірі 42 кв. метри опалювальної площі на кожну особу, яка має право на знижку плати, та додатково 21 кв. метр на сім’ю – 11 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр площі на місяць в опалювальний період .

у разі користування газовою плитою за наявності централізованого гарячого водопостачання - 9,8 куб. метра на одну особу на місяць;

у разі користування газовою плитою за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 18,3 куб. метра на одну особу на місяць;

у разі користування газовою плитою та водонагрівачем - 23,6 куб. метра на одну особу на місяць;

в) плати за користування житлом - 21 кв. метр загальної площі на одну особу і додатково 10,5 кв. метрів на сім'ю;

г) плати за користування тепловою енергією для опалення житла - 21 кв. метр опалюваної площі на одну особу і додатково 10,5 кв. метрів на сім'ю.

Щорічно Законом про Державний бюджет України на відповідний рік визначається коло осіб, які належать до членів сім’ї пільговика при наданні пільг, зокрема: це дружина (чоловік); їхні неповнолітні діти (до досягнення 18 років); неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства І та ІІ групи або інвалідами І групи; особа, яка проживає разом з інвалідом війни І групи та доглядає за ним за умови, що інвалід війни не перебуває в шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги, та проживає разом з ним.

Надаються пільги у безготівковій формі шляхом зменшення або звільнення від оплати за послуги, а витрати підприємств на надання пільг відшкодовуються з бюджету.

Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації
Категорія: Право знати | Переглядів: 1300 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України