КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Жовтень » 12 » Комітет виборців України: Багато порушень у підготовці до виборів
22:11
Комітет виборців України: Багато порушень у підготовці до виборів

Комітет виборців України:

Багато порушень у підготовці до виборів

   
Заява Комітету виборців України за підсумками довгострокового моніторингу кампанії по місцевим виборам, що відбудуться 31 жовтня 2010 року

Комітет виборців України – всеукраїнська громадська організація, яка вже шістнадцять років здійснює комплексний моніторинг виборчих кампаній в Україні на предмет дотримання учасниками виборчого процесу українського законодавства та міжнародних стандартів демократичних виборів. КВУ є співзасновником Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ЕNЕМО).

З початком кампанії по місцевим виборам в Україні КВУ розпочав довготермінове спостереження у 23 регіонах України. Предметом моніторингу є робота виборчих комісій, діяльність суб’єктів виборчого процесу, органів державної влади, судів, ЗМІ.

За підсумками моніторингу КВУ констатує:

• Перший місяць кампанії по виборах міських, селищних, сільських голів та депутатів місцевих рад пройшов у обстановці гострої конкуренції. Практика показала недоліки виборчого законодавства, яке тлумачилося виборчими комісіями неоднозначно, що стало приводом для численних політичних звинувачень та апеляцій до судових органів.

• Територіальні виборчі комісії були сформовані вчасно і у відповідності до положень законодавства про місцеві вибори. Однак процедура формування ТВК, передбачена законом, призвела до певного дисбалансу представлення політичних сил у складі та керівництві ТВК. Хоча в загальній кількості комісій було формально дотримане рівне представництво влади і опозиції, провладні політичні сили в багатьох регіонах отримали перевагу у керівництві ТВК.

• Різні політичні сили по різному підійшли до процесу висування кандидатів. Одні провели відкриті конференції з оповіщенням і запрошенням ЗМІ, що, на думку КВУ, є позитивною практикою, але більшість партій проводили висування в закритому режимі. Майже не було помічено відкритого обговорення кандидатур серед рядових членів партій до або під час проведення конференцій.

• Процес висування кандидатів пройшов у вільній обстановці, партії без зовнішніх втручань провели свої конференції. КВУ констатує не зовсім коректну «гонитву» партій за отриманням першого номера в бюлетені. Це привело нервової атмосфери під час подачі реєстраційних документів, втручання міліції, зловживань з боку членів територіальних виборчих комісій.

• КВУ відмічає занадто прискіпливе ставлення і заформалізований підхід територіальних виборчих комісій до перевірки документів та реєстрації суб’єктів виборчого процесу. Відмови у реєстрації в основному стосувалося представників ВО «Свобода», «Сильної України», «Батьківщини», «Фронту змін». В певній частині випадків відмови в реєстрації за формальними ознаками мали приховані політичні мотиви. Разом з тим КВУ наголошує, що багатьох випадках політичні партії та окремі кандидати безвідповідально поставилися до процедури висування та оформлення належним чином реєстраційних документів.

• За оцінками КВУ, кількість відмов у реєстрації не перевищує 1% від загальної кількості висунутих кандидатів. КВУ закликає апеляційні інстанції прийняти вмотивовані рішення щодо виправлення помилок територіальних виборчих комісій та надати можливість зареєструватися тим кандидатам, яким було відмовлено без поважних причин.

• Найбільш резонансними стали факти відмови у реєстрації місцевим осередками партії «Батьківщина» або реєстрація, на думку лідерів цієї партії, кандидатів від нелегітимних місцевих організацій. Багато в чому дана ситуація була спровокована внутрішніми конфліктами в середині цієї політичної сили та статутними недоліками партії, які були використані їх політичними опонентами. Територіальні управління юстиції використали процесуальні формальні зачіпки для затягування процесів перереєстрації, через що центральне керівництво партії «Батьківщина» втратило контроль над кандидатами в дві обласні ради та кілька місцевих рад.

• КВУ констатує, що у всіх без винятку регіонах у виборах беруть участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, які часто використовують службове становище для агітації за ту чи іншу політичну силу. КВУ закликає всіх посадових осіб утриматись від агітації в робочий час або взяти відпустку на час проведення виборчої кампанії.

• З наближенням виборів збільшились факти використання недобросовісної конкуренції , публікацій замовних матеріалів в ЗМІ та використання «чорного ПР» суб’єктами виборчого процесу. В окремих випадках КВУ фіксував використання кримінальних методів у політичній боротьбі (напади на офіси політичних партій, погрози активістам). КВУ закликає правоохоронні орган оперативно реагувати на всі зазначенні факти та притягати до відповідальності порушників.

З моніторинговими звітами обласних організацій КВУ та новинами про місцеві вибори можна ознайомитись на сайті КВУ за адресою www.cvu.org.ua

Kyiv Post поощряет комментирование и живые дискуссии. Мы допускаем конструктивную критику, но комментарии, содержащие личные оскорбления, будут удалены без предупреждения. Если вы считаете, что какой-либо комментарий нарушает наши правила, отметьте его и сообщите нам. Мы принимаем меры по блокировке нарушителей.

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 887 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України