КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Березень » 29 » Холми починають йти шляхом об’єднання
14:07
Холми починають йти шляхом об’єднання
     Холми починають йти шляхом об’єднання  

- .

   У кінці минулого тижня в приміщені Холминської загальноосвітньої школи І та ІІІ ступенів пройшли сходи села під час яких, громада і виявила бажання піти шляхом об’єднання згідно перспективного плану.Сходи розпочалися з одноголосного рішення всіх присутніх про відкриття зборів. На зборах були присутні місцеві жителів, представники Корюківської районної ради, юристи, депутати та консультанти Офісу реформ у Чернігівській області.

   В рамках засідання обрали президію і до її складу увійшов консультант Офісу реформ у Чернігівській області Микола Силенко.
   Першим питанням розглянули звіт селищного голови за 2015 рік та перспективи розвитку на 2016 рік. Голова Віталій Запорожець був обраний у жовтні 2015 року і на цій посаді працю лише 4 місяці. Він надав інформацію присутнім про наявні проблеми з бюджетом на 2016 рік. А саме, що на сьогоднішній день затверджено 50% від бюджету на 2015 рік і 38% від запланованого бюджету на 2016 рік. Також, він зазначив про перспективи у медицині, освіті, культурній та соціальній сферах. Він розповів, що розпочалася робота з написання генерального плану селища. 

    «Якщо ми створимо об’єднану територіальну громаду, то ми станемо спроможними відстоювати свої інтереси», - зауважив селищний голова.
Другим питанням було розглянуто звіт про надання юридичних послуг селищній громаді приватною компанією «Васильєв і партнери».

   Олександр Васильєв зазначив, що значна проблема смт.Холми – це отримання тих коштів, які потрібні для розвитку селища. Юрист зазначив, якщо смт.Холми об’єднається з іншими селами згідно перспективного плану, то вони мають змогу отримати потрібні кошти. «А поки всі гроші залишаються на рівні області та районів», - підкреслив керівник приватної компанії. 

Після виступу Олександра Васильєва, виступив консультант Офісу реформ у Чернігівській області Микола Силенко.
   «Поділю думку селищного голови та думку Олександра Миколайовича. В минулому році в Чернігівській обласній державній адміністрації затвердили перспективний план, де і є Холминська об’єднана територіальна громада. Потім КабМін затвердив те ж саме. По Чернігівській області вже створено 5 об’єднаних територіальних громад. Що ж отримали ці громади? Вони перейшли на міжбюджетні відносини з Києвом. Вийшли с юрисдикції районної та обласної ОДА.

   Вони тепер спроможні та самодостатні. Так наприклад, в Макіївці будується водогін, у Вертіївці – відбувається освітлення вулиць, у Парафіївці – поставили пластикові вікна та хороший ремонт у школі. Перші успішні кроки вже є. Сьогодні на етапі обговорення – Батурин, Лосинівка, Гончарівське, Березне. Тепер рішення приймати Вам. Якщо якась методична допомога від нас потрібна для об’єднання – ми готові», - зауважив консультант Офісу реформ.

  Миколу Силенко підтримала консультант Офісу реформ Ірина Кудрик. Розповівши про етапи процесу об’єднання. Вона зауважила, що після об’єднання буде обраний новий голова та новий склад депутатів, а в селах будуть обрані старости.

Після чого виступив сільський голова з пропозицією провести об’єднання з селами Рибинськ, Камка, Козилівка, Орлівка, Жукля, Радомка, Чорний ріг.

  Всі присутні одноголосно проголосували за таку ініціативу. Доручивши селищному голові зайнятися процесом об’єднання. 
З привітаннями виступи заступник голови Корюківської районної ради Віктор Чернуха.

  «Сьогодні історичне зібрання для Холмів. Відбувалися мрії 2-х поколінь, а саме відновлення Холминського району. Районна рада підтримує процес децентралізації. Дуже приємно, що саме Холминська громада почала таке ініціювання. Сподіваюся, що наступною буде Корюківська ОТГ», - зазначив чиновник.

  «Я бачу тут плюс, тому що відбудеться об’єднання сімей. Ваші діти, які не мали тут роботи зможуть сюди повернутися, тому що тут будуть створюватися відділ освіти, медичні структури та інше. Холминська громада йде по правильному шляху. Якщо районна рада зможе надати будь-яку підтримку – ми її будемо надавати. І я особисто завжди готовий», - підкреслив Віктор Чернуха.

                                                 Джерело   http://monitor.cn.ua

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 727 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України