КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Жовтень » 7 » Кандидат у народні депутати Анатолій Євлахов завітав до школи !
07:49
Кандидат у народні депутати Анатолій Євлахов завітав до школи !

 Кандидат у народні депутати Анатолій Євлахов  завітав до школи !


  Недарма школу порівнюють із церквою, називаючи «храмом науки»: і одне, й інше є духовним фундаментом як людини, так і суспільства. Зараз говорити про роль навчання особливо актуально: якби освітня і духовна складова в людях не шкутильгала, певно, війни би не було.

Те, що дерев’яна Спаська школа Сосницького району свого часу слугувала церквою, є символічним. До неї та інших навчальних закладів району завітав напередодні Дня вчителя кандидат у народні депутати Анатолій Євлахов та представник Благодійного фонду «Слов’янський. За день до того із подібним візитом побував у школах Коропського району довірена особа кандидата Володимир Дрозденко.

   Анатолій Євлахов, 33-річний підприємець, один із керівників Корюківської фабрики «Слов’янські шпалери», який ніколи не був у політиці і не знайомий із холодним депутатським офіціозом, захоплено оглядав школи та розпитував про особливості навчального процесу. За його словами, свято працівників освіти не чуже і йому, адже сам свого часу викладав економіку в рамках студентської практики. «Може, і дотепер би цим займався, якби ця праця більше цінувалася!» – напівжартома каже Анатолій Сергійович і додає: не виключено, що повернеться до викладацької діяльності на пенсії.

Директора оповідають гостю про насущні проблеми та показують цікавинки. Так, у Спаській школі зберігся тракторний клас. А от кабінет інформатики нагадує історичний музей – старовинні комп’ютери годяться хіба для екскурсії «Як зароджувались ІТ-технології», та аж ніяк не для повноцінної роботи. Інтернет є лише на купленому всім викладацьким складом ноутбуці. Газ провели, проте досі опалюють дровами. Однак викладачі не нарікають, а навпаки – із гордістю розповідають, що 100% минулорічних випускників вступило у ВУЗи на бюджетну форму навчання.
Кандидат робить позначку в нотатках та обіцяє посприяти оновленню апаратури. А також поверненню до викладацьких лав мобілізованого в АТО єдиного вчителя фізики.
У Сосницькій гімназії ім. О. П. Довженка візитерам показали клас, присвячений українському генію літератури і кіно. Анатолій Євлахов навіть посидів за старовинною партою, за якою сидів майстер. Кандидат зауважив, що освіта у селах та маленьких містах подекуди краща й доступніша за столичну: окрім того, що тут якісний викладацький склад (що підтверджується кількістю новоспечених студентів та молодих фахівців), навчання значною мірою відповідає європейським стандартам. Адже в одному класі можуть навчатися від 5 до 12 дітей – розкіш, за яку у київських школах доводиться щороку викладати десятки тисяч гривень.
«У світі бракує ідей! – заявив Анатолій Євлахов, виступаючи перед викладацьким складом гімназії. – Якщо людині просто дати гроші, вона наступного дня знову прийде голодна. Тому краще допомагати реалізовувати конкретні проекти!» На думку кандидата, депутат – не той, на кого покладена корона, а той, на кого покладена відповідальність.
А от Сосницька загальноосвітня школа за попередньої влади перебувала 12 років у опозиції – як і сам Анатолій Євлахов. Заклад не раз намагалися закрити. Розгорілася палка дискусія стосовно необхідних реформ у шкільній освіті та політичній системі взагалі. Кандидат зауважив, що всі реформи мають відбуватися одночасно, інакше втратять сенс. «Необхідно змінювати мислення, міняти систему! – сказав Анатолій Євлахов. – У більшості чиновників мізки працюють інакше! Важливо, аби до влади приходили підприємці, люди, що завдяки своїй праці і досвіду досягли успіху!».
У Щорсі гості завітали до районного будинку культури, де зібралися представники шкіл району. В рамках цієї зустрічі депутат Чернігівської обласної ради та кандидат у народні депутати Григорій Божок оголосив, що знімає свою кандидатуру на передвиборчих перегонах і закликає своїх прихильників підтримати Анатолія Євлахова. «Він молодший за мене і має ширше бачення! – зауважив Григорій Божок. – Але ми працюватимемо разом. От зараз займемося ремонтом доріг у Щорсі».
Під час поїздки представник Благодійного фонду «Слов’янський» виконував роль Діда Мороза, вручаючи директорам шкіл то ноутбук, то цифрову камеру, то комплект посуду для їдальні.
Словом, свято вдалося. Хочеться вірити, що цього року і вчителям, і учням вистачить терпіння, наснаги, вдачі, а також тепла – як в батареях, так і в душі.

           Марія ЛИСИЦЯ, (фото автора)   інт. сайт  http://www.yevlahov.org/?cat=3
Категорія: Вибори | Переглядів: 1098 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України