КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Червень » 12 » Юрій Шевченко розповів про проблему нелегальних перевізників
08:05
Юрій Шевченко розповів про проблему нелегальних перевізників

  Юрій Шевченко розповів про проблему нелегальних перевізників

- В той день зі мною співбесіду проходили люди, що подавалися на різні посади в Сумському управлінні, Івано-Франківському та головного апарату «Укртрансбезпеки» в Києві. Моя співбесіда тривала півгодини, задавили питання стосовно знання законодавства, організації роботи автомобільного транспорту, роботи габаритно-вагових комплексів, матеріальної бази автомобілів і т.д., - каже Юрій Павлович.
У підпорядкуванні Юрія Шевченко знаходиться 17 осіб, кабінети управління розташовані на 6-му поверсі в будівлі на вул. П’ятницька, 39. Управління займається тим, що відповідає за безпеку на автомобільному і залізничному транспорті, раніше сюди входив і морський, але потім його відділили. 

- В рамках нашого Управління проходить місячник «Автобус-2019», перевіряємо пасажирські автобуси, особливу увагу приділяємо тим перевізникам, що транспортують дітей. Зараз час літніх канікул і значно збільшилась кількість транспорту, яка доставляє діточок до місць відпочинку та екскурсії на дальні відстані. 

- В чому заключається перевірка з вашого боку?
- Ми перевіряємо режим праці та відпочинку водіїв. Кожен автобус має бути обладнаний тахографом, це такий пристрій, що фіксує час праці та відпочинку водія. Ми беремо показники тахограми, на якій є відмітки тахографа про те, коли автобус рухається, а коли стоїть. Після того, як водій проїхав 4 год. 30 хвилин, він має відпочити 45 хвилин. Ця норма діє також для водіїв, які здійснюють перевезення вантажу на далекі відстані.

Для прикладу Юрій Павлович приносить Акт, складений 04.06.2019 на водія-порушника Новицького Миколу Михайловича.Акт містить дані про підприємства вантажовідправника та вантажоодержувача, копію тахограми. Згідно даних тахографа Микола був в дорозі без перерви 12 годин, з 12-ї години дня до 24-ї години ночі. 





- Перевіряєте маршрутки, якими їздять чернігівці до Києва і коли останній раз проводилась така перевірка?
- Обов’язково, постійно. Останнього разу – буквально вчора (розмовляємо в понеділок 10 червня – прим.авт.). Виписуємо їм штрафи. Ці штрафи потім оскаржують в суді переважно нелегальні перевізники. 

- І скільки ж нелегалів возить людей на Київ?
- Нелегали – практично всі, окрім тих, що відправляють людей з автовокзалу. Окремо київський напрямок ми не монітиромо, ведемо загальний облік порушників по області.
На підтвердження цьому факту Юрій Шевченко надає нашому журналісту список з 19-ти перевізників, серед яких і ті, що возять чернігівців від «Макдональдсу», магазину «СОЮЗ» на Рокосовського, готелю «Україна», «Мегацентру». До списку не ввійшов маршрут, який відправляється від ТРЦ «Голлівуд», що свідчить про те, що він легальний. Згідно даних списку за 19-ми перевізниками, що возять чернігівців до столиці і області закріплено 134 одиниць транспорту. Дані про те, що перевізники мають саме 134 одиниці транспорту підрахував відділ надання ліцензійних послуг, який веде облік тих водіїв-підприємств, що мають ліцензії на перевезення пасажирів. Цей список Управління «Трансбезпеки» готувало для спільного відпрацювання з ОДА Чернігівської області
Як бачимо, з моменту тієї наради, де були обговорені конкретні кроки, спрямовані на подолання кризи у цій сфері, пройшло півроку – а віз і нині там, список нелегалів – той самий, маршрутки з порушенням правил, як возили так і возять тисячі людей щодня. До речі згідно відео цієї наради Юрій Шевченко доповідав, що подібна ситуація з нелегальними перевізниками – лише в Чернігівський області, але вище керівництво області, та Міністерство інфраструктури України, до якого звертався колишній очільник ОДА Олександр Мисник до сих пір не вирішили цю проблему. 







Список нелегальних перевізників Чернігівщини

- Працівники управління «Укртрансбезпеки» приймають участь у спільних рейдах з представниками Управління Держпраці в Чернігівській області, зокрема, в рамках таких спільних дій, щодо дотримання законодавства про працю проводяться заходи щодо перевірки оформлення трудових відносин водіїв з перевізниками. Проведено низку інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин суб’єктів господарювання, що здійснюють пасажирські перевезення в місті Прилуки. Разом з представниками Держпраці та Державної фіскальної служби було перевірено ПП «Комфортавторанс» (Пєшков Геннадій Євгенійович), в ході чого було виявлено 7 осіб без документального підтвердження щодо офіційного оформлення з ними трудових відносин. В 2018-му році на перевізників-нелегалів накладено штрафні санкції у сумі 781 830 грн. За 5 місяців поточного 2019-го року нами було перевірено 6 333 транспортних засобів, в ході перевірок виявлено 2 939 порушень, по результатам складено 1 532 акти (одна особа може вчинити одразу декілька порушень – прим.авт.). Винесено 3 365 постанов про застосування адміністративно-господарського штрафу на загальну суму 2 млн. 806 тис. 530 гривень, з яких сплачено до бюджету Держави 1 млн. 919 тис. 470 грн.

- Ви порівнюєте ці показники з іншими областями?

- Це робить керівництво і зачитує нам загальні результати на нарадах, ми займаємо 5-6 місце по кількості виписаних штрафів по Україні.

- Це погано чи добре, керівництво ставить якісь плани щодо штрафів?
- Планки мінімум і максимум немає, але показники повинні бути.

- Все ж я не можу зрозуміти, якщо список цих порушників є, всі про них знають і бачать, користуються їх послугами, то чому вони продовжують здійснювати свою діяльність без сплати податків роками? Вони кожного разу сплачують якийсь штраф і так вигідніше працювати «по чорному»?
- На жаль в нас таке недосконале законодавство. Ця різниця між сплаченими і не сплаченими штрафами за 2018-й рік у 806 тисяч гривень – це саме ті кошти, які не сплатили нелегали. Тобто штрафів, як і податків у повному обсязі вони теж не платять. 

На підтвердження цього факту Юрій Шевченко показує пачку заяв щодо перевізника ПП «Торнадо-Люкс» (здійснює перевезення пасажирів за напрямками Чернігів-Корюковка, Чернігів-Сновськ, Чернігів-Борзна, Чернігів-Десна, Чернігів-Новгород-Сіверський) про відкриття виконавчого провадження до Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області. 



- Ось, наприклад, отримав Павленко Олексій Григорович (ПП «Торнадо-Люкс»)  ліцензію на перевезення пасажирів, а по факту перевезеннями займаються люди, які офіційно не зареєстровані на ПП «Торнадо-Люкс» та на транспорті який на це підприємство не оформлений. А на наші запити ДВС шле відповіді про те, що неможливо встановити особу боржника. І так по всім боржникам. Ви навіть не уявляєте який це колосальний об’єм безплідної переписки. Наш юрист кожного разу пише заяву про відкриття виконавчого провадження, подаємо до суду, де прокуратура являється нашим представником. Після всього цього нас направляють на Центральний відділ ДВС і оце отримуємо такі відписки. Оце така робота по нелегальним перевізникам…





- Ви кажете, що перевізники оформлюють відповідні ліцензії, то в чому ж суть їх порушень?
- Окрім ліцензії потрібні додаткові документи, як складають повний пакет дозвільних паперів, згідно Закону Про автомобільний транспорт.

- То можливо потрібно цей список дозвільних паперів якось зменшити, певні критерії знизити, тоді і перевізникам буде легше і держава буде отримувати більше податків, а для людей будуть гарантії безпечної поїздки.
- На даний час діє Закон України Про автомобільний транспорт і всі перевізники повинні його дотримуватися і оформлювати свої документи саме в такому порядку і об’ємі, як вказано в Законі. В ньому чітко вказано, що для автомобільного перевізника потрібні: ліцензія, договір з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування чи їх дозвіл, паспорт маршруту, документ, що засвідчує використання автобусу на законних підставах, інші документи передбачені чинним законодавством. Для пасажирів повинні бути квитки на перевезення в автобусі та на провезення багажу. 

- Якщо ДВС не в змозі встановити особу боржника, то що робити? Ви підіймали це питання перед керівництвом?
- Звичайно. Керівництво напрацьовує зміни до законодавства. Вже є на розгляді багато напрацювань, що досліджені в підгрупах Верховної Ради. Може ще не прийшов час, щоб їх прийняти, але керівництво Укртрансбезпеки над питанням нелегальних перевізників працює плідно. Нові законодавчі зміни з цього приводу, маю надію, в недалекому часі будуть опубліковані. 

- Тобто ви, я не маю на увазі вас особисто, а саме відомство, та ті структури, які передували створенню «Уктрансбезпеки» (раніше це була Транспортна інспекція) не можете нічого зробити з нелегалами вже багато років?
- Так. І люди повинні розуміти, що якщо вони виїхали з легальним перевізником, то в них є білет і вони мають право на відшкодування при нещасному випадку, страховку. До речі та маршрутка, що нещодавно лягла на бік в Сновському районі, то в них на момент аварії не було тимчасово транспортних талонів, водій був неоформлений, а встановити особу перевізника по тим документам, які в нього були – практично неможливо. В даному випадку буде винний у всьому водій, але він не зможе відшкодувати всі ті збитки, які були нанесені людям. У п’ятьох людей, якщо я не помиляюсь, легкі тілесні ушкодження, а ось жіночка, яка їхала на задньому лівому сидінні – потрапила в реанімацію з множинними закритими саднами. Їй зашивали ліву сторону, бо порізало склом. Ми спілкувалися з головним лікарем – стан у неї був стабільно важкий. 

- А як щодо роботи з вантажним транспортом?
- В рамках заходів, щодо збереження автомобільних доріг загального користування особлива увага приділяється здійсненню габаритно-ваговому контролю транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативи. За результатами держконтролю з цього напрямку за 5 місяців 2019-го року було складено 96 актів на суму 15 985 євро. Згідно законодавства ми накладаємо ці штрафи в євро. В нас 8 площадок по області де транспорт проходить зважувально-габаритний контроль на трьох габаритно-вагових комплексах. 

- Надходили скарги на роботу вашого Управління від таких водіїв?
- Ні. Переважна частина скарг надходить від населення про відмову у пільгових перевезеннях

                                 Gorod.cn.ua

                                             Джерело   https://www.gorod.cn.ua/news/gorod-i-region/103792-yurii-shevchenko-r

Категорія: Право знати | Переглядів: 500 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України