КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Березень » 24 » Який піст потрібен Богові?
11:18
Який піст потрібен Богові?
 

           Який піст потрібен Богові?

 Ось знову настав благодатний час Великого Посту. "Великим” він називається не тільки за своєю довготривалістю, а й за духовним змістом, духовною величчю.

  У час посту забороняється вживати їжу тваринного походження, алкогольні напої, хіба що слабоалкогольні в незначній кількості, не можна вступати у статеві стосунки. Великий піст – це час, коли людині  не варто отримувати насолоду не тільки від їжі, але й від сексу, музики (якщо, звісно, це не духовна музика). Не можна обманювати та займатися лихварством (цього не слід робити завжди). Потрібно ходити у церкву. Храми варто відвідати у період служіння покаяльного канону Андрія Критського. Також щосереди та щоп’ятниці церква служить унікальну Літургію Ранішеосвячених Дарів, яка проводиться лише у Великий піст. У цей період потрібно читати духовну літературу, молитися, сповідуватися та причащатися, а головне – читати Біблію щоденно.
  Християнство – це релігія любові. Ми названі християнами в честь нашого Спасителя, тому повинні продовжувати великі діла, допомагаючи знедоленим, надаючи пожертви тим людям, які цього потребують: "Вламайте голодному хліба, і не тільки буквального.     Поділіться і хлібом духовним – добрим словом, щирою, не зверхньою порадою. Прийміть радість та горе ближнього як свої, введіть вбогих бурлаків в дім серця свого, зігрійте "блукаючих бідних” теплом своєї душі. А як побачите нагого, і не тільки буквально, а й духовно нагого, тобто винного перед Богом і людьми, який не має одягу праведності, щоб прикрити ганьбу наготи своєї, – не відвертайтесь від нього, прикрийте провину його своїм "одягом”, своєю праведністю. Не цурайтесь його, як отой фарисей: "Дякую, Боже, Тобі, що я не такий, як інші люди: здирники, неправедні, перелюбні, або як цей митник…” Бо насправді вийде він, цей духовно нагий "митар”, більш виправданим, аніж ви…”
  Який піст потрібен Богові? Чи угодний Господу такий "піст”, коли людина невигадливо перейшла зі споживання м’яса на рибку, грибочки та огірочки? Коли вона не їсть м’яса, яєць, не п’є молока, але п’є кров брата свого? Безумовно ж, ні! Піст тілесний необхідний для нас з вами, нашого здоров’я, зміцнення нашої волі, перемоги нашого духа над плоттю. Для Господа ж – потрібен піст духовний. Без духовного посту піст тілесний – усього лише проста дієта. Тому й святий Антоній Великий визначає піст як стриманість у першу чергу язика, серця, а потім уже черева. Святий Феофан затворник закликає нас до самозречення, твердості у своїх намірах подолати всі тілесні похоті і з’єднатися з Господом:” Тож розпочнімо мужньо подвиги посту. Нехай не буде серед нас боягузів, котрі догоджають плоті, потерпають за своє життя, коли не дати їм якоїсь страви чи заборонити якусь розвагу! Нехай не буде серед нас мудрагелів, для котрих – за якимись своїми особливими вченнями – плекання плоті є законом. Таких ще спочатку присоромив апостол, називаючи їх ворогами Спасителевого хреста: ” Їхній кінець – погибель, їхній Бог – чрево, їхня слава – у їхній ганьбі (Флп 3, 18-19).

  Дорогі у Христі браття і сестри! Бажаю кожному в час Великого Посту принести достойні плоди покаяння. Не берімося відразу за все, кажучи, що ще сьогодні я такий, а завтра буду іншим. Насправді це самообман. Починаймо з малого, віднайдімо в собі той гріх, який з середини точить нас, ятрить душу. Ми маємо віднайти в собі сили встати і подолати цей порок, скверну. Але надіятися потрібно не лише на свої сили, а на Бога, лише з Його допомогою ми можемо стати переможцями. Це складна боротьба, бо це боротьба із самим собою, зі своїм "ЕГО”, зі своєю гординею, яка є коренем всякого зла. Отож дай, Боже, нам стати переможцями над злом, достойно пройти шлях посту і з духовною радістю зустріти світле Христове Воскресіння! Миру і відради духовної нам! Слава Ісусу Христу!

                                                                                                О . Тарасій Баїк

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 568 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України