КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Жовтень » 9 » Як захисти себе від застуди?
09:32
Як захисти себе від застуди?
  

                        Як захисти  себе  від застуди?

.    Осінь - сезон хвороб і простуд. Це пов'язано з поганою, вогкою погодою, пронизливими вітрами і дрібний дощ.   Як захиститися від застуди? Найкращий захист від хвороби - своєчасна профілактика.


1.Якщо ви часто їздите в громадському транспорті, то мийте руки з милом, прийшовши додому. Зараз особливою популярністю користуються антибактеріальні засоби гігієни, що захищають від мікробів і вірусів.

2.На ніч корисно промивати ніс солоною водою або використовувати спрей на основі морської солі. Соляні розчини допомагають боротися з вірусами, які потрапляють на слизову оболонку носа.

3.Корисно для профілактики застуди почати прийом вітамінного комплексу. Не забувайте про натуральні вітаміни, що містяться у свіжих овочах і фруктах. Знімають втому і зміцнюють імунітет трав'яні і ягідні чаї: з м'ятою, смородиновим листом, сушеної малиною, чорною смородиною, липою та ромашкою…

4.При перших ознаках застуди випийте гарячий чай з лимоном або з'їжте на ніч частинку часнику. Часник при застуді - незамінний засіб, оскільки він володіє сильну антимікробну дію. Необхідно з'їдати по зубчику часнику на ніч в цілях профілактики.

5.При перших ознаках нездужання почніть полоскати горло відваром шавлії (1 ч.л. трави на 1 ст. Води). При болю в горлі і нежитю допомагають інгаляції з ефірними маслами лимона, евкаліпта, чайного дерева або м'яти.

6.Якщо ви відчули озноб, прогрійте тіло в гарячій ванні з додаванням лимонного соку. На ванну вам буде потрібно вичавити сік семи лимонів або грейпфрутів. Така вітамінна ванна підходить для профілактики сезонних застуд, тому що поліпшує кровообіг, збагачує шкіру вітамінами, відновлює антивірусний бар'єр організму.

7.У період вірусних захворювань важливо, щоб харчування було різноманітним і збалансованим. Нестача певних вітамінів чи мікроелементів може негативно позначитися на загальному стані організму, тобто зробити його вразливим.

                                                                               І  ЩЕ !

  Осінь та зима — це не привід для страждань і обмежень у всьому. Для того, щоб захистити себе від грипу та застуди, що саме з настанням холодів активізуються важливо розробити певну тактику і слідувати їй. Наші рекомендації допоможуть Вам визначитися, як діяти.

1) Більше гуляйте на свіжому повітрі. Такі прогулянки не тільки дуже підвищують настрій і дарують радість від споглядання красот природи, а й, безсумнівно, зміцнюють імунітет, холодне повітря тренує дихальну систему, організм збагачується киснем.   Активний відпочинок на свіжому повітрі — відмінна фізична навантаження, що дозволяє організму підбадьоритися і активізувати всі свої приховані резерви. Для прогулянок слід вибирати парки, вулиці без транспорту і великого скупчення людей, можна відправитися в ліс або пройтися поблизу водойми. Головне — робити це регулярно.

2) Перегляньте свій режим дня. Сплануйте день так, щоб була можливість і встигати виконувати всі необхідні справи, і відпочивати. Не економте на сні — сон повинен бути повноцінним, залежно від потреб і особливостей Вашого організму — 6-8 годин

3) Приділіть увагу раціону харчування — постарайтеся є «здорову їжу» — увімкніть в своє щоденне меню свіжі фрукти, овочеві салати із заправкою з рослинної олії (майонез краще виключити), каші, хліб з борошна грубого помелу, з висівками, кисломолочні продукти. Питний режим також важливий у боротьбі проти грипу та застуди. Намагайтеся вживати не менше   двох літрів різної рідини в день. Дуже корисний чай з лимоном і медом, компоти з сухофруктів, киселі, соки. Від вживання газованих напоїв з барвниками та консервантами відмовтеся, користі вони не приносять, та й спрагу не втамовують.

4) Обов’язково, порадившись з лікарем, купіть вітаміни і вживайте їх відповідно до рекомендацій фахівців. Ви можете віддати перевагу дорогому вітамінному комплексу, а можете обмежитися прийомом ундевіта або Ревіт — залежно від Ваших переваг і призначень лікаря. Правильно харчуючись і вживаючи вітаміни, Ви зможете дати організму все необхідне для ефективної роботи всіх систем, в тому числі і імунної. Якщо Ваш лікар не дає особливих рекомендацій з прийому вітамінів, то приймайте їх так, як написано в інструкції до придбаного препарату.

5) Згадайте про народні засоби. Відмінно можна захистити себе від грипу та застуди, вживаючи звичайний часник. Двох зубчиків в день цілком достатньо. Додавайте його в їжу, соуси, а якщо не переносите часник і на запах, то скористайтеся наступною рекомендацією — щоденно ковтайте цілком один-два дрібних зубчики. Шипшина, малина, лимони — надійні помічники в боротьбі з інфекціями. Корисна і калина, але тільки її з обережністю слід приймати людям зі зниженим тиском, оскільки вона здатна знижувати його ще більше. 

6) Постарайтеся по можливості в періоди епідемії уникати перебування у людних місцях, якщо у Вас заплановано відвідання заходу, на якому буде присутній величезна кількість людей, то краще подумайте про перенесення його на інший час.

7) Багато що залежить також і від стану слизової носа — якщо вона досить зволожена, то надійний захист від вірусів — гарантована, в організм їм не проникнути. Як зволожити? Легко і просто — зробивши розчин морської або звичайної солі — неповна ч.л. солі на склянку теплої кип’яченої води, можна також додати кілька крапель йоду. Заливаємо розчин у пляшечку від крапель для носа зі зручною крапельницею і протягом дня кілька разів закопуємо по 2-3 краплі в кожну ніздрю.   Можна скористатися і так званимфізіологічним розчином, який можна придбати в аптеці. Сольовим розчином корисно також промивати ніс вранці і ввечері. Для цього потрібно нахилитися над ванною, розчин налити в широку миску. Потім носом втягнути рідину і виплюнути. Так дуже добре очищається слизова носа, з її поверхні змивається, пилу і затрималися віруси.

8) Оксолінова мазь. Змащуйте слизову перед виходом з дому, якщо знаєте, що Вам переповненому транспорті або відвідування багатолюдних місць. Але ось по прибуттю додому, її краще вимити теплою водою.

9) Обов’язково мийте руки якомога частіше. Ця найпростіша процедура дозволить Вам захистити себе не тільки від грипу і застуди, а й від багатьох інших захворювань.

10) Постарайтеся уникати стресів, нервової напруги і перевтоми.Ніщо так не підриває стан імунної системи, як вони. 

Спокій, гарний настрій, уважне ставлення до себе — найкращі засоби захисту в зимовий період!

 

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 595 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України