КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Січень » 27 » ЯК ВІДНОВИТИ СИЛИ ПІСЛЯ ЗАХВОРЮВАННЯ І НЕ ДОПУСТИТИ УСКЛАДНЕНЬ
10:58
ЯК ВІДНОВИТИ СИЛИ ПІСЛЯ ЗАХВОРЮВАННЯ І НЕ ДОПУСТИТИ УСКЛАДНЕНЬ

   ЯК ВІДНОВИТИ СИЛИ ПІСЛЯ ЗАХВОРЮВАННЯ І НЕ ДОПУСТИТИ УСКЛАДНЕНЬ

.

    З  настанням  справжньої  зими  збільшилися  випадки  захворювань  на ГРВІ та, навіть, грип...

   Хвиля грипу вас не оминула. І начебто вдалося хвороби позбутися, самопочуття поліпшилося, температура впала. Але докучають слабкість, млявість, вигляд апатичний… Не дивно: імунітет виснажений вірусом, печінка й нирки перевантажені ліками. Тож час приводити себе до ладу.

    ГРАНАТОВИЙ СІК — ДЛЯ ТОНУСУ СУДИН

Дуже часто грип та ГРВІ стають причиною порушення судинного тонусу. У разі високої температури навантаження на кровоносну систему посилюється в рази. Протизастудні ліки підвищують чутливість серця до адреналіну; судинозвужувальні краплі спричиняють спазми судин, а якщо на них «підсісти», то й гіпертонію. Одне з найнебезпечніших ускладнень грипу — міокардит, або запалення серцевого м’яза.
Тож після хвороби не зайвим буде почистити кров і судини. Склянка гранатового соку (або половинка свіжого великого граната) на день — випробуваний спосіб привести до ладу кров після застудних інфекцій. У ньому містяться ферменти, які стимулюють вироблення еритроцитів — червоних кров’яних тілець. А в’яжучі речовини граната допомагають виводити мокротиння з бронхів. Але за підвищеної кислотності шлунка гранатовий сік у чистому вигляді протипоказаний — краще розводити його морквяним.
Також корисно 2—3 тижні після застуди вживати трави, які допоможуть впоратися з наслідками гіпоксії. Це цвіт липи, трава буркуну й конюшина. Їх можна заварювати як чай: по чайній ложці кожної трави на склянку окропу, пити 1—2 рази на день. Також корисно процідженим відваром промивати ніс — це допоможе відновити слизову оболонку носа після нежитю.
 Привести в порядок судини після застуди допоможуть кардамон, гвоздика, кориця. Їх додають у збір трав або в чай.

   ДІТЯМ — ХУРМУ Й КІВІ

Щоб малюк не підхопив ускладнення в перші ж дні після одужання, можна заварювати йому вітамінний чай із листя суниці (1 чайну ложку сировини на 150 мл окропу). За смаком додати мед і сік лимона. Також частіше купуйте дитині хурму та ківі. У м’якоті хурми багато бета-каротину, який стимулює оновлення клітин легенів і бронхів. Позбутися наслідків кашлю допоможе молочний коктейль із хурмою: збити в блендері 0,5 л молока з двома обчищеними стиглими плодами.
Ківі — чемпіон серед фруктів за вмістом вітаміну С. Щоб отримати добову норму, досить з’їдати 1 плід на день.
Також добре допомагає очистити організм від наслідків інфекції березовий сік (його зараз не проблема купити в магазині, але це має бути саме натуральний сік, а не напій).
У період одужання не варто годувати дитину, та й самим слід утриматися від міцних наваристих бульйонів, особливо грибного, баранячого та яловичого. Вони посилюють вироблення шлункового соку, обтяжують підшлункову залозу та печінку й одночасно перешкоджають засвоєнню вітаміну С та заліза.
 А ось бабусин засіб — курячий бульйончик — справді корисний у боротьбі з застудою. Канадські дієтологи з університету Торонто протестували 13 курячих супів, зварених за різними рецептами (але не з кубиків, а з натуральної курки, звичайно ж). І у всіх було виявлено речовини, які припиняють вироблення слизу в носоглотці й підвищують активність клітин місцевого імунітету в носоглотці.

    ЯК НЕ ЗАХВОРІТИ ЗНОВУ?

Збільшити активність імунітету після хвороби допоможуть:
— Елеутерокок — підвищує стійкість організму до стресів, вірусів і бактерій, зменшує стомлюваність за короткого світлового дня. Його радять пити по 25—30 крапель на день протягом мінімум двох тижнів.
— Листя обліпихи захищає організм від вірусних атак у сезон грипу. Помічний також і обліпиховий бальзам.
— Квітки календули мають потужну протизапальну дію.
 — Щоб зміцнити імунітет, можна приготувати мікс із таволги, листя обліпихи, квітів календули й шипшини. Змішати в рівних частинах і заварювати як чай — 1 столову ложку на склянку окропу.

   ЧИСТИМО ПІСЛЯ ІНФЕКЦІЇ ПЕЧІНКУ ТА НИРКИ

Печінка та нирки виводять з організму всі протизастудні ліки. Парацетамол, наприклад, або ібупрофен можуть накопичуватися у печінці, деякі антибіотики осідають у нирках. Тому після грипу та ударного лікування бажано ці органи трішки «прополоскати». Але за умови, що немає камінців у нирках та жовчному міхурі!
Для печінки:
— 0,5 склянки капустяного розсолу змішати з 0,5 склянки натурального (не пакетованого) томатного соку. Пити тричі на день після їди протягом двох тижнів.
— Добре діє на печінку напій, приготований зі свіжих овочів: морква (200 г), петрушка (50 г), селера (200 г) — пити кожного дня перед сніданком протягом двох тижнів.
Для нирок:
— Столову ложку насіння льону залити окропом у термосі на ніч. Пити тричі на день протягом тижня.
— Відвар листя смородини — по 0,5 склянки на день. 3 столові ложки сировини залити 0,5 л окропу, настояти 15—20 хвилин. Листя можна замінити замороженими ягодами.

                                                                          Джерело  інтернет          Оксана ОСТРЯНКО.
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1000 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України