КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 20 » Як сплачувати податок на землю
14:34
Як сплачувати податок на землю

Як сплачувати податок на землю

.
Платником земельного податку є власник земельної ділянки, земельної частки (паю) і землекористувач. Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, земельна частка (пай), яка перебуває у власності або користуванні громадян. Право власності на землю або користування земельною ділянкою виникає після встановлення землевпорядними організаціями меж земельної ділянки або земельної частки (паю в натурі ( на місцевості) і одержання документа, що засвідчує це право.

Власники землі та землекористувачі сплачують земельний податок, а також орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок, а також орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

З метою правильності нарахування земельного податку проводиться облік платників, земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні громадян, надання пільг громадянам. Такий облік проводиться за станом на 1 травня відповідного року.

Нарахування земельного податку громадянам ( облік платників, земельних ділянок, земельних часток (паїв), нарахування їм податку і надання пільг) проводять державні податкові інспекції на місцях за ставками, які щорічно затверджуються на сесії міської ради.

Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі 1% від їх нормативної оцінки. Щорічно, до 1 липня поточного року податкові органи видають громадянину платіжне повідомлення про сплату земельного податку.

Податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення.

Відповідно до статті 281 Податкового кодексу України від сплати земельного податку у межах граничних норм звільнені: - пенсіонери; інваліди I і II груп; громадяни, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років ; - особи, які користуються пільгами відповідно до Закону України " Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту”; - громадяни, яким у встановленому порядку видано посвідчення про те, що вони постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку на земельні ділянки, поширюється  ЛИШЕ  на одну земельну ділянку.

До речі, чи  рахується  за  вами  земельна  ділянка на обліку,  можна  перевірити  звернувшись до   податкової  інспекції. 


 
Категорія: Право знати | Переглядів: 1396 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України