КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Лютий » 26 » Як село без газу й води стало туристичною перлиною
08:03
Як село без газу й води стало туристичною перлиною
  

  Як село без газу й води стало туристичною перлиною

 .  Можна пафосно розпочати розповідь про готельно-туристичний комплекс «Бреч», що вдало оселився серед мальовничих корюківських лісів. Адже тут є де розігнатися: витончена атмосфера східного мистецтва, котеджне містечко, ресторани класу люкс, SPA-салон, хамам, басейни... Але не буду кривити душею, бо ніщо так не захоплює, як сила, краса та грація елітних коней гановерської породи, яких тут розводять. На них їдуть подивитися з усіх куточків України, бо саме ці скакуни щороку здобувають найвищі нагороди в кінному спорті. І навряд чи в нашій країні можна ще десь знайти подібне унікальне господарство, де живуть прямі нащадки коней – рекордсменів світу.

А почалося все дев’ять років тому, коли в маленьке неперспективне село без газу і водопроводу, до якого вело бездоріжжя, інвестор вдихнув нове життя. Нині вісім кілометрів шляху від райцентру Корюківка зовсім не відчуваються у часі. Рівненьке асфальтове покриття і густа стіна казкового лісу, який грає неповторним різнобарв’ям у всі сезони року, здатні зупинити мить.

І ось за лічені хвилини перед вами відкривається неочікувана панорама крихітного європейського містечка, яка одразу змушує затамувати подих від побаченого...

Райські умови для коней: душ, солярій, зачіска, солодощі...

Ідея створення племінного господарства належить його власнику Анатолію Бондарю, який після відвідин різних країн Європи вирішив відкрити кінно-спортивний комплекс на своїй малій батьківщині. Створена інвестором структура тепер є однією з найкращих в Україні. Комплекс охоплює територію 30 гектарів, на якій розташовано три стайні, два зимових манежі (один з яких нині добудовують), літні тренувальні і турнірні поля. Гордість племінного господарства – лабораторія, де є все необхідне обладнання і умови для зберігання генетичного коду племінних жеребців. Готель для коней (стайнею назвати це місце просто не повертається язик, – Авт.) здивував по-справжньому. Тут немає стороннього запаху, ба більше – обладнані душові кімнати і навіть солярій (як би комічно це не звучало, коням він потрібен не для засмаги, як людям, а для того, щоб вироблявся вітамін D, – Авт.). Біля кожної кімнати (стійла) табличка з ім’ям коня, та розрахована норма раціону. Тварини дуже доглянуті. Вони як із салону: гарно вичесані, а деякі навіть зі стильними зачісками. Їхня шерсть виблискує різними відтінками з кожним промінчиком, який пробивається крізь невелике віконечко. Ці граційні благородні тварини, виявляється, справжні ласуни. І в директора господарства Володимира Смаглюка для них завжди є з собою солодкий смаколик. Із простягнутої долоні красені легенько беруть солодощі та задоволено хрумають.

«Їхній щоденний раціон: сіно, овес, ячмінь, морква, – розповідає директор про своїх улюбленців. – Ми маємо вісімсот гектарів посівних. Там вирощуємо всі необхідні культури для відгодівлі коней. Навіть сінаж (корм для худоби з пров'ялених трав, – Авт.) робимо самостійно. А от солодощі для них – це делікатес. Цукор, яблука вони просто обожнюють».

Нині в племінному господарстві 180 коней і це ще не межа. Основу табуна становлять півсотні породистих кобил. Гордістю господарства є скакуни з прекрасною родослівною – Баллібо, Ель Банді. Вони не лише титуловані, а й рекламують продукцію українських коноводів у країнах Європи.



Тренують небаченої краси тварин майстри спорту міжнародного класу. Вони також дають уроки верхової їзди. Декілька разів на тиждень працюють з дітьми віком від восьми років і, звісно, відстоюють цей незрівнянний вид спорту на різних змаганнях. І це у них виходить на високому рівні: у спеціально обладнаній адміністративній будівлі вже не вистачає місця для кубків, медалей та грамот з видовищних змагань, які вже стали традиційними у селі Бреч і на які їдуть спортсмени з усієї України та країн-сусідів.

Витончена леді чи козак – знайдуть розваги на свій смак

Високий рівень готельно-туристичного комплексу оцінили вже не лише українці, а й делегації із закордонних країн. Гарно викладеною бруківкою ходили й зіркові гості: актори театру й кіно, зірки шоу-бізнесу. А потім із захватом викладали свої світлини в соціальних мережах і закликали подорожувати Україною, бо тут, мовляв, така краса, якої варто ще пошукати у розрекламованих туристичних країнах. А так, дивіться, і кошти заощадите, і око порадуєте, і вишуканих страв від шефа, який вчився цьому ремеслу в Іспанії, покуштуєте. Ще й заняття знайдете на будь-який, навіть найвибагливіший, смак. Полювання у власних мисливських угіддях, трофейна риболовля, улов після якої вам може приготувати на грилі шеф-кухар. Професійні лижі, ковзани, снігоходи, квадроцикли, велосипеди... Особливістю стане катання на бричці по засніженому лісу.

«Ми цінуємо кожного нашого гостя. Тому я не люблю зупинятися на зіркових гостях, – зізнається Володимир Миколайович. – Їх у нас справді було чимало. Але ми не зосереджуємо на цьому особливої уваги. Висока оцінка нашої роботи – це коли наші гості їдуть звідси задоволені, а ще краще – повертаються до нас через деякий час і запрошують сюди своїх друзів».

Керуюча готельно-туристичним комплексом Ірина Галушка завжди радо зустрічає не лише постояльців, а й тих людей, які приїздять до Бречі, аби отримати певні послуги.

«До нашого лікаря-остеопата їдуть спеціально зі столиці. Це дипломований спеціаліст, який здатен за допомогою бездоганної техніки рук визначити вогнище патології вже на ранній стадії його розвитку. Такі оперативні дії дозволяють швидко перейти до лікування і прискорити процес одужання пацієнта, – розповідає пані Ірина. – Ще багато відвідувачів їдуть до нашої соляної кімнати. Особливо це батьки з дітками-астматиками. Більшість не просто задоволені результатами, а навіть відмовляються від медичних препаратів. Наш SPA-центр пропонує гостям широкий спектр послуг. Це і хамам, і гідромасажна ванна, душ-шарко, послуги косметолога. Тут, звісно, більше розкошують жінки. Чоловіки віддають перевагу фінській лазні, трофейній риболовлі, квадроциклам. Для найменших відвідувачів щодня працює облаштована дитяча кімната. Саме там можна лишити дитину під наглядом педагогів, а самому на кілька годин відволіктися від виховання малюка і насолодитися відпочинком на свій смак».

До речі, найменших гостей тут особливо цінують. Окрім сучасних дитячих майданчиків та кімнати відпочинку, для малюків розробили спеціальне меню. І навіть утримують у господарстві корівку, яка дає молоко. Із цілющого продукту ласунки виготовляють домашній м’який сир, аби маленькі гості змогли насолодитися корисними та смачними сирничками, приготованими за особливими бабусиними рецептами.

У Бречі «росте» італійський сад

Здавалося б, ну чим іще може вразити ця туристична перлина, яка сховалася в екологічно чистій місцевості серед соснового лісу? Виявляється планів ще чимало. На деякі з них директор люб’язно привідкрив завісу. Більше того, кореспонденту «Чернігівщини» вдалося побачити те, що туристи й поціновувачі мистецтва споглядатимуть лише влітку. Важко повірити, але завітавши до Бречі, кожен зможе поринути в стародавні часи, відвідавши італійський сад з його терасами, скульптурами в античному стилі, великою кількістю білого каменю і центром композиції – чарівним фонтаном. «Італійський сад не може бути яскравим. Він стриманий і монохромний, в ньому не зустрінеш буйства фарб і складних колірних поєднань, – зауважує директор туристичного комплексу. – Основний ефект досягається контрастом темного і світлого. Тут поєднуватимуться зелені рослини і білий мармур балюстрад, жовтуватий камінь мощення та дзеркальна гладь води». 



Чесно кажучи, чекатиму з нетерпінням літа, аби сюди повернутися. Бо вже зараз ця атмосфера зачаровує, а що буде, коли композиція стане довершеною... аж подих перехоплює.

Ще одне будівництво, яке вже на порозі свого логічного завершення – найбільший в Україні критий комплекс-манеж для кінного спорту розміром 80 на 40 метрів.

 Краєчком вуха вдалося підслухати і про власний міні-зоопарк. Він також у планах невгамовної дирекції. Вже зараз комплексом розгулюють цесарки, фазани, павичі... Чим ще планують дивувати гостей, тут поки що тримають в таємниці. Та кожен із нас може дізнатися про це, завітавши найближчим часом до перлини поліських лісів – готельно-туристичного комплексу Бреч!

                                                                    "Чернігівщина" №8 (669) від 22 лютого 2018
Категорія: Право знати | Переглядів: 703 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України