КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Березень » 23 » Як проводиться розрахунок і зміна тарифів
00:45
Як проводиться розрахунок і зміна тарифів

       Як  проводиться  розрахунок і зміна тарифів

.

   А чому  це  у  Корюківці  така дорога водичка,  і де це  є, щоб  тариф на стоки   був  удвічі більший, ніж на питну воду?..   А  взагалі  люди за свої кошти  проклали водогони в мікрорайонах, людей  змусили безоплатно  передати водогони,  а  тепер  від комунального  підприємства "Корюківкаводоканал"  Корюківської міської ради - ні дешевої води,  ні  повернення  грошей  вуличним кооперативам  за збудовані водогони...

     Подібні запитання  часто задають  громадяни в розмовах між собою,  а влада мовчить, мов набрала в рот тієї "каламутної води",  що найдорожча за тарифами для мешканців міста.  Мовчать і депутати  про  не  цільове використання, чи розбазарювання бюджетних коштів  у великих розмірах,  забуваючи повідомити виборців  про "цікаві"  зарплати  деяких керівників та посадовців, а між тим у народі ширяться чутки, що  КП "Корюківкаводоканал"  збитковий  і  його треба віддати в надійні  (загребущі ?)  руки...

     Отож,  розрахунок і  зміна тарифів має здійснюватись відповідно до чинного законодавства, про що і повідомляємо наших читачів,  а чи  дотримані  ці  вимоги  у місті  Корюківка  -  судити Вам .

   По-перше,  зміна тарифів має здійснюватись згідно Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та врахування відповідної позиції територіальних громад. Цей порядок затверджено Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 30.07.2012 № 390 і зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2012 р. за № 1380/21692.
Зокрема, у визначені терміни і в порядку, передбаченому цим документом, до відома споживачів при зміні тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення має бути доведена наступна інформація:
загальний розмір тарифу та його структура (плановані витрати за елементами, прибуток, податок на додану вартість);
обґрунтування причин зміни тарифу (зазначення розміру діючого тарифу та відсотка відшкодування затвердженим тарифом собівартості, планового економічно обґрунтованого тарифу, дати, коли тариф востаннє переглядався, причин перегляду тарифу, зазначення відсотка зростання основних складових тарифу (заробітної плати, електроенергії, паливо-мастильних матеріалів), визначення відсотка підвищення тарифу тощо).

Зазначена інформація доводиться до відома споживачів шляхом розміщення на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування в мережі Інтернет (за наявності), у друкованому засобі масової інформації місцевої сфери розповсюдження (перевага надається друкованим засобам масової інформації органу місцевого самоврядування), веб-сайті суб’єкта господарювання (за наявності), за необхідності, та шляхом розміщення на інформаційних стендах біля адміністративних будинків органів місцевого самоврядування в населених пунктах, де споживачі отримують відповідні послуги.
Визначено також порядок розгляду зауважень і пропозицій фізичних та юридичних осіб, об'єднань громадян.
Строк, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань приймаються зауваження і пропозиції, встановлюється суб’єктом господарювання, але він не може бути меншим за 14 календарних днів та більшим ніж 20 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на житлово-комунальні послуги.
Контроль за дотримання суб’єктами господарювання порядку доведення до відома споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад здійснюється органами, уповноваженими встановлювати тарифи відповідно до їх повноважень, визначених чинним законодавством.
Категорія: Право знати | Переглядів: 687 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України