КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Листопад » 1 » ЯК ОТРИМАТИ СУБСИДІЮ ?
20:07
ЯК ОТРИМАТИ СУБСИДІЮ ?

    ЯК  ОТРИМАТИ  СУБСИДІЮ ?

.

Куди звертатись за оформленням субсидії? Яка процедура?

  Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом подає до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації: заяву; декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні; довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (для працюючих). Рішення про призначення субсидії приймається протягом 10 днів після надходження усіх необхідних документів. 

На який термін призначається субсидія? 

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг призначається на шість місяців. Якщо плата за опалення нараховується лише в опалювальний період або за двоставковим тарифом, субсидія призначається на весь опалювальний період. Субсидія на придбання твердого палива призначається один раз на календарний рік.
Чи може людина жити в трикімнатній квартирі і отримувати субсидію тому, що зарплата у неї невелика?

Звичайно, кожна людина має право отримувати субсидію у межах визначених норм користування житловою площею, які становлять 21 кв.м. на кожну особу і додатково 10,5 кв.м. на сім’ю, та встановлених нормативів користування комунальними послугами.

Якщо це одиноко проживаюча особа, то така норма – 31,5 кв.м. Якщо це однокімнатна квартира – субсидія надається на всю житлову площу.

Коли нарахування в межах норм перевищують 15 або 10 % від доходів, людина може отримувати субсидію на нормативну площу (для однієї особи це 31,5 кв.м.), а надлишкову житлову площу їй доведеться оплачувати самостійно. Однак, якщо громадянин не в змозі сплачувати повністю за надлишки житлової площі свого помешкання, або якщо він опинився у скрутних життєвих обставинах, можна звернутися до спеціальної комісії із заявою про призначення, як вийняток, субсидії. Такою комісією за результатами обстеження сім’ї може бути прийняте рішення про призначення субсидії й на всю житлову площу.

Хто із членів сім’ї має заповнювати заяву на субсидію? 

Субсидія призначається власнику (співвласнику) житла, наймачу житла у громадському державному житловому фонді, члену житлового кооперативу, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Саме цією особою має заповнюватись заява на призначення субсидії.
Чи може розраховувати на субсидію людина, яка не має роботи та перебуває на обліку в Центрі зайнятості? Та у якому разі безробітний, що перебуває на обліку в Центрі зайнятості, може отримувати субсидію?

Субсидія не призначається в разі, якщо серед зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є працездатна особа, яка не працює і не навчається, при цьому не шукає роботу через службу зайнятості протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за субсидією. Але безробітним, які стоять на обліку в службі зайнятості, субсидія призначається на загальних умовах, для цього надається довідка з центру зайнятості про розмір допомоги по безробіттю за останні 6 місяців.
                                                    Заступник начальника управління 
                                                    соціального захисту населення Андрій Сергієнко

Категорія: Право знати | Переглядів: 790 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України