КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Листопад » 12 » Як Корюківка відзначала День писемності та української мови!
10:14
Як Корюківка відзначала День писемності та української мови!

     Як Корюківка відзначала День писемності та української мови!

.

   Минулої суботи у рамках соціального проекту "Культурна родина – читаюча дитина" та з нагоди відзначення Дня писемності та української мови відбулися презентація журналу "Крилаті", розважально-ігрова програма для дітей та творча зустріч з поетесою Тетяною Винник. Ініціатором даного заходу стали Корюківська молодіжна громадська організація "Альтернатива" та районна бібліотека.

Поки чекали на гостю з Ніжина, Тетяну Винник, у читальній залі дитячої бібліотеки під керівництвом Насті Гаврюш, досить веселої і привітної дівчини, кипіла розважальна гра. Гралися на знання рідної мови. Дітям та присутнім було поставлено завдання пригадати слова на букву "ц" та написати найбільшу кількість одно корінних на слово "хід". Переможці отримали призи. Найменші – малювали улюблених героїв казок. Колобок став головним на малюнках малечі.

Та ось і довгоочікувана гостя. В руках вона тримає пакет зі своєю третьою збіркою поезії та дитячим журналом "Крилаті". Та замість того, щоб почати розповідати про монотонну роботу редактора журналу, пані Тетяна продовжує почате Настею Гаврюш – гратися у знання рідної мови. Цього разу треба було пригадати прислів'я, приказки, загадки. Було весело й невимушено, бо й редактор не розлучилася з дитинством, хоч уже ростить синочка. Усі учасники гри отримали в подарунок примірники журналу "Крилаті". Дитячий часопис уже виходить досить давно. Перші читачі його вже давно стали дідусями й бабусями. П'ятдесят років тому у Канаді та США. З проголошенням Незалежності, журнал перебрався до України. У своїй концепції оновлений журнал "Крилаті" спирається на виховні ідеали Спілки Української Молоді — любов до Бога та України. Сьогодні цей дитячий часопис можна передплатити у відділеннях Укрпошти. Передплатний індекс – 98891. Редактор поділилася наповненням "Крилатих". Зокрема, найбільше читачі, та і сам редактор, чекає на космічну сторінку. Вона цікава і може згодитися не тільки для дітей, а й для дорослих: вчителів та батьків. На сторінках журналу "Крилаті"можна прочитати також про історичні постаті митців, героїв та вчених України.
Літературним виступом-дебютом порадував гостю шістнадцятирічний корюківчанин Володимир Деньгуб. І хоч вірші написані російською, та проте автор подивував члена НСПУ Тетяну Винник глибоким філософським наповненням своїх творів. Вона висловила єдине зауваження: "Треба починати писати українською". На згадку про зустріч юному поету письменниця подарувала свою збірку поезій "Самоспалення дерева", бо з "Крилатих" він уже виріс.
Перша, чи не головна, частина зустрічі завершилася вдячними аплодисментами дітей та фотографуванням на згадку. Друга – перемістилася, нехай пробачать читачі за тавтологію, на другий поверх, до читальної зали районної бібліотеки. Пані Тетяна розповіла про роботу на посаді редактора дитячого журналу "Крилаті" та розказала про свої творчі здобутки й плани своєї майже двадцятирічної письменницької діяльності.
Презентація книги не буває без авторського читання. Зала завмерла, вслухаючись у кожне слово поетеси Тетяни Винник. Усі, хто бажав, отримали на згадку з автографом "Самоспалення дерева". Дана книга вийшла за рахунок президентського гранда у 2008 році. У своїй передмові до поетичної збірки Василь Герасим'юк пише: "Авторка – Тетяна Винник – поетка з тонким відчуттям того, що відбувається з нею і навколо неї, що відбувається сьогодні з нами всіма. Додам – із тонким передчуттям, що не дивно і водночас дивно для представниці покоління двадцятилітніх…" І з цим твердженням можна погодитися на сто відсотків. Додам до цих слів: збірка вийшла п'ять років тому, та поезія Тані Винник не втратила актуальності й донині.
А ще Тетяна Винник з великим зацікавленням слухала оповідь корюківчан про Корюківську трагедію березня 1943 року. Білоруська Хатинь не йде у порівняння із армагедоном, хоча там теж під час нацистської окупації загинули люди і це теж величезна трагедія, котрий мав місце у поліському містечку. Тетяну подивувало те, що трагедія досить довго замовчувалася на всесоюзному рівні в часи СРСР. Вона сказала, що її донецькі друзі з facebook попросили щоб під час відвідин Корюківки вона дізналася більше про цю трагедію світового масштабу. На думку багатьох дослідників цієї історичної події, партизанське з'єднання Олексія Федорова опосередковано винне в загибелі семи тисяч мирних мешканців. Не прийшли на допомогу жителям Корюківки. Місто ж на відміну від білоруської Хатині відродилося з попелу. От тільки пошанування загиблих протягом майже сімдесяти років не відбувалося як в Білорусії на державному рівні. І тільки тепер буде збудований меморіальний комплекс. Бібліотека поетесі на згадку про перебування в Корюківці подарувала буклети про трагедію.
Захід завершився з побажанням зустрітися знову. Керівник "Альтернативи" Володимир Онищук щиро подякував Тетяні Винник за відвідини Корюківки й запросив на обід до кафе "Гаврющ та сини".
А ще на завершення Володимир Онищук розповів про початок нового соціального проекту "Альтернативи" "Культурна родина – читаюча дитина!", метою якого збір коштів на підтримку сільських бібліотек, закупівлю дитячих книг. Проект підтримують – благодійний фонд "Україна", засновником якого є другий президент України Леонід Кучма, Спілка Української молоді в Україні та Національний фонд розвитку демократії NED (США). Пожертвування можна здійснювати як готівкою, скриньки розміщені в Корюківських магазинах "Гаврюш", "Техносвіт" та "Космохімія", а також перераховувати на рахунок громадської організації. Реквізити - розрахунковий рахунок КММГО «Альтернатива» 26000060785235; код за ЄДРПОУ 37749945; МФО 353586; Чернігівське РУ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК». Призначення платежу – безповоротна цільова фінансова допомога на придбання книг.

                                                                                                Віктор Татарин, письменник, 

                                                                                                голова ГО ЛМО "Гоголівка"









Категорія: Свята | Переглядів: 960 | Додав: Владко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України