КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Лютий » 12 » ЯК "КИДАЮТЬ" ПАЙОВИКІВ КОПЕРАЦІЇ ! В Менській райспоживспілці черговий скандал.
02:38
ЯК "КИДАЮТЬ" ПАЙОВИКІВ КОПЕРАЦІЇ ! В Менській райспоживспілці черговий скандал.

              ЯК  "КИДАЮТЬ"  ПАЙОВИКІВ КОПЕРАЦІЇ  ! 

         В Менській райспоживспілці черговий скандал.  

.

  Про події, які вже більше року відбуваються в селище Березному Менського району навколо Березнянського споживчого знають далеко за його межами. В конфлікт в середині товариства між його пайовиками втягнуті і звичайні мешканці селища, і міліція і прокуратура, листи скарги пишуть, навіть, на ім’я Генерального прокурора, Президента України.

  Ставлю одне просте питання: "хто як не пайовики мають знати і розібратись, що ж відбувається насправді, хто винен в конфлікті і через що чубляться люди, хто як не самі члени споживчого товариства мають навести лад в своїй родині, хто як не вони самі мають зробити свою родину заможною”? Ми спробуємо лише навести факти, які нам вдалось знайти з власних джерел, а вам шановні читачі висновки робити самим.

70 копійок дивідендів на рік – все що змогло заробити споживче товариство!?

Офіційний відлік конфронтації в Березнянському СТ можна розпочати з дати проведення загальних зборів членів споживчого товариства – 2 квітня 2013 року. Саме після них і з’явились перші письмові прохання та скарги до інстанцій різних рівнів. Що ж відбулось на зборах. Перше, що стало каменем спотикання – це господарська діяльність керівництва споживчого товариства, яке за словами учасника зборів оголосило, що прибуток всього товариства за 2012 рік складає лише 1250 грн. ( а значить по 70 копійок дивідендів на кожного пайовика). Хоча за приблизними підрахунками самих пайовиків, які вони виклали в одному зі своїх звернень лише оренда приносить споживчому товариству 450 тис.грн на рік. За словами одного з членів товариства - торгівельну діяльність споживче товариство фактично не проводить. адже торгівля у кафе "Сюрприз”, магазинах "Маркет” та "Сонечко” ведеться підакцизними товарами через одне з товариств з обмеженою відповідальністю, а іншими товарами через приватного підприємця. І ТОВ і підприємець фактично проводять власну господарську діяльність і відслідкувати рух коштів, а саме прибутки та видатки просто не можливо і контролювати ці структури пайовики не мають права.

Друге за словами нашого співрозмовника, що стурбувало пайовиків – це питання про можливе перетворення Березнянського споживчого товариства на Товариство з обмеженою відповідальністю, а фактично на приватну структуру. Але ж постає питання: "хто тоді засновник? Хто має право на прибуток, і, навіщо тоді потрібні пайовики?” Питання і досі без відповідей, але і створення такого товариства завдяки ним поки призупинене.

Зміни до Статуту не пройшли!

Далі більше! Присутнім було запропоновано проголосувати за внесення змін до Статуту споживчого товариства, але і тут вирішили зробити з пайовиків сліпих кошенят, бо як стало відомо ані копій діючого Статуту, ані змін до нього роздані не були. З цих причин члени СТ відмовились голосувати і за це питання. І що ховалось за змінами нам з’ясувати не вдалось. Ми можемо лише припускати, що зміни могли стосуватись прав пайовиків, і вирішення питань роботи товариства без їх участі. Але це лише наші припущення!

Ще одним з питань на цих "славнозвісних” зборах було збільшення пайового внеску до 1000 грн. Що це може означати? Можливо - бажання зменшити кількість пайовиків, адже хто з них за 70 копійок дивідендів на рік дозволить собі таке марнотратство. А згідно документів – не сплата членських внесків одна з причин виключення пайовика зі складу споживчого товариства і у разі реорганізації або ліквідації споживчого товариства він не матиме права на розподіл майна. Але і це питання проштовхнути не вдалось.

Після зборів 2 квітня 2013 року частині пайовиків стало зрозуміло, що товариство хочуть перетворити на кишенькову структуру і почались заяви, скарги, клопотання, звернення. На законну вимогу одного з членів товариства надати копію Статуту, йому було надано лише виписку з останнього про його права та обов’язки, хоча саме в цій частині йдеться про право кожного пайовика одержувати від виборних органів та посадових осіб споживчого товариства інформацію з будь-якого питання його діяльності. Чому Статут, який приймається членами СТ став для них же документом під грифом секретності?

Третейській суддя ігнорує конфлікт?

Для вирішення конфлікту в Березнянському СТ до Менської райспоживспілки було направлено колективне звернення 44 членів споживчого товариства з простими вимогами: створити незалежну ревізійну комісію, залучити незалежну аудиторську компанію, надати цій комісії провести ревізію і контроль роботи товариства, а на цей час заборонити відчуження майна та всіх активів, окрім діяльності яка пов’язана з розрахунками з податковою, з енергокомпаніями та постачальниками.

З МОМЕНТУ ЗВЕРНЕННЯ МИНУЛО 8 МІСЯЦІВ, А ВІДПОВІДІ 44 ЧЛЕНА БЕРЕЗНЯНСЬКОГО СПОЖИВЧОГО ТОВАРИСТВА ТАК І НЕ ОТРИМАЛИ!

Законне новообране правління споживчого товариства не допускають до роботи!

Другий цвях в легітимність роботи Березнянського споживчого товариства був вбитий після загальних зборів 29 жовтня 2013 року. Тоді на зборах зареєструвалось 53 делегати із 91 члена товариства, отже збори були правомочні приймати рішення. І такі рішення таки були прийняті. Перше з них – обрання більшістю голосів нових членів правління: Речицької В, Кузьменко Олександра, Тимошенко М., та Бисикало К. Голосування згідно норм по кожній кандидатурі відбувалось окремо. Головою правління була обрана Речицька В. Також були обрані нові уповноважені члени Березнянського СТ – члени правління Кравченко та Шамрицька. Всі дані про голосування зафіксовані в протоколі лічильної комісії. Але ж головне, навіть, не папірець, а людський вибір, підняті руки і бажання змін. Але результати голосування без жодних законних підстав були визнанні не дійсними, а сам факт проведення зборів був поставлений під сумнів керівництвом споживчого товариства. До сьогоднішнього часу нове законно обране правління товариства не може приступити до виконання своїх повноважень, що суперечить Законам України, а головне може поставити під сумнів законність роботи нинішнього керівництва, укладання договорів оренди, договорів співробітництва та загалом підписання будь яких документів. До чого це може призвести? Фактично до блокування роботи товариства і його банкрутства, заволодіння майном пайовиків.

Після нехтування голосами пайовиків щодо обрання нового правління, щодо частини з них без жодних законних підстав, з порушенням норм Статуту розпочали процедуру виключення зі споживчого товариства. Але чи є це законно? Адже рішення про виключення і проведення зборів приймалось старим, вже не діючим складом уповноважених (адже новий склад був обраний на загальних зборах 29 жовтня). Також був грубо порушений Статут товариства, згідно якого пайовиків мають попередити за 10 днів про їх виключення, вказати причини і надіслати йому запрошення на збори. Таких повідомлень жоден з 20 пайовиків не отримав, а значить кожен з 20-ти і досі є правоправним членом Березнянського споживчого товариства так само як членами правління є люди, яки обрали на зборах 29 жовтня 2013 року - Речицька В, Кузьменко Олександр, Тимошенко М., та Бисикало К.

Як нам вдалось з’ясувати, конфлікт не вирішений і досі. Більша половина пайовиків, які не дали перетворити споживче товариство на товариство з обмеженою відповідальністю, не дали змінити Статут і досі готові на активні дії заради збереження кооперативного майна і контролю за діяльністю керівництва. Частині пайовиків, можливо, просто байдуже що відбувається, хоча якби вони знали свої права і кому насправді належить майно – то не були б пасивними свідками всього цього. На даний час справа знаходиться в правоохоронних органах, яким і слід з’ясувати хто, насправді, є законним керівництвом, чому в порушення Статуту пайовиків виключають зі споживчого товариства, порушуючи тим самим їх законні права на власність і хто має нести персональну відповідальність за такі протиправні та протизаконні дії.

                           Автор: Олександр Сахненко

      Джерело    http://pik.cn.ua/7901/v-menskiy-

Категорія: Точка зору | Переглядів: 1233 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України