КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Січень » 3 » Як хвоя використовується в медицині?
19:36
Як хвоя використовується в медицині?

Як хвоя використовується в медицині?

 
"Нікнут шовкові трави, пахне смолистої сосною ..." Ці прекрасні рядки з вірша Сергія Єсеніна напевно знайомі багатьом. Прогулянка по хвойному лісі надзвичайно корисна для дихальної системи. Про це кожен з нас знає з дитинства. Медицина не стоїть на місці, і сьогодні хвоя використовується для виготовлення багатьох лікарських препаратів.


У соснової і ялинової хвої містяться вітаміни B1, B2, B3, B6, H, E, K, P, PP, алюміній, залізо, каротин, кобальт, марганець, мідь, фітонциди, ефірна олія. Крім цього, хвоя багата вмістом аскорбінової кислоти, якої восени і взимку стає навіть більше, ніж влітку.

Хвоя володіє знеболюючим, противірусну, антисептичним, сечогінну, потогінну, жовчогінну, відхаркувальною , загальнозміцнюючим дією. Препарати їх "хвоїнок" сприяють підвищенню імунітету, омолодження організму.

З ялинової хвої готують лікарські засоби для лікування серцево-судинних і грибкових захворювань, хвороб головного мозку, цинги і бронхіальної астми. Крім того, використання хвої активізує процеси кровотворення і метаболізму. Нерідко її застосовують для лікування захворювань шкіри обличчя, виготовлення мила, лосьйонів, зубної пасти.
"Нікнут шовкові трави, пахне смолистої сосною ..."

А тепер наведемо кілька рецептів народної медицини .


Відвар хвої для поліпшення зору : 5 ст. л. подрібнених голок будь-який хвої залийте 2 склянками окропу, залиште на ніч, процідіть, і пийте по 1 ст. л. 4 рази на день після їжі.

Чай з гілочок ялини або сосни цілюще при захворюваннях серця і судин, його п'ють для виведення радіонуклідів і для підвищення захисних властивостей організму після важких хвороб. До речі, в нього можна додати улюблені трави: верес, м'яту, звіробій, листя малини, ожини, смородини та ін Пити такий чай можна за бажанням в будь-яких кількостях протягом дня.

Хвою їли часто застосовують і як сечогінний засіб . Для цього 1 ст. л. подрібненої хвої заливають 250 мл окропу, настоюють півгодини, проціджують і п'ють по 1 ст. л. 3-4 рази на день.

З ялинової хвої готують чудові насичені вітамінами настої .

Для цього 100 г хвої потрібно залити 1 л холодної кип'яченої води, додати 3 ст. л. лимонного соку (або лимонної кислоти) і тримати на маленькому вогні півгодини. Після цього дати настоятися 3 години і процідити. Пити 2 рази на день після їжі, по півсклянки.

Відвар хвойних гілок відмінно підійде для інгаляцій і полоскань при захворюваннях горла і ротової порожнини. Їм же можна мити голову: він зміцнює структуру волосся і надає їм блиск.

Звичайно ж, сприятливо позначаються на стані здоров'я хвойні ванни . Особливо добре їх використовувати при захворюваннях суглобів, радикуліті, захворюваннях шкіри та дихальної системи, надмірній вазі, нервовому перевтомі, неспокої. Ванни з лісовим ароматом чудово розслабляючи напружені м'язи, знімуть втому, наповнять новими силами, заспокоять. Для приготування ванни краще взяти побільше хвойних гілок: близько 1,5-2 кг. Сухе сировину залийте 1 л води, доведіть до кипіння, і наполягайте 20 хвилин. Потім процідіть і злийте в готову ванну. Приймати такі ванни ідеально на ніч, протягом 20-30 хвилин.

Для поліпшення кровообігу в ногах можна застосовувати місцеві ванни з хвої. При цьому потрібні окремі ємності з гарячим і холодним відваром. Тримати - за 20 секунд протягом 4-5 хвилин.

За допомогою гілочок сосни і їли легко наповнити квартиру лісовим протимікробну ароматом . Їх можна поставити у воду або залити окропом і залишити у відкритому посуді. Виділені хвоєю фітонциди незамінні для дезінфекції приміщень під час епідемій грипу.

Хвою можна зібрати в кінці літа, восени на вирубаних ділянках лісу, де залишається безліч хвойних гілок. З зростаючих дерев голочки відокремлюють таким чином, щоб їх підставу залишалося на гілках. Зібране сировину зберігають у полотняних мішечках і дерев'яних скриньках, на балконі або в морозильнику.

Вдихайте лісовий аромат і будьте здорові!

 

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1097 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України