КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 18 » інформація про соціальні виплати
13:21
інформація про соціальні виплати

 

Інформація про соціальні виплати

  А  ВТІМ ,  Сім’я  маєте право ще на грошову допомогу ...


 



В грудні в Україні збільшена мінімальна заробітна плата, прожитковий мінімум і пенсія. Це передбачено Законом «Про Державний бюджет України на 2010 рік», який був ще прийнятий при колишньому урядові.

Згідно з держбюджетом, мінімальна зарплата збільшилася на 15 грн., до 922 грн. У почасовому розрахунку розмір мінімальної зарплати встановлюється на рівні 5,52 грн.

Прожитковий мінімум збільшився на 14 грн., до 875 грн. Для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, визначені такі розміри прожиткового мінімуму: з 1 грудня 2010 року для дітей до 6 років - 799 грн.; для дітей від 6 до 18 років - 957 грн.; для працездатних осіб - 922 грн.; для осіб, що втратили працездатність, - 734 грн.

Мінімальна пенсія в Україні з 1 грудня зросла на 11 грн., до 734 грн.

Збільшення розміру заробітної плати вплинули і на розмір державної допомоги дітям та сім’ям із дітьми.


Сім’я з чотирьох чоловік живе на 130 грн. в місяць

Ви маєте право на грошову допомогу ...


 Сім’я з чотирьох чоловік живе на 130 грн. в місяць
Раніше допомогу на дитину до трьох років давали всім однакову — 130 гривень. Дізналась від сусідки, що вона вже півроку отримує 500. Чи правда, що суму можна перерахувати? У мене двоє дітей. Наш тато працює періодично. На 130 гривень живемо учотирьох.
Олена Карпенко, Чернігів

— З 1 січня 2008 року змінилася система нарахування допомоги по догляду за дитиною по досягненні нею трирічного віку, — говорить заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної ради — начальник відділу субсидій та соціальних допомог Наталія Хмеленовська. — 3 1 січня 2010 року мінімальна сума —130 гривень на місяць. Максимальна — прожитковий мінімум для працездатних осіб. Допомога виплачується у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом для працездатної особи (зараз він становить 888 гривень, з жовтня — 907 гривень, з грудня — 922 гривні) та середньомісячним сукупним доходом сім'ї на одну особу. Поясню на конкретному прикладі. Сім'я складається з трьох чоловік. Зарплатня у тата 1200 гривень. Інших доходів немає. А допомогу у розмірі 130 гривень не враховуємо.

1200 гривень ділимо на трьох — виходить 400 гривень. Зараз прожитковий мінімум становить 888 гривень. Тобто від 888 віднімаємо 400. Виходить 488. Таку суму замість 130 має отримувати родина.

— Які документи необхідні, аби перерахувати суму допомоги?
— Довідка про склад сім'ї та довідка про доходи всіх працюючих членів сім'ї за 6 місяців до звернення.

— А якщо батько не працює офіційно, або й узагалі не працює і на біржі не стоїть?
— Для цього виду допомоги це не має значення. Якщо батько не працює, то доход вважається нульовим, і мама отримує по догляду за дитиною (до трьох років) 888 гривень на місяць (з жовтня — більше). Але перш ніж призначити допомогу, ми обов'язково усе-перевіряємо, зокрема, і у податковій.

Хочу зауважити, що переоформлювати документи необхідно що півроку. Якщо затримались хоч на день, комп'ютер автоматично призначає вам 130 гривень, — сказала Наталія Михайлівна.

Якщо мама до досягнення дитиною трьох років виходить на повний робочий день, то цей вид допомоги скасовується. Його можна переоформити на іншу, непрацюючу особу, наприклад, бабусю, яка не отримує пенсію. Якщо вийшла на неповний робочий день, то при розрахунку суми допомоги буде враховуватись її заробітна платня. Якщо мама звільнилася з роботи, то про це теж необхідно повідомити.

— Якщо мама прописана у районному центрі, а проживає у Чернігові, чи можна їй оформлюватись за місцем проживання?
— Допомогу оформляють як за місцем реєстрації, так і за місцем фактичного проживання. Якщо прописка не чернігівська, то необхідно привезти довідку про те, що за місцем реєстрації таку допомогу жінка не отримує.


Категорія: Право знати | Переглядів: 1250 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України